Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

kastetuissa Luca Léon Marcel ja sukunimi tyystin tumpelo-suomalainen

Vierailija

nen-nimi. huoh. joskus voisi pikkuisen miettiä, että kuinka ne nimet sopii myös sukunimen kanssa yhteen.... pikku Arabella Jessica Cecilia Pötrönen on aika huvittava yhdistelmä.

Kommentit (10)

Vierailija

Lainaus:

IJos toinen vanhemmista on suomalainen, miksei yksikään etunimistä kuitenkaan ole suomalainen?!
Mun lapsilla on "ulkomaalaiset" etunimet. Sopivaa suomalaista toistanimeä ei haluamaamme etunimeen löytynyt. Ja kamalaa, heidän sukunimensä on suomalainen, sillä mieheni otti minun sukunimeni kun menimme naimisiin! Huh!No onneksi asumme tällä hetkellä miehen kotimassa, jossa tällaisia omituisia nimikeskusteluja ei käydä. Ihan kauhulla odotan Suomeen paluuta ja sen jälkeen AV:lla käynnistyvää kuhinaa lastemme nimistä!

Vierailija

ja annettu nimi äidin kulttuurista. Pitäisikö Koop Arposenkin nimen olla Mika Arponen tai Ilmari Arponen ettei vaan saisi puoliksi ulkomaalaisuus näkyä.Moni myös tuomitsee ulkomaalainen etunimi ja suomalainen sukunimi-yhdistelmät mutta samat ihmiset hyväksyvät sitten William Lindgrenit yms. joissa nimet ihan eri kulttuureista.

Vierailija

Luca Pötrönen niin pahalta kuulosta. Harvoin sitä koko nimeään tarvitsee käyttää. Toinen vanhemmista lienee ulkomaalainen noista nimistä päätellen ja ovat varmaan halunneet valita tämän vanhemman kulttuurista tulevat nimet. Saattavat vaikka asua tai olla muuttamassa toisen vanhemman kotimaahan.Ihmisillä on syynsä valita lapselleen nimi jonka valitsevat. Ihan turha sitä on muiden murehtia.

Vierailija

Jos lapsi on kotoisin latinalaisesta Amerikasta, on ymmärrettävää, jos nimessä halutaan säilyttää siitä jotain. Tosin yleensä silloin monet laittaa sen toiseksi tai kolmanneksi nimeksi, vrt. Karla Sol Angel Karmala.Jos tämä poitsu on ihan suomalaiseen perheeseen syntynyt, niin voipi olla että isillä menee muutama kerta, ennen kuin hän osaa lapsen nimen ulkoa - ja sekös äitiä korpeaa, kun on niin hianon ja kansainvälisen nimen piltilleen löytänyt :D

Vierailija

sitten se ulkomaalaisuus näkyä (jos siis lapsen toinen vanhempi on ulkomaalainen)Lainaus:

Ihan kaamea yhdistelmä mielestäni, eikä kotimaisuudessa ole mitään kunnioitettavaa!

Uusimmat

Suosituimmat