Vierailija

sormiaan, kokoajan, mulla menee hermot! Mikä neuvoksi? TÄtä jatkunut jo jokusen kuukauden.

Kommentit (3)

en sanois tic-liikkeiksi tietämättä lisää. Itte naksuttelin kersana sormia, kun keksin miten se tehdään. Äiti kielsi, ettei nivelet kulu, ja aloin lopettamaan. Mutta se oli minusta vain hauskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harmittomia ja vaarattomia, joskin joskus ärsyttäviä ja vähän nolojakin.Etkö ole kuullut niistä? Niitä esiintyy n. joka viidennellä lapsella jossain kasvun vaiheessa (liittyvät kognitiiviseen kehitykseen) ja ne voivat olla mitä tahansa "pakkoliikkeen" omaisia toisteltuja liikkeitä, äänteitä, sanoja tai liikesarjoja. Ne ovat puoliksi kontrolloituja, eli eroavat jossain määrin neurologispohjaisista pakkoliikkeistä. Eniten niitä esiintyy väsyneenä, oman kodin "turvassa" ja jännittävissä tilanteissa.

Lapsi ei kuitenkaan VOI niille varsinaisesti mitään, ei ainakaan pitkällä aikavälillä. Ja niiden tukahduttaminen on yhtä kiusallista, kuin vaikkapa aivastuksen pidättäminen. Jos niihin puuttuu, tai lasta kieltää, ne yleensä vain pahenevat.Menevät ohi toisilla nopeammin, toisilla hitaammin. Voivat olla kausittaisia pidemmänkin aikaa. Anna lapsen naksutella rauhassa, ja koita vain olla kiinnittämättä huomiota.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat