Erilaisten kurssien ja ryhmien vetäjät tekevät aina saman virheen.

Vierailija

Se joka siitä virheestä luopuu, saa heti lauman tyytyväisiä kurssilaisia. Ongelma on liian pitkien aikojen kuluttaminen ryhmätöiden purkamisten ja kotitehtävien parissa, niin että uudelle asialle ei jää juuri yhtään aikaa. Uusi tieto käydään läpi lopussa pikamarssia ilman että ehditään yhtään keskustella ja laajentaa.Olen eräässä ryhmässä jossa on tehty sama tylsä harjoitus nyt jo kuuden viikon ajan. Mitään uutta sen purkamisesta ei kukaan saa, lähinnä on tietysti kiva läpättää itsestään, mutta muiden jorinoita kuunnellessa rupeaa jo kaikkien näiden viikkojen jälkeen kyllästyttämään. Tähän turhuuteen kulututettiin kahdesta tunnista 1 h 30 min. Uudelle asialle jäi aikaa puoli tuntia ja istuntoa jouduttiin venyttämään 20 minuuttia. Vetäjä kävi läpi uudet jutut sellaista pikamarssia, että sanat meinasivat sotkeutua ja loput saatiin itse lukea kotona kotitehtävänä. Ärsyttääääääääääääääääääääääääää. On se kumma että tätä samaa saa aina tuskailla.

Kommentit (4)

Jos työryhmien raportoijille on kullekin annettu 5 minuuttia aikaa yhteenvedon esittämiseen, vetäjän tulee heti katkaista esitys kun 6. minuutti lähtee käyntiin. Jos tästä aletaan lipsua heti ensimmäisen höpöttäjän kohdalla, viivästys helposti kertautuu loppua kohden mentäessä ja aikataulu pettää.

käsitys, että kurssinvetäjät jättävät jostain syystä kaikkein tärkeimmän sinne päivän loppuun. Tyypillisesti aloitellaan turhanpäiväisellä "tutustumisella" ja ryhmätyöllä ja sitten ikään kuin nostatetaan käyrää päivän loppua kohti. Paitsi että kliimaksia ei koskaan tule, koska ei ehditä! Oleellisin asia jää surkealle pikamarssikäsittelylle.Jos on vaikka esimerkiksi salillinen ihmisiä jotka on raahautuneet paikalle ympäri Suomen yhdeksi kahdeksastaneljään päiväksi, ketään ei kiinnosta kuluttaa kahta tuntia alussa TUTUSTUMISEEN!!!! Mennään riveittäin ihminen kerrallaan ja "esitellään" omaa järjestelmää. Siitä ei ole oikeastaan kenellekään mitään hyötyä, koska kukaan ei ole etukäteen pystynyt tutustumaan toisten järjestelmiin, niistä ei saa mitään käsitystä vain käyttöliittymää katselemalla. Voihan sitä sitten "kritisoida" sillä tasolla että kiva kuva, mutta mitään hyötyä siitä ei ole kenellekään. Parempi jos käytäisiin yksi perusteellisesti läpi. Tältä kurssilta yksi ihminen lähti ovet paukkuen päivän lopussa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat