Kuinka pitkään vauvaa VOI täysimettää?

Vierailija

Kuinka pitkään yleensä äidinmaidolla kasvaa riittävästi?

Sivut

Kommentit (33)

siitä lainaus:

"Tulokset viittaavat siihen, että yksinomaisen rintaruokinnan pitkittäminen yli nykyisten suositusten mukaisen kuuden kuukauden iän ei tehosta sen allergiaoireilta suojaavaa vaikutusta. Yhdeksän kuukauden ikään jatkettuun yksinomaiseen rintaruokintaan saattaa jopa liittyä lapsuusiän atooppisen ihottuman ja ruokayliherkkyysoireiden lisääntymisen riski", Pesonen toteaa.Ja yli 6kk täysimetys ei siis tehosta allergioilta suojavaa vaikutusta. Mutta ei myöskään sanota että siitä haittaa olisi, kuin vasta 9kk jatkuneen täysimetyksen jälkeen, ja tämäkin vain ehkä.täältä voi lukea tutkimuksesta tiedotteen: http://www.sttinfo.fi/pressrelease/detail.do?pressId=11554&type=byrubric...

että 11kk täysimetyksellä pääsee ennätystenkirjaan:)

Tarkoituksena oli varmaan kertoa että ihan ammattilaisten valvonnassakin tällaiseen ratkaisuun on päädytty, joten se ei voi olla kovin paha juttu.

Lainaus:

allergioita ajatellen?

Kas kun en ole koskaan törmännyt tällaiseen tutkimukseen, vaikka tarkkaan työni puolesta asiaa seuraankin.

Tutkimusmateriaalia yli 6kk jatkuneesta täysimetyksestä on kovin vähän, joten epäilen suuresti tämän väitteen paikkansapitävyyttä.

mutta silti tuputin niitä soseita puolesta vuodesta eteenpäin. Käytännössä vauva huoli niitä vain puolesta teelusikallisesta pariin lusikalliseen päivässä yksivuotiaaksi asti, mutta altistuipahan ainakin vähän muullekin kuin minun maidolleni.

Allergiat lisääntyvät huimaa vauhtia suomessa. Pitkään täysimettävien määrä sensijaan on huomattavan pieni.

Aika marginaaliväestölle suunnattu tutkimus siis tämä, joka paneekin epäilemään tutkimuksen tarkoitusperiä.

Sponsored by Valio?

Tässähän kysyttiin kuinka pitkään VOI täysimettää.

Silloin vastaus ei varmasti ole 5kk, siksi vastauksenne oli erikoinen.Sinulle, joka manaat lapselleni allergioita pitkän imetyksen vuoksi:

Lapsellani (nyt 6v) enää allergialistalla 1 aine. Meillä ei ollut vaihtoehtoja kuin 2: joko ottaa apteekin allergiamaito käyttöön, tai minun olla tiukalla imetysdietillä ja jatkaa täysimetystä. Olisiko lapseni säästynyt tältä yhdeltä allergialta jos olisin käyttänyt apteekin maitoa (ja kokeillut ensin niistä monia vaihtoehtoja jotta sopiva olisi löytynyt, jos olisi)Tiedän TÄYSimetyksen määrittelyn. Siksi tarkensinkin että _ravinnollisesti_ ajatellen on maidon määrä täysimetystä vastaava hyvin monella vauvalla, vaikka maistelevatkin mössöjä. Mössöjen pieni maistelu ei kuitenkaan vaikuta kasvuun.

Täysimetyksen muihin etuihin se toki vaikuttaa.

että viimeisimpien allergiatutkimusten mukaan yli puoli vuotta jatkuva täysimetys altistaa allergialle. Todennäköisesti olet tehnyt enemmän haittaa lapsellesi kuin hyötyä noin pitkällä täysimetyksellä. Osittaisimetystä suositellaan tietysti jatkettavan vähintään vuoden ikäiseksi.2

Kysypä neuvolasta, siellä annetaan em. kaltaisia ohjeita. AINA voi olla suuntaan ja toiseen, mutta ne on kyllä poikkeuksia, johon on jokin erityinen SYY.

allergioita ajatellen?

Kas kun en ole koskaan törmännyt tällaiseen tutkimukseen, vaikka tarkkaan työni puolesta asiaa seuraankin.

Tutkimusmateriaalia yli 6kk jatkuneesta täysimetyksestä on kovin vähän, joten epäilen suuresti tämän väitteen paikkansapitävyyttä.

jo lapsen hermoston kehitys vaatii tuhtimpaa evästä.....kuusi vuotta sitten imettäessäni esikoistani olin ajatellut täysimettää sen 6kk ja sitten aloittaa kiinteiden maistelut kun poika todellakin KASVOI rintamaidolla hyvin, kuitenkin tuolloin 4kk neuvolakäynnillä neuvoivat aloittamaan kiinteät ennen 5kk just hermoston kehittymisen kannalta....nyt meidän kolmas on 4kk ja kiinteät on jo aloitettu kun ei paino tahdo nousta.....juu ja minäkin luin tästä tutkimuksesta, jossa joku allergioihin perehtynyt professori kertoi, että paras aika aloittaa kiinteiden maistelu on juuri 4-6 kk:n iässä juuri sen takia, että elimistö tottuu uusiin aineisiin ja näin vältetään mahdollinen allergia....muistaakseni tämän takia kyseisessä tutkimuksessa kerrottiin myös, että ilman pätevää syytä on turha välttää ns.allergisoivia ruoka-aineita. tämähän on vähän vastaava tilanne kun kaupunkilaislapset saavat astmakohtauksen nähdessään lehmän kun eivät ole koskaan kenties altistuneet eläinpölyille ;-)

Lainaus:

Miksi niin monet sitten aloittavat soseiden antamisen jo 4kk vaikka vauva kasvaakin pelkällä maidolla mainiosti?
Ei ole tietoa vanhemmilla. Neuvoloiden neuvot ovat ristiriitaisia. Neuvolan th:t eivät ole käyneet imetyskoulutusta, joten neuvoja saattaa olla yhtä monta kuin neuvojaakin. Älkää aina orjallisesti seuratko neuvolan ohjeita vaan kannattaa ottaa itsekin selvää.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat