Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

työnantaja ei maksa sairasloman ajasta mitään koska

Vierailija

sairasloma liittyy lapsettomuushoitoihin! Onko kokemuksia muilla tästä aiheesta? Kuulema siitä ei voi maksaa kun on ns.itse aiheutettua ?????

Kommentit (15)

Vierailija

Eipäs muuten ole lääkärin käsissä palkanmaksu. Lääkäri katsoo, onko potilas työkuntoinen, työnantaja päättää, saako palkkaa.

Vierailija

Lähes kukaan tietämäni työnantaja ei maksa ns. itseaiheutettuja sairaslomia eli mm. lapsettomuushoidoista tai kosmeettisesta kirurgiasta (ml. silmäleikkaukset) johtuvia sairaslomia. On ihan lainmukainen juttu. Lääkäri päättää oletko työkuntoinen vai ei (eli kirjoittaa "lupalapun" olla poissa töistä, et ole "omalla lomalla"), työnantaja sitten päättää onko syy sellainen että heillä on palkanmaksuvelvollisuus.

Vierailija

Kyse on hoitotoimenpiteistä jotka ovat valinnaisia

Ei sinun terveytesi ole niistä riippuvainen. mitä sillä on tekemistä tyonantajallasi?

Vierailija

Itse sain yläluomileikkauksen ajalta sairaslomaa palkallisena. Itseäni haittasi roikkuvat silmäluomet, lääkärin mielestä luomet olivat niin roikkuvat että oli lääketieteellinen syy leikata ne. Jossain vaiheessa tee otsan kohotuksen, sekin menee lääketieteellisen syyn takia palkallisesksi sairaslomaksi. Ai niin, sairaskuluvakuutus maksoi lurppaluomileikkauksen ja otsan kohotuksen tulee myös maksamaan.

Vierailija

matkalla mikrohedelmöitykseen. Silti jotkut on saaneet siltä ajalta palkan. Se kai riippuu juuri siitä, minkä koodin laittaa saikkulappuun. Olen kuullut, että joillekin sairaslapussa töihin on tämä "palkallinen" koodi, vaikka sairasloma olisikin oikeasti sellainen, josta pitäisi tulla palkaton.Kauneusleikkauksetkaan ei ole yksiselitteisiä. Riippuu lääkäristä, mitä kirjoittaa siihen. Työkaverini sai palkallista luomileikkauksesta, koska lääkäri tulkitsi tilanteen terveydelliseksi ongelmaksi, koska roikkuvat luomet aiheutti silmätulehduksia ja haittasivat näkökenttää.

Vierailija

Syykoodi, jonka lekuri kirjoittaa tositukseen, määrää, onko palkallista/korvauksellista!Esim. työuupumuskaan ei ole sairaus!Olikohan muistaakseni z, y,...alkuisia ne koodit...

Vierailija

Silloin lueskelin ihmisten kokemuksia ja suurimmalle osalle näytettiin maksettavan. Kuitenkin työnantaja saa päättää maksaako vaiko eikö.

Uusimmat

Suosituimmat