Vierailija

Kyselee huolestunut äiti, jonka melkein tämän ikäinen sanoo alle 10 sanaa ja nekin hieman hassusti...

Kommentit (12)

Pääasiahan on, että lapsi tulee ymmärretyksi!Yritä ymmärtää parhaasi mukaan, myös tavuja, niin myös lapsi rohkaistuu käyttämään puhetta ja sitä tulee automaattisesti lisää.Röh tai rö voi olla possu, ka voi olla kukka (tai vaikka kakka) jne jne, sana se on silloin kun tietty ääni tarkoittaa jotain:-)

Piti vielä sanomani, että poika kyllä höpöttelee omia "däläpäläkölöjölöködäkölö" juttujaan. Eli kovasti treenailee. Olen itse tosi yllättynyt siitä, kuinka paljon ainakin meillä 1,5 vuotias ymmärtää ohjeita ja ylipäätänsä puhetta!T:se jonka poika sanoo kakka ja kökki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän 1,5 vuotias ei sanonut selvää sanaakaan tuon ikäisenä. Omaa kieltä kyllä riitti ja riittää vieläkin, nyt 2-vuotiaana sanoja on jo tosi paljon.Puheen kehitykseen kiinnitetään huomiota vasta n. 3 vuotiaana, mikäli lapsi kuitenkin ymmärtää puhetta

on niin yksilöllistä tuo puheen kehitys.

Itselläni on samanikäinen tyttö. Parisen kuukautta sitten puhui vaan niin että sanoi ensimmäiset tavut kaiksista sanoista. Nyt puhuu jo kolmisanaisia lauseita ja tosi paljon osaa sanoja. Toki puhuu myös noita epäselvästi sanottuja paljon, mut paljon myös ihan selkeesti jo.

kaveripiirissä paras puhuja (tiedän kyllä, että on olemassa parempiakin), eikä nyt vielä 2-vuotiainakaan muut kaverit sano kovinkaan montaa sanaa.Ja meillä esikoinen aikoinaan oppi yksittäisiä sanoja vasta 2-vuotiaana, mutta puhe kehittyi sitten melko nopeasti sen jälkeen.Ihan normaaleja ihmisiä ajattelin näistä kaikista silti tulevan

Kökki tuli eilen, kun oli puurossa kikkareita. Kakkaa hokee kokoajan, vaikkei olisi hätää. Mutta ihan pätevä poika on - hällä ei vaan ole kiirusta höpöttelemään.

Meillä on huhtikuussa syntynyt poika, joka ei vielä toisena joulunaan eli 1v8kk sanonut juuri mitään, mutta sitte seuraavassa helmikuussa jutteli 8-sanaisia lauseita. Nyt lähes 5-vuotiaana se on edelleen tarharyhmänsä kielellisesti lahjakkaimpia lapsia. Kaikki aikanaan siis.

puhui samanikäisenä lähinnä omaa kieltään, sanoja oli muutama. Parivuotiaana alkoi tulla parin sanan lauseita ja sitten aika nopeasti kehitteli jo pidempiäkin. Mutta älä ole lainkaan huolissasi, ihan tavanomaiselta kehitykseltä kuulostaa. Loruilu ja laululeikit kehittävät kielellisiä valmiuksia, vaikka sen varmasti jo tiesitkin:) Nauti lapsestasi!

välillä vaan tuntuu että "kaikkien muiden" saman ikäiset puhuu jo vaikka mitä. Hyvin tuo kyllä ymmärtää puhetta, eli ehkäpä en ole huolissani. Näköjään sitä osaa esikoisen kanssa huolestua kaikesta mahdollisesta...:) ap

Yksi ainoa sana oli. paa eli pallo. Käytiin sitten kyllä myöhemmin puheterapiassa kun kielen lihaksiston kehitys oli vähän viiveistä. Mutta eipä tuosta nyt vielä kannata huolehtia!

suomen kielellä 7 kuukauden iästä lähtien :)

Kakkonen taas oli melko tuppisuuna vielä tuolloin. Oppi puhumaan joskus kahden vuoden iässä ja nyt vajaa nelivuotiaana räpättää hirvittävästi! Ihmisiä oikeasti naurattaa kun kuuntelevat hänen puhetulvaansa :DKolmas on nyt 1,5-vuotias ja puhuu kaksisanaisia lauseita. On mahtava kuulla, kun joka päivä tulee kaikkia uusia kielellisiä oivalluksia.Kaikki aikanaan!

Mutta sitten tulikin heti lauseita. Esim. esikoisemme ei ollut aiemmin sanonut muuta kuin "kaa" mikä tarkoitti lintua, kunnes hän yhtäkki kadulla osoitti sormella koiraa ja sanoi: "Äiti, kato koija" . Minun piti kiertää vaunujen etupuolelle tarkistamaan, että se oli tosiaan minun lapseni, jonka olin kuullut puhuvan...

Kahdella muulla lapsella puheen kehityksessä ei tullut varsin näin nopeaa yhtäkkistä hyppäystä, mutta vasta 2v hekin ovat kunnolla alkaneet puhua ja melko nopeasti hekin alkoivat puhua lauseita kun on alkuun päästy.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat