Kihomadoista asiaa...

Vierailija

Onko niin että lasten pyllyt täytyy joka ilta tutkia taskulampun kanssa että jos vaikka sattuis matoja löytymään? Eräs äiti väittää näin ja minä en ihan usko tuota. Ajattelen niin että jos lapsi alkaa vaikuttaa siltä että kovasti kutiaa niin täytyy tutkia. Mutta olenko minä väärässä? Täytyykö lapset tutkia vaikka oireita ei olisikaan? Tuntuu että sellainen jättää traumoja lapsille, jokailtainen pyllyn tarkkailu taskulampulla. Ja toinen asia mitä tämä sama äiti väittää, on että harvinaisempaa on se jos ei ole kihomatoja ollut perheessä kuin se että niitä on. Miten lie... Meidän lähipiirissä tunnen 2 perhettä joissa on ollut ja meillä on todella laaja suku... Kommentteja kaipaan.

Kommentit (4)

Vierailija

Ei pyllyjä tarvitse iltaisin tutkia! Eikä niitä kihomatoja nyt niin usein ole, että olisi harvinaisempaa, että ei olisi ollut...

Vierailija

Ei välttämättä kutise ja itämisaika pari viikkoo. Eli vasta ku esim. pk:ssa viimenen hoidettu ja kaks viikkoo ollu hiljasta ni voi huokasta helpotuksesta. Suosittelen kans tota pottaversioo, vaik meil kyl penskat onki heti pylly pystys ku fikkari vilahtaa... Ainaki meiän kersojen liki 100 lapsen päiväkodis oli ekat kihomadot yli 2v päiväkodin avaamisen jälkeen ja hoitui siististi ja nopeasti - kiitos asiaan tarttuvien vanhempien.

Vierailija

meillä ollut muutamaan otteeseen ja aina muksut ovat haroneet peppuaan päiväsaikaan. Ei kauheasti, mutta niin että sen huomaa. Ikinä en pepusta ole matoja bongannut vaikka tutkittu onkin. Aina kakan seasta huomattu. Ja joo, laitan muksuni potalle aika ajoin vaikka oireita ei havaittavissa, mutta madot huomaa potasta paljon helpommin. Kaikilla ei nimittäin kutise juuri lainkaan et osaisi edes epäillä asiaa. Eli säännöllinen tarkistus aika ajoin meillä jäänyt päälle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat