Vierailija

sairasloma liittyy lapsettomuushoitoihin! Onko kokemuksia muilla tästä aiheesta? Kuulema siitä ei voi maksaa kun on ns.itse aiheutettua ?????

Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähes kukaan tietämäni työnantaja ei maksa ns. itseaiheutettuja sairaslomia eli mm. lapsettomuushoidoista tai kosmeettisesta kirurgiasta (ml. silmäleikkaukset) johtuvia sairaslomia. On ihan lainmukainen juttu. Lääkäri päättää oletko työkuntoinen vai ei (eli kirjoittaa "lupalapun" olla poissa töistä, et ole "omalla lomalla"), työnantaja sitten päättää onko syy sellainen että heillä on palkanmaksuvelvollisuus.

Itse sain yläluomileikkauksen ajalta sairaslomaa palkallisena. Itseäni haittasi roikkuvat silmäluomet, lääkärin mielestä luomet olivat niin roikkuvat että oli lääketieteellinen syy leikata ne. Jossain vaiheessa tee otsan kohotuksen, sekin menee lääketieteellisen syyn takia palkallisesksi sairaslomaksi. Ai niin, sairaskuluvakuutus maksoi lurppaluomileikkauksen ja otsan kohotuksen tulee myös maksamaan.

matkalla mikrohedelmöitykseen. Silti jotkut on saaneet siltä ajalta palkan. Se kai riippuu juuri siitä, minkä koodin laittaa saikkulappuun. Olen kuullut, että joillekin sairaslapussa töihin on tämä "palkallinen" koodi, vaikka sairasloma olisikin oikeasti sellainen, josta pitäisi tulla palkaton.Kauneusleikkauksetkaan ei ole yksiselitteisiä. Riippuu lääkäristä, mitä kirjoittaa siihen. Työkaverini sai palkallista luomileikkauksesta, koska lääkäri tulkitsi tilanteen terveydelliseksi ongelmaksi, koska roikkuvat luomet aiheutti silmätulehduksia ja haittasivat näkökenttää.

Syykoodi, jonka lekuri kirjoittaa tositukseen, määrää, onko palkallista/korvauksellista!Esim. työuupumuskaan ei ole sairaus!Olikohan muistaakseni z, y,...alkuisia ne koodit...

Silloin lueskelin ihmisten kokemuksia ja suurimmalle osalle näytettiin maksettavan. Kuitenkin työnantaja saa päättää maksaako vaiko eikö.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat