Mistä tietää, onko ylempi vai alempi toimihenkilö?

Vierailija

Miten nuo määritellään? Sen tiedän, etten ole työntekijä enkä johtavassa asemassa oleva.

Kommentit (14)

Mielestäni enemmän vaikuttaa asema suhteessa työtovereihin ja siihen kuinka paljon on itsenäistä päätöksentekovaltaa (ja taloudellista vastuuta). Vaativia ja vastuullisuutta vaativia työtehtäviä on sekä (alemmilla) toimihenkilöillä että ylemmillä.Mitä työehtosopimusta noudatatte? Siitä voi päätellä jo aika paljon.

Ylemmät yleensä tietää asemansa paremmin.Ja jos et ole varma, niin katso työsopimuksesta tai kysy mitä työehtosopimusta kohdallasi noudatetaan.

Itseäni meinaan ärsyttää, kun kaikenlaisissa kaavakkeissa yms. pitää rastittaa oikea kohta, enkä aina tiedä, mihin rastin laittaisin? Olenko työntekijä vai toimihenkilö? Olen yläkoulun aineenope.

On toimitusjohtaja ja projektipäällikkö, ja me muut olemme heidän alaisiaan. Työnkuvien, koulutustason ym. perusteella kukaan ei mielestäni mene työntekijä-kategoriaan.ap

Et kuulosta työntekijältä, mutta en osaa sanoa pelkän nimikkeen perusteella olisitko alempi vai ylempi toimihenkilö. Vai kenties joku ihan muu?

Jako toimihenkilöihin ja ylempiin toimihenkilöihin määräytyy yleensä aseman (ja työtehtävien), ei koulutuksen perusteella.Projektipäällikkö voisi olla ylempi? Ja toimitusjohtaja on toimielin, ei työntekijä.

Työntekijöillä (tehtaassa) on omansa, toimihenkilöillä (tehtaan työnjohtajat ja toimiston "ahertajat") ja lisäksi ylemmillä on vielä omansa (lyhin, huonoimmat edut, mutta toisaalta heillä taitaa olla paras palkka).Kaikilla aloilla ei ehkä ole yhtä selvää.

Niihin on olemassa myös suuntaa antavia listoja, mutta jotkut työnantajat kiertävät niitä listoja välttääkseen maksamasta ylityökorvauksia jne. Lisäksi sama titteli voi tarkoittaa niin eri asiaa eri firmoissa... esim. jossain firmassa myyntiedustaja on työntekijä, toisessa toimihenkilö.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat