Siis voi pylly, kun elämä on kallista..

Vierailija

Tänään tuli palkka, nettona 1370€. Eilen illalla tilillä oli rahaa 19€, lapsilisien jämät.

Maksoin juuri kaikki laskut, tilille jäi 700,25€

Siitä menee 249€ uuteen tiskikoneeseen (vanha hajos, korjaus maksais 130€ ainakin, kävin arvioittamassa. Olen tiskannut nyt 3 vkoa käsin ja kiitti nyt riitti, iso perhe)

Lisäksi kuopus tarvii uuden toppahaalarin, koska vanha käy just pieneksi. Siihen varaan 80€.Eli, mitä jää.. juuri ja juuri sen verran,että pärjätään seuraavaan tilipäivään. Työnteosta siis saa käteen pelkän työn ilon.Muita samoin tuntevia?

Kommentit (14)

Astianpesukone on mukavuus, ei välttämättömyys. Voisit joka kuukausi laittaa säästöön vaikka 50€ niin voisit sieltä maksaa astianpesukoneen, haalarin ym. eikä tarvitsisi maksaa niin kerralla yhden kuukauden palkasta. Näin joka kuukausi jäisi enemmän rahaa käyttöön. Ehkä jostakin muusta ei välttämättömyydestä voi luopua. Pakastimeen voi ostaa tarjousruokaa, josta tekee isoja annoksi ym.

Nyt varmaankin haalari pakko ostaa tästä palkasta.Lainaus:

Astianpesukone on mukavuus, ei välttämättömyys. Voisit joka kuukausi laittaa säästöön vaikka 50€ niin voisit sieltä maksaa astianpesukoneen, haalarin ym. eikä tarvitsisi maksaa niin kerralla yhden kuukauden palkasta. Näin joka kuukausi jäisi enemmän rahaa käyttöön. Ehkä jostakin muusta ei välttämättömyydestä voi luopua. Pakastimeen voi ostaa tarjousruokaa, josta tekee isoja annoksi ym.

Meilllä oli lapsilisistä pari kymppiä jäljellä, kun makselin jo osan laskuista. Nyt tuli palkat mieheltä velkojen jälkeen 1200 ja multa 260 - mahtava pätkätyöläisen palkka taas, tein sentään melkein pari viikkoa töitä, mutta kun tuntimäärä oli pieni :(

Äsken maksoin laskut. Tilille jäi noin 300 euroa. Meillä on vesivahinkoremontti kesken, josta vakuutusyhtiö ei korvaa mitään joten joudumme tekemään vähän kerrassaan aina kun rahaa löytyy. Pyykkikone hajosi ja se on pakko ostaa nyt koska 6-henkisen perheen vaatteitten käsin pyykkäyksestä ei tule mitään. Tiskit joudutaan jo pesemään kylppärissä vauvan vannassa kun keittiö on auki revittynä. Onneksi visalla on käyttövaraa vielä tonnin verran...

Ruokakaupassa vaikka kuinka vertaat hinnat niin 50 eurolla hädin tuskin saa viikon ruokia 4 hengelle. Meillä minä opiskelijana ja kotona 4 ja 1 v:n kanssa, miehellä onneksi hoitopuolen vakityönsä. Asutaan aso-asunnossa, onneksi. Meinattiin ostaa oma pankin tuellä viime talvena mutta saatiin tämä asokoti. Ei paljon naurattaisi kuussa muutamankin kympin koronnousu.Onneksi meillä kuopus nyt vuoden vanha ja uskallaan antaa soijaa, linssejä, papu- ym. sekä juuresruokia pikkuhiljaa. Niillä me on ennenkin pidetty ruokakulut kurissa mutta syöty silti terveellisesti näin talvisaikaan. Jauhelihn kilohinta täällä keskisuuressa kaupungissa normaalihinnoissa lähemmäs 8 euroa kilo !Me ei tupakoida, saunakaljana kerran viikossa koko perheella 1,5 litran limupullo. Viikonloppuna yriettään keksiä ja tehdä jotakin edullista herkkuruokaa.Lehtitaluksista saa vaan haaveilla. Tosin ekologistakin syistä suosimme kaupunkimme mahtavaa kirjastoa.Joulukuu on aina järkyttävää vaikka saimmekin hiukan veronpalautuksia. Siis ruoka on toooooooooooosi kallista ja lahjat ja joulumuistamiset mnimissä niin melkein on tili miinuksella silti.Me saadaan isovanhemmilta lapsille lelulahjoja javaatetta toiveiden mukaan lahjaksi. En tajua miten pärjää ne joilla ei ole esim. mahdollisuutta saada juuri lahjaksi vaikka lapselle vaatetta. Itse kierrän säännöllisesti kirppikset ja hankin siltä lapsille vaatteet. Itselle ostan ainoastaan pakolliset rintaliivit. Näin pitää pärjätä muuyama vuosi etiäpäin kun lapset isoja ja hoitoon raaskii viedä ja aloitan työt.

ja kädestä suuhun eletään.

Ei tule lehtiä, vaatteita ostetaan äärimmäisen harvoin, siis kaikki kulut nirhattu olemattomiin.

Ruoka on ihan törkeän kallista ja yleensä eläminen.

Kyllä tekisi mieli muuttaa jonnekkin ambomaalle ja asua savimajassa.

Toisaalta, en jaksais KOKO aikaa kituuttaa, pakkohan elämässä jotain kivaakin on olla.

Meille tulee 2 lehteä; Aku Ankka koululaiselle ja mulle itselleni Vauva.

Lapsia on tosiaan 4, joista 3 pientä ja yks koululainen. Tokihan tuo koululainen tiskata osaa, mutta ei sitä sen harteille voi päivittäin jättää.

Mies on kotona viikon kuukaudesta, silloin on apuna täällä.Toppahaalarin toki sais halvemmallakin, ja voin saadakin, jos on hyviä Ale-löytöjä tänään. Lapset vaan ulkoilevat hoidossa paljon, joten haluan satsata kuopuksen pukuun, jotta pysyy kuivana ja lämpimänä uloilujen ajan. Remua ajattelin..Asuntolainan meillä maksaa mies, muut laskut minä. Mies antaa sitten ruokaan rahaa, jos pyydän, mutta kun tiedän, että silläkin on tiukkaa firmansa kanssa, niin yritän pärjätä omilla tuloillani.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat