Seuraa 

Eli mihin teidän neuvoloissanne rokotus laitetaan? Eskari-ikäinen ja 4-vuotias lapseni ovat nyt saaneet joukon rokotuksia, ja kaikki pistettiin käsivarteen. Päiväkodissa olevan hepatiitti-tapauksen johdosta lapset ovat saaneet neuvolasta myös engerix-rokotteen, ja sen samalla rokotuskerralla toiseen käsivarteen, kun toiseen tuli polio-jäykkäkouristus.

Ystäviemme neuvoloissa (Espoo, Porvoo) vielä leikki-ikäiset ovat saaneet rokotteet reiteen. Meidän neuvolassamme terveydenhoitajat kertoivat suosituksen olevan käsivarteen, ja siitä ei keskustella.

Nyt 4-vuotiaalla on kummatkin käsivarret aivan tulessa... Eskarilaisella hepatiittirokotteesta käsivarsi oli todella arka reilun viikon.Lastemme lääkäri-täti pistää omat poikansa myös reiteen, ja ihmetteli kovasti käsivartta pistospaikkana, varsinkin kun lapset ovat laiheliineja.Miten muualla? Millä perusteella voin vaatia engerix-rokotteet reiteen ensi kuussa?

Kommentit (2)

ja isommalta lapselta (siis noin 4v ja sitä vanhemmat) löytyy lihas siitä paremmin kuin taaperoikäisiltä. Reiteen rokottaminen taaperoilla on kaikkein helpointa; lapsen saa parhaiten pysymään paikoillaan vanhemman sylissä kun rokotetaan reiteen. Ennen vanhaan rokotettiin pakaraan mutta siitä on jo sittemmin pääosin luovuttu.

Pistokohdan kipeytyminen on hyvin tavanomainen seuraus rokottamisesta ja sitä voi särkylääkkein (Parasetamoli) hoitaa.

Ensi kerralla voit pyytää reiteen ja perustella, että tuli käsivarsi niin kipeäksi, jospa reisi ei kipeytyisi samalla lailla.

Aikuisilla useimmiten rokotetaan käsivarteen ja kyllä silloinkin usein rokotuskohtaa jomottaa.

rokotuskohta riippuu varmaan myös vähän rokotteesta. meidän poika sai kyllä nyt 3-vuotiaana MPR-rokotuksen reiteen, sai itse valita laitetaanko käsivarteen vai reiteen.googlesta löytyi engerix-rokotteen pakkausseloste, jos tämä on se rokote joka teille laitetaan?http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humpil/5/988095.pdfsiinä luki, että kyseisen rokotteen voi laittaa hartialihaksen alueelle (eli käsivarsi?) tai vauvoille ja leikki-ikäisille reiteen. Erikseen oli mainittu että pakaraan ei voi pistää. Eli kyllä ainakin itse tuosta ymmärtäisin että voi laittaa myös reiteen.Gerda

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat