Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän parisuhteessa on ollut paljon ongelmia ja olemme menossa parisuhdeterapiaan. Meillä on kaksi lasta 7kk ja 2v.Olemme löytäneet ihanan asunnon alueelta, jossa olemme haaveilleet asuvamme. Asunto on todella halpa muihin sillä alueella myynnissä oleviin verraten.Putkiremontti tulossa lähivuosina ja minua huolettaa kestääkö parisuhteemme vai veteleekö viimeisiä.Kaiken lisäksi haaveilen opinnoista, joten onko opintotuella varaa omistaa asuntoa?Tämä vain tuntuu olevan ainutlaatuinen tilaisuus..Mitä tekisit tilanteessani?

Kommentit (6)

Tosin silloin ei kai saa lyhennysvapaata? Korjatkaa jos olen väärässä...Yleensä lyhennysvapaata voi pitää 2 tai 3 vuotta.

Noin pienessä lainassa tosin kuukausierätkään eivät päätä huimaa jos otatte mahdollisimman pitkän laina-ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tietenkin te maksatte 5 vuoden päästä korkoa sen mitä silloin korkoprosentti on Sitä, mitä se silloin on, ei vielä kukaan tiedä. Se voi olla enemmän tai vähemmän kuin nyt. Sen sensijaan tietää, että jos te otatte lainan nyt, teillä ei enää 5 vuoden päästä ole yhtä paljon lainaa kuin nyt. Korothan ovat tieytsti suurimmillaan silloin kun pääomakin on suurimmillaan.Lyhennysvapaan pituus riippuu aika paljon siitä, miten suuri lainan pääoma on suhteessa vakuuksiin ja miten pitkä maksuaika muuten on. Se on pankin kanssa neuvoteltava asia.

putkiremontti minua ei piinaisi, siihen on vain varattava rahaa. Mieluummin asuisin asunnossa johon tehdään putkiremontti ajallaan kuin sellaisessa, jossa kärvistellään remontoimatta kunnes jossain kastuu.Opinnotkaan ei välttämättä ole paha. jos laina ei ole ihan hirveä, siihen voi saada lyhennysvapaata opintojen ajaksi.Mutta se parisuhde. En ole vielä nähnyt suhdetta, jota rahojen tiukalle vetäminen parantaisi. TOisaalta jos tosissanne yritätte niin ehkä on turha maalailla piruja seinille.Mutta sen voin kertoa, ettei se taatusti ole mikään ainutlaatuinen tilaisuus. Aina niitä tulee uusia.

aletaan toisille ärhennellä. Kyllä elämä järjestyy, ei tuon parisuhteen vuoksi kannata muissa asioissa laittaa jarrua. Aina asunnon voi myydä, jos sen pito käy hankalaksi.

Asunto tosiaan on halpa tai siis tarjous minkä ajattelimme siitä tehdä on 75 000euroa eli ei mikään kallis. Ja putkiremontin kanssa tulisi olemaan n. 100 000e.Saako lyhennysvapaata pitää koko 4 vuotta minkä opinnot kestävät? Tietääkö kukaan?

Niin ja miten korkojen kanssa kun tuntuvat olevan kovassa nousussa? Jos esim. 5 vuoden päästä on korot 10%, maksammeko me myös sen verran jos nyt otamme lainan. Vai onko ns. edukkaampaa ottaa laina nyt kun korot ovat n.5%?

ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat