Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

kamalaa asua? Stereotypiahan on kai se, että asunnot huonokuntoisia ja meteliä/ häiriököintiä riittää. Onko naapureina ns. tavallista väkeä vai vain niitä, jotka eivät asuntoa muualta saa?

Sivut

Kommentit (23)

me asuttiin taannoin kaupungin vuokra-rivarissa. oli ihana järvimaisema ja naapureina pääasiassa opettajia ja eläkkeelle jääneitä opettajia. entinen rehtori oli aikamoinen juoppo, mutta juopuneenakin suht hauska tyyppi, hyvät jutut jne.mitään erikoisia levottomuuksia tms. ei ollut, naapureiden kanssa istuteltiin kesällä kukkia talon eteen yms.

Asukkaita oikein kehoitettiin ilmoittamaan kiinteistöyhtiölle kaikista häiriöistä, sekä soittamaan poliisit aina kun oli ongelmia. Sama kun oli jotain muuta häiriötä, saivat ihmiset varoituksen.T. Myöskin Vallilassa asunut ja siellä viihtynyt :)

Järvenrantaan pari sataa metriä, kaunista metsää ympärillä. Hiljaisia ja fiksuja naapureita. Taasen tuttavani asuu isomman kaupungin lähiössä. Ankea kerrostalo, maahanmuuttajia, viina haisee hississä, poliisi hakeaa tuon tuostakin jonkun pihalta. Naapurit panee yökaudet niin, ettei saa melulta nukuttua :-(

me asutaan Malminkartanossa, uudessa talossa. Kivat naapurit, lapsia paljon eli kavereita lapsille ja äideille.Kallis vuokra mut minkäs teet.Meidän taloyhtiössä on yks kännäävä perhe.... muut kai osaa ottaa sivistyneesti ja hiljaa.

Kauniilla 50-luvun alueella Helsingissä. Mukavat naapurit, ihana pihapiiri. Talossa asuneet asuneet keskimäärin kaikki 5-10 vuotta eli vaihtuvuus vähäistä. Edullista asumista, en vaihda ennen kuin pn pakko saada isompi.

Itse asuin ensimmäisessä omassa kodissani kaupungin vuokratalossa. Talossa asui useampi lapsiperhe ja kaupungilla työssä käyvä. Oli rauhallinen pienkerrostalo.Sitten on niitä pahamaineisia taloja. Lähes koko talo on täynnä ongelmaasukkaita: alkoholisoituneitä, työttömiä, mt-ongelmaisia jne.

Vaikka meidän kaupinkimme uusi linja onkin sijoittaa ongelmaasukit ympäri kaupunkia, ettei tulisi noita pahamaineisia taloja.

eron muihin. Pihat on epäsiistejä, kaikki vähän rempallaan ja sotkuista, rappukäytävät ovat lähes poikkeuksetta TODELLA epäsiistejä (siivotaanko niitä koskaan?). Väkisinkin tulee mieleen, että ei kai normaalit ihmiset halua omaa elinympäristöään tuhota ja sotkea...?

Me asutaan "pahamaineisessa" lähiössä stadin kämpässä. Kaikenlaisia asuu kyllä meiänki rapussa, mut oon tutustunu lähes kaikkiin ja ihmisiähän me kaikki ollaan, ongelmineen päivineen. Rauhatonta välillä on mut lähtee meistäkin (viis henkeä) meteliä eli sikäli turha valittaa. Halpa vuokra ja kiinteistö hoitaa hommat ilmaseks. Mikäs tässä ollessa...

Monta vuotta asuin vuokralla, ei ollut silloin säännöllisiä tuloja itselläni, joten ei uskallettu ottaa lainaa. 15 vuotta meni osin kärsiessä. Seinän takana asuin nuori pariskunta jotka ottivat pohjia himassa viereidensa kanssa, musa raikas ja kovaääninen puhe kantautui meille, kesäisin oli tuskaa kun ne piti partsin ovea auki, yöllä tulivat jatkoja viettämään kavereidensa kanssa.Alakerrassa mies hakkasi vaimoaan, se oli pelottavaa. Monesti jouduin soittamaan poliisit. Yläkerrassa sama meininki.Karmein tapaus oli samassa kerroksessa asuva huumehörhö. En edes jaksa kirjoittaa sen tempauksista. Lopulta se sai puukosta kontulan ostarilla ja kuoli, arvatkaa surinko?Muutettiin. Se ei ollut niin paha talo kuin entinen, mutta siinäkin talossa asui huumeperhe. Sielläkin poliisit vierailivat tasaisin ajoin kunnon varusteissa, oli sellaset kypärät päässä ja jotkut pleksit käsissä. Kamalaa oli!

Tässä on paljon sellaisia jotka rakentavat omaa taloaan. Itse saatiin rempata tämä kun muutettiin. Vuokra on korkea sijainnin takia. Mutta tosiaan ehkä siksi näihin ei muutakaan narkkarit tms.

Olen asunut lapsuudessa muutamassa kaupungin vuokratalossa, ja myös aikuisena kolmessa eri vuokratalossa (rivitalo, paritalo, kerrostalo)

Espoossa.Joissain vuokrayhtiöissä oli jopa fiksumpaa naapuriporukkaa, kun esim. edellisessä omistusasunnossamme (joka oli rivitaloyhtiö Keski-Espoon suunnalla.)Mutta sitten tiedän että on myös niitä kaupungin vuokrataloyhtiöitä (vissiin edullisemmat / vanhemmat kerrostalot), joissa on tosi levotonta.

Ja kokemus oli karmea!Meidän pihassa oli 20 asuntoa neljässä eri talossa ja aamuisin töihin lähti mieheni lisäksi kaksi muuta miestä. Kaikki loput lusmuilivat kotonaan, lisäkseni pihassa asui kaksi kotiäitiä, joista toinen yh, kaksi eläkeläistä ja loput työttömiä alkoholisteja, jotka pitivät viikonloppuisin todella äänekkäitä yhteisbileitä. Kesäisin bileet oli ulkona, talvella aina jossain asunnossa.Valittaminen ei auta mitään. Yksikin hörhö maalasi oman asuntonsa ulkopuolelta talkoomeiningillä, ilmoitin isännöitsijälle ja joku mies kävi vain toteamassa tapahtuneen. Mitään siitä ei tyypille seurannut.Uskomatonta menoa ja vielä verorahoilla. Mielestäni tälle luuserisakille olisi kelvannut paljon huonommatkin asunnot, esim. joku 60-luvulla rakennettu peruskorjaamaton talo. Nämä luhtitalotkin olivat vielä suht' uusia.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat