Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Minkälainen turvakaukalo on kokemuksenne mukaan paras? Minkä saa kiinnitettyä vaunun ratasosaan - ja onko ominaisuus hyvä/tarpeellinen? (Kuinka kauan vauvaa voi ylipäätään kaukalossa pitää, asento lienee selälle raskas?)Kannattaako ostaa alustalla oleva vai ilman alustaa turvavyökiinnityksellä? Entäs kantokahva, pystyssä oleva vai laskettava?Apua... edellisestä kerrasta on jo niin kauan...

Kommentit (3)

Ollaan tykätty ja on tilava. Vauva 8kk nyt ja mahtuu talvitamineissakin siihen hyvin. Saa kiinnitettyä ratasosaan ja ollaan jonkin verran ominaisuutta tarvittu, mutta ei niin paljon kuin alunperin ajatteli. Helppo käyttää, kun käväiset nopeasti asioilla (siis autolla liikkuessa) ja vauvakin on tykännyt siinä olla, kun näkee siitä ympärilleen hyvin esim. kaupassa ollessa.

Alustaa meillä ei ole ollut, näppärästi on oppinut ihan turvavöilläkin kiinnittämään, mutta alustaa on kuulemma nyt marraskuusta lähtien ollut markkinoilla (ei ollut vielä hankkiessamme turvakaukaloa).

Meillä oli Maxi-Cosin cabriofix, lähinnä siksi, että se oli niin monessa testissä paras istuin. Se oli käytössä 10 kk asti, sitten loppui säädöt.Omasta mielestäni turvaistuimen yhdistäminen rattaisiin ei ole kovin tarpeellinen ominaisuus. Jos kuitenkin siihen päädyt, niin valitse sellainen yhdistelmä, jossa turvaistuin hyödyntää myös rattaan kuomua, jolloin vauva on enemmän piilossa. Pelkän turvaistuimen kanssa se lapsi on vähän niinkuin tarjottimella. Mun mielipide on se, että ruokakaupassa on kätevämpää pitää lasta ihan ostoskärryissä ja kerätä siihen ruoat. (kantsii tietty mennä kun vauva on valveilla). Ja jos on tarkoitus olla pidempään liikkeellä, niin kyllä on kivempi nukkua kunnolla makuultaan rattaissa kuin turvakaukalossa.Se jalusta on sen sijaan kätevä, varsinkin jos auto ei ole lämpöisessä autotallissa. Kylmästä kankeilla sormilla ei ole kiva pelata turvavyön kanssa. Muutenkin oli kätevää laittaa lapsi istuimeen jo sisällä ja sitten vain klikata kiinni. Jotta tuo on kätevää, niin auto ei saa olla pysäköitynä liian kaukana ja kotona pitää olla turvakaukalolle paikka.Turvaistuimessa istuttamisen suositukset ovat kai aika samat kuin sitterissäkin. Ei siis mitenkään tuntikaupalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En tiedä vieläkö tehdään, oli vaan niin näppärä. Ei mitään alustoja, kiinnittyi parissa minuutissa, sopi kaikkiin vaunuihin/rattaisiin koppaan. Ihan sellaisenaan vaan vaunun kyytiin. Lisäksi toimi hyvin nukutuksessa koliikkivauvalle, jota piti heijata. Näppärä myös vauvauinnissa mukana, kun ei painanut liikoja. Ja kantokahva tietty sellainen että sen saa heilautettua pois edestä. Niin kauan vauva kaukalossa, kunnes tulee yli. On turvallisempi kuin istuimet. Asentokin on hyvä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat