Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Hänen tyttärensä Svetlana Allilujeva loikkasi 1967 ja elää Yhdysvalloissa täysin tasapainoisena ja onnelisena ihmisenä vielä tänäkin päivänä.

Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Stalin ei ollut sotamies.

Hän teloitti armeijansa upseerit ennenkuin saksa hyokkäsi. Kieltäytyi mahdollisuudesta pelastaa poikansa saksalaiselta keskitysleiriltä.

Toinen poika tiesi että hänet tapetaan kun isä kuolee, joten eli lopun lyhyestä elämästään alkoholistina. Mitä muuta sillä olisi ollut.Oli kylmä sota, joten USA antoi Svetlanalle turvapaikan. Krushtsevin poika myos loikkasi ja sai lopulta USAn kansalaisuuden

Hitlerillä ei ollut edes kymmentä vuotta ja silti se onnistui tunkeutumaan syvälle Venäjään ja hallitsi lähes koko Eurooppaa.

Lainaus:

kun kerran Stalinista huolimatta voittivat sodan. Se oli sellainen jääräpääKuvittele, ilman kunnon sota-johtajaa voittivat.

Lainaus:

No, niillä oli 25 vuotta aikaa valmistautua ja liittoutuneiden avulla voittivat
Stalin tappoi armeijan upseerit, ja jokaisen joka armeijassa oli korkeammassa asemassa. Samalla hän oli jo aloittanut kansansa joukkotuhomisenSitten saksa hyokkäsi ja heillä ei ollut mitään

Josef Stalin oli lapsiaan rakastava diktaattori. Ja silloisessa elämäntilanteessa lapset oli opetettu tappamaan isänmaan puolesta, kuten hitlerjugendikin:)

kun sai muuten toteuttaa sadistisia ja julmia taipumuksiaan... ja mitä se nyt tuon ajan eli viime vuosituhannen alkuvuosikymmenten isän rakkaus oli: hoitajat hoiti lapset, isä näki heitä pari hetkeä vuorokaudessa parhaimmillaan. Ei tarvinnut komentaa, kasvattaa mitenkään kun sen hoiti naiset ja palvelijat kokonaan. Kyllä siinä oli helppo olla 'rakastava' isä.

Minun äitini puolestaan ei nähnyt omaa rakastavaa isäänsä sitten 1v päiviensä, kun isoisä tapettiin stalinin vankilassa siksi, että oli suomalainen = vakooja syntyperänsä vuoksi. Siinä sitä oli rakkautta kovasti stalinilla.

Ja pieni määrä myös suomalaisia mm. Maxim kk:lla millä oma ukkinikin haavoittui keuhkoon muttei suostunut luovuttamaan vaan ryömi henkitoreissaan omien puolelle apua saamaan. Yksi suomalainen vastaa kymmmentä ryssää.

Svetlanan äiti tosiaan teki itsemurhan, kun tyttö oli 8-vuotias. Siitä näkökulmasta onnellinen lapsuus tuntuu lievästi epäilyttävältä. Pitäisi tietää enemmän.Ja sitten on taas se ongelma että uskoako kaikkea vai ei. Meidän suvun narsisti ei ainakaan koskaan tunnustaisi onnetonta lapsuutta, koska hänelle oman kilven kiillotus on prioriteetti nro 1. Hän esim. oli riidoissa yhden sukulaisen kanssa kunnes tämä kuoli. Sitten puheet kääntyivät 180 astetta, yhtäkkiä tämä kuollut olikin varsinainen pyhimys, ja narsisti rupesi kirjoittelemaan ihannoivia, idealistisia muistokirjoituksia paikallislehtiin. Touhusta paistoi kilometrien päähän se kuinka koko snow oli itse asiassa narsistin oman kilven kiillotusta.

"Svetlana Allilujeva, Josif Stalinin ainoa elossa oleva lapsi kertoo muistelmissaan elämästään Venäjällä, perheestään, tuntemeistaan ihmisistä ja ennen kaikkea itsestään. Ensimmäisessä vaikuttavassa kirjeessään hän vie lukijan vuoteen 1953, isänsä kuoleman aikoihin.Stalinin kuolema merkitsi hänelle osittaista vapautumista sen nimen taakasta, johon maailmantietoisuudessa liittyvät kauhu, verenvuodatus ja terrorismi. Sen jälkeen hän palaa aurinkoiseen lapsuuteensa, jonka valoisa keskushahmo oli äiti. "

hänellä oli elämässään muitakin ihmisiä kuin Stalin. Toivon mukaan Stalin oli niin kiireinen julmuuksia suunnitellessaan, ettei tyttärelle jäänyt hirveästi aikaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat