Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ollaan mietitty josko sellainen olisi helpompi kuin viedä lapsia päiväkotiin, kun menen töihin. Meillä lapset menee kolmeen eri päiväkotiin, syistö joita en nyt tähän viitsi laittaa, mutta tilanne siis tämä. Nyt onkin alkanut mietityttämään josko pääsisi helpommalla kun olisi au pair ja lapset saisi olla kotona.Mistä teillä on au pair ollut ja onko ollut iso homma järjestää au pair suomeen? Mitä on otettava huomiooon?Kiitos vastauksistanne! Hyvää uutta vuotta kaikille!

Kommentit (3)

kiitos, oli todella paljon apua! Mielellämme ottaisimme suomalaisen, mutta meillä vaan se, että tarvitsisimme englanninkieltä puhuvan (äidinkielenään) mutta voihan sitä Suomestakin toki etsiä.KIITOS! KIITOS! KIITOS! :)

Ihana järjestely, mutta ei välttämättä sovellu lasten ainoaksi hoitomuodoksi. Au pairin työaika kun on vain 30 tuntia viikossa. Sitä paitsi monet heistä eivät ole ammattilaisia ja tarvitsevat oikeasti aika paljon tukea ja valvontaa tehtäväänsä. Meillä on kuitenkin ollut ihania ja auttavaisia tyttöjä, ja lisääntynyt kielitaito on ollut ehdottomasti plussaa!Tiesitkö että yksityisen hoidon tuella voit palkata myös ihan suomalaisen lastenhoitajan kotiisi? Silloin et "joudu" viihdyttämään au pairiasi iltaisin, vaan voitte olla perheen kesken.Jos ottaisin au pairin teidän perheen tilanteeseen, tekisin niin että lapset menevät edelleen päiväkoteihinsa ainakin osan viikosta, mutta au pair kuskaisi heidät mennen tullen. Ja auttaisi sitten iltaisin kotitöissä ja lasten ulkoiluttamisessa. Hän voisi sitten harrastaa vaikkapa suomen opiskelua päivisin.Au pairista tarvii maksaa verot (myös asumisesta) ja työnantajamaksut, joten rahaa menee noin 500 kuussa, vaikka maksaisi au pairille sen minimin eli 252e. Plus tietysti ruuat ja huvitukset päälle. Euroopasta saa tulla aika helpolla, Eu:n ulkopuolelta vaikeaa - iso paperisota ja luvan saa vain jos on jotain aikaismpia kytköksiä Suomeen (esim. kielen opiskelua).

oli afrikkalainen au pair ja kaikki meni hyvin, kunnes tyttö kotiutui ja alkoi mm. käyttämään minun vatteitani ja korujani ilman lupaa, sekä juomaan jääkaapista siidereitä omin luvin. Myös työnteko tuntui olevan vieras käsite etenkin loppuajasta...Siirtyi sitten toiseen perheeseen ja siellä oli kuulemma samoja vinkeitä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat