Lapsen heikentynyt kuulo, onko kokemuksia?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

lapseni kuulo on selvästi heikentynyt viimeisen puolen vuoden aikana. Korvasta löytyi pitkittynyt tulehdus, mutta kuulo ei ole parantunut antibioottikuurin jälkeen. Enempää korvia ei ole vielä tutkittu. Mietityttää voiko kuulo vielä normalisoitua. Onko jollain samantapaisia kokemuksia, kuulisin mielelläni!

Kommentit (2)

Reilu kuukausi sitten huomasimme ettei 4-v. kuullut kunnolla. On ollut korvissa ongelmaa ennenkin, joten mentiin suoraan korvalääkärille ja siellä oli molemmissa korvissa märkivä tulehdus. Tärykalvo ei liikkunut kunnolla kummassakaan korvassa. Antibiootit aloitettiina ja kuulo parani pian. Nyt kuitenkin viime viikolla sanoi korvan olevan kipeä ja taas korvalääkäriin. Tulehdus ei ollut parantunut ja toiseen korvaan oli tärykalvoon tullut rakkula (kuulemma voi joskus tulehduksen seurauksena tulla, eka kerta meillä). Lääkäri epäilee liimakorvaa, mutta tulehduksen takia ei voinut varmaksi sanoa.Kaksi vuotta sitten todettiin myös liimakorva ja yritimme parantaa sitä ruokavaliomuutoksella, jota seurattiin puoli vuotta. Tilanne ei parantunut ja laitettiin putket (liimakorvaan ei antibiootti auta).Tässä voisi olla yksi kuulon alenemiseen myös teillä, mutta syitä voi olla useita; varaa aika korvalääkärille. Meillä on edessä uusi korvien putkitus, joka kyllä auttoi silloin. Putket pysyivät reilun vuoden ja tulivat omineen pois.

Kuulon huonontuminen liittyy melkein aina korvatulehduksiin ja pahimmassa tapauksessa hoitamattomaan liimakorvaan. Lapsesi olisi tärkeä päästä kunnollisen korvalääkärin hoitoon, jotta kuulo ei vaurioituisi pysyvästi. Onko lapsella vakuutus? Jos on, varaa ihmeessä aika kunnon korvalääkärille. Oletko varma huonosta kuulosta? Pienten lasten kohdalla on mahdollista myös se, etteivät halua kuunnella eli kuulevat kyllä, mutta eivät siis toimi halutulla tavalla. Kyse voi siis olla myös ns. valikoivasta kuulosta. Mutta sinuna kyllä poissulkisin nuo fyysiset syyt. Korvalääkärillä käynti ei maksa paljon ilman vakuutustakaan ja sillä saa mielelleen rauhan. Hyvä korvalääkäri on esim. Pikkujätin Risto Voutilainen, jolla on kymmenien vuosien kokemus.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat