Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Minkälainen turvakaukalo on kokemuksenne mukaan paras? Minkä saa kiinnitettyä vaunun ratasosaan - ja onko ominaisuus hyvä/tarpeellinen? (Kuinka kauan vauvaa voi ylipäätään kaukalossa pitää, asento lienee selälle raskas?)Kannattaako ostaa alustalla oleva vai ilman alustaa turvavyökiinnityksellä? Entäs kantokahva, pystyssä oleva vai laskettava?Apua... edellisestä kerrasta on jo niin kauan...

Kommentit (4)

niinkun tuossa toisessakin kaukalo-keskustelussa oli puhetta niin kaukalon säätövara kannattaa tarkistaa. Niissä on hurjia eroja. Britaxin Baby safe menee mun kuuleman mukaan pisimpään ja siinähän on nykyään vyökiinnitteinen jalusta joka on paljon edullisempi kun isofix jalusta.

Me valitiin aikoinaan Britaxin BabySafe Plus (ilman telakkaa) puhtaasti törmäystestitulosten perusteella, yritettiin hakea sitä "turvallisinta" mallia.Kaukalo on varsin tilava ja pikkuvauvavaiheessa selän takana oli turvaistuimeen kuuluva tyyny, joka kuului poistaa sitten, kun 5-pistevöitä alettiin siirtää ala-asennosta ylemmäs lapsen kasvaessa. Myös sivutörmäyssuojat vaikutti hyviltä. Ja turvakaukaloa käytettiin siihen saakka kunnes lapsi täytti 1 v 1 kk eli tosi pitkään! Silloin mitat oli muistaakseni n. 78 cm ja 11 kg, elettiin kyllä juuri kesää eli vaatteiden puolestakaan ei tehnyt tiukkaa mahtua kaukaloon leveyssuunnassa :) Eikä pääkään tullut tuolloin vielä läheskään yli. Tuolloin lapsi olikin jo tosi "hyvän kokoinen" ja ikäinen siirtymään turvaistuimeen (ostettiin Multitech), kun turvaistuimissa kuitenkin istutaan jo niin paljon pystymmässä.Turvakaukalo kulki kätevästi kauppareissut tms. PegPeregon matkarattaissa kyydissä, vaikkei mitenkään kiinnittynytkään niihin (tietysti ei hetkeksikään valvomatta voinut jättää sitä "yhdistelmää").Meidän turvakaukalo oli siis ilman telakkaa, mutta turvavyökiinnitys ei meistä tuntunut yhtään työläältä ja yli vuosihan me sitä jaksettiin tehdäkin :) Varmaan telakka olis tosi kätevä, mutta me ei osattu pitää sitä sen hinnan arvoisena, olis tainnut telakka maksaa vielä enemmän kuin se pelkkä turvakaukalo... Ja kantokahvaahan saa BabySafe Plussassa säädeltyä useampaan asentoon.Muista kaukaloista meillä ei tosin ole kokemuksia, mutta tyytyväisiä oltiin siis omaamme :)

Vauva on nyt 3 kk vanha, joten vielä en osaa sanoa, miten pitkään voimme kaukaloa käyttää.Meillä on on Isofix-telakka istuimeen sekä adapterit vaunua varten. Lisävarusteina kaukalopussi ja sadesuoja. Kaikki ovat tosi toimivia ja kiinnitys telakkaan on todella helppoa. Mekin valitsimme tämän istuimen turvallisuustestien mukaan ja lisäksi tuo sopivuus vaunuihin vielä vahvisti valintaa. Tyytyväisiä siis ollaan.

tähän päädyttiin tutkailemalla sen autoturvakeskuksen.. mikälie sivuja. Hyvin pärjännyt turvatesteissä ja muutenkin vastasi tarpeitamme kun saa vyöllä kiinni.

Menee kai kunnes vauva n. 6kk jos oikein muistan. Tietty voi vaihdella lapsen koon yms mukaan. Hankitaan varmaan se telakka myös sitten jos auto vaihtuu, nykyiseen ei saisi sitä asennettua.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat