Seuraa 

* Milloin vauvan voi laittaa istumaan syöttötuoliin?

* Milloin sormiruokaa, esim. maissinaksuja, voi antaa vauvalle?

* Milloin olette tehneet vaunuista rattaat, ja nostaneet vauvan istumaan vaunuissa?

* Minkä ikäinen voi vielä nukkua parvekevaunuissa päiväunet? Ts. milloin pitäisi alkaa nukkumaan päivikset sisällä?Kyselee yx uusavuton ;-)

Kommentit (5)

meillä on molemmat alkaneet harjottelemaan syöttötuolissa istumista.

Esikoiselle kesti pidempään oppia istumaan heilumatta :D

Nyt tyttö on 7kk ja n kuukauden verran ollaan joka päivä istuttu n kerran syöttötuolissa.

Syö ihan hyvin siinä ja yllättävän vähän heiluu :DSormiruokaa olen antanut nyt 7kk neitoselle. Kurkunpalasta on imeskellyt, porkkanaa, päärynää, omenaa... Makua suuhun lähinnä menee, eipä juurikaan palasia vaikka kaksi hammasta suussa onkin.Samaan aikaa kun istumista alettiin harjoittelemaan olen, kun vauva hereillä, nostanut rattaissa enemmän istuma asentoon. n 5kk nostin puoli istuvaan asentoon ja nyt ollen välillä pitänyt istuvassa asennossa. Vähän horjuvaahan se aluksi on :DMeillä esikoinen nukkui VIELÄ melkein 2v päiväunia ulkona!

Sit kun aloitti päivähoidon niin ei toki enään ulkona nukkunut.

Mitään sääntöä ei ole että pitää tietyssä iässä nukkua tietyllä tavalla päiväunet. Eli jos lapsesi nukkuu esim yhdet päiväunet ulkona hyvin niin anna nukkua. Ei siitä mitään haittaa ole. Itse en ole laittanut ulos nukkumaan jos on kova kuume. Muuten meillä on nukuttu kovilla pakkasillakin ulkona. Sadesuojaa pidän aina päällä, estää myös tuulen pääsyä vaunuihin. Kovalla pakkasella olen pitänyt harsoa tai pyyhettä vaunujen suuaukon päällä.

Lisäks meillä on lampaantalja, makuupussi, "jalkasuoja" ja vielä tarvittaessa villapeitto päällä.Ja meillä 7kk syö kuin hevonen, en tiedä onko normaali :D

aamupala puuroa, maitoa

lounas liha/kasvissose + hedelmä sose

välipala hedelmä sose

päivällinen liha/kasvissose

välipala hedelmäsose

iltapala puuro

niin ja maitoa vaihtelevasti joka aterialla..

toi ylimääräinen välipala on tullut ihan muutamana päivänä nyt tällä viikolla mukaan.

öisin ei syödä meillä

että paljonko ruokaa tuon ikäisellä menee. Vaikka suosituksia kysyitkin, niin mietin että meidän viikon kuluttua 8 kk tytöllä noilla aterioilla ei tultaisi kuin vihaiseksi. Parhaana päivänä kun lapsi on ollut nälkäinen meillä on syöty aamupuuro, liha-potturuoka , toinen liha-pottu tai pelkkä peruna, hedelmäsosetta, ja puuroakin meni pitkin iltaa kolme lautasellista ennen kuin lapsi oli tyytyväinen ja valmis yöunille :O

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me saatiin neuvolasta taulukkomoniste, missä on merkitty ohjeelliset ruokailut eri ikäkausina. 6-8-kuisille taulukko oheistaa kiinteitä ruokia seuraavasti:

- aamupala velliä/puuroa

- lounas vaihdellen lihaa, kanaa, kalaa, munaa + perunaa ja kasviksia

- välipala tarvittaessa hedelmä- tai marjasosetta

- päivällinen peruna/kasvis/marja/hedelmäsose tai velli/puuro

- iltapala velliä/puuroa

Lisäksi jokaisella aterialla on myös rintamaitoa tai vastiketta. Lounaalla ja päivällisellä tarvittaessa myös vettä.8-10 kuisen ohjeissa päivällinen on kuten lounas eli myös liha-tms. ateria. Muutoin ohje on samanlainen kuin edellinen.Meillä yli 2-vuotias nukkuu päikkärit rattaissa ulkona enkä ymmärrä miksi päiväunet pitäisi nukkua sisällä, jos on mahdollista nukkua ulkona.Syöttötuoliakin kait suositellaan vasta sitten, kun lapsi osaa istua, mutta me on syötetty syöttötuolissa 6-kuisesta asti.

Milloin vauvan voi laittaa istumaan syöttötuoliin? --> itse laitoin 6 kk ikäisenä lyhyitä pätkiä. Ei silloin vielä osannut istua lattialla ilman tukea. Kunnolla siirryttiin syöttötuoliin kun osasi itse istua paremmin vähän alle 7 kk. Silloinkin joskus tyynyn yms selän taakse että pysyy paremmin paikalla /paremmassa asennossa.Milloin sormiruokaa, esim. maissinaksuja, voi antaa vauvalle? --> Meillä kokeiltiin maissinaksuja ensimmäisen kerran 6,5 kk ikäisenä. Silloin menasi melkein tukehtua niihin kun ei jotenkin "hoksannut" ideaa. Nyt 7,5 kk ikäisenä annoin uudelleen eilen ja meni tosi hyvin. Eli ihan selvästi osaa paremmin niitä syödä. ei tarvitse kokoajan vahdata vieressä ottaako liian isoa palaa yms. Lähiaikoina ajattelin koittaa joitain muuta sormiruokaa, keksis vaan mitä voisi antaa...Milloin olette tehneet vaunuista rattaat, ja nostaneet vauvan istumaan vaunuissa? --> Meillä emmaljungat ja poika oli niiden ratasosassa jo 2 kk ikäisenä satunnaisesti (jos toiset vaunut esim korjauksessa yms). Nehän on todella "tilavat" joten silloin ainakin "hukkui" niihin kun istuin oli säädetty mahdollisimman makuuasentoon. Ajattelin että jos saa olla turvakaukalossa niin ei nuo rattaiden asento sen huonompi ole. Kovasta kopasta luovuttiin joskus 4 kk iässä kun ei siellä suostunut nukkumaan sen ikäisenä.Minkä ikäinen voi vielä nukkua parvekevaunuissa päiväunet? Ts. milloin pitäisi alkaa nukkumaan päivikset sisällä? --> Meillä nukutaan niiin paljon paremmin ulkona joten kyllä varmaan nukutaan aika pitkään ulkona.T. Aivilo & jimi 7,5 kk

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat