Mitä teet laskuille maksamisen jälkeen?

Vierailija

Eilen käytin illalla yli tunnin arkistoidessani tämän kuluneen vuoden laskuja ja tiliotteita kansioon. Samalla laitoin vuoden 2004 laskut tuhottavaksi. Eli meillä säilytetään laskuja ja tiliotteita pari vuotta. Syytä tähän en osaa sen tarkemmin sanoa kuin että kyseessä on lapsuuden kodista opittu tapa.Eli mitä teillä tehdään laskuille maksamisen jälkeen ja miksi näin?

Sivut

Kommentit (34)

Ja vanhat heitetään pois sitten joskus. Tiliotteet myös talletetaan mappiin sen jälkeen, kun on kuitit tarkistettu.Tavat jääneet siltä ajalta, kun oli tosi tiukkaa. Tehtiin silloin vanhojen laskujen perusteella aina budejtit seuraavaksi vuodeksi, jolloin ei päässyt syntymään ikäviä yllätyksiä "ai tämä iso lasku tulikin nyt".

Muut menee suoraan nettipankkiin. Kaikki tärkeät menee sinne pankkiin ja nämä kotiin tulevat on jotain lehtitilauksia, Anttilan osamaksuja tms.. Lehtitilauslaskut säilytän niin kauas kunnes tilaus on voimassa, koska niiden kanssa on yllättävän usein takkua! Muut heitän heti pois. Tiliotteita meille ei tule.

en niitä mihinkään tarvitse, eihän sillä laskulla mitään voi todistaa maksetuksi. Meille tulee ihan hirveän vähän enää paperilaskuja, kun kaikki on melkein suoraveloituksessa. Eikä meille tulee enää edes tiliotteita, nekin vain sähköisessä muodossa omalla tilillä.

Tapa tuli kyllä lapsuuden kotoa, mutta onneksi olen sitä pinttyneesti noudattanut. Olen tod. tarvinnut laskuilta tietoa, jota tiliotteelta en näe. (Tiliotteella kun näkyy vain summa, kenelle, arkistointinumero ja kirjaus+arvopäivä) Usein tarvetta on juurikin laskun erittelylle, yhteystiedoille yms.

todistaa maksaneesi yhtään mitään. Vain kuitista tai tiliotteesta sen näkee. Se että on säilyttänyt jotain laskua ei todellakaan kerro sitä onko se maksettu vai ei.

Lainaus:

Kaikkia saattaa joutua joskus jälkeenpäin tarkastelemaan. Etenkin jos joku Elisa alkaa jälkeenpäin periä olemattomia laskuja, ei pelkästä tiliotteesta selviä riittävän tarkasti mitä on maksanut.Vuoden laskut mahtuu yhteen mappiin, joten eivät ne niin paljon tilaa vie. Tiliotteita menee mappiin useampi vuosi.

Tiliotteestahan nuo kaikki maksetut näkee, jos ei ole tallessa niin sen voi pankista pyytää.

Lainaus:

ja säilytän n. 2 vuotta. Maksamieni tavaroiden kuitit säilytän kauemmin, takuiden ja muiden syiden takia:takavuosina eräässä Karpon ohjelmassa naiselta perittiin jotain, jotka hän oli liikkeeltä tilannut, saanut kotiinsa laskun ja tavarat saatuaan sen maksanut. Ei ollut kuittia säilönyt. Kys. firman kirjanpito oli täysin sekaisin, kuitit pahvilaatikossa ja konkurssi. Eli kannattaa kuitit säilöä ainakin isommista ostoksista. Luulisi tosin ettei tuo nykyaikana enää ole mahdollista, kun on sähköisenä melkein kaikki.

Lainaus:

mm. lehtien viimeistä tilausnumeroa. Lisäksi merkitsen laskuun päivämäärän, jolloin se on maksettu. Helppo tarkastaa onko lasku maksettu mikäli tulisi karhulasku (2 kertaa näin käynyt)

Minkä ihmeen takia laskuja pitäisi säilöä maksamisen jälkeen? Mitä sillä paperinpalalla tekee?Mä maksan kaiken nettipankin kautta. Kaikki toistuvat maksut (päivähoito, vastike, puhelin, netti yms.) on suoraveloituksessa tai e-laskuna. Kaikesta, mitä maksan, jää jälki sähköiseen tiliotteeseen. En tajua, mikä todistusarvo sillä paperilaskulla on. Taloudenpidonkaan kannalta en tuota näe järkevänä, kun ei itsellä ole rahankäytön suhteen ollut koskaan kummempia ongelmia.

mm. lehtien viimeistä tilausnumeroa. Lisäksi merkitsen laskuun päivämäärän, jolloin se on maksettu. Helppo tarkastaa onko lasku maksettu mikäli tulisi karhulasku (2 kertaa näin käynyt)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat