Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eilisestä on pidetty rintaliivit visusti suljettuna - rinnat on aivan kivikovat, särkee kumartuakin. Pieni huus koko viime yön (no todellisuudessa muutaman tunnin, tuntu koko yöltä). Kitisee nyt päivälläkin tasaisin väliajoin, roikkuu paidassa..Ois niin helppoo vaan työntää toiselle tissi suuhun ja olihan se minustakin mukavaa puuhaa :/ Selvästi tuntuu itsestäkin siis pahalta, lopettaa se lapsen ja äidin välinen side, mitä imetyksen aikana on..Miten olette vierottaneet lapsen tissistä kivuttomammin? Antakaa niksejä millä helpottaa toisen tissin kaipuuta.

Kommentit (21)

Ensin sovin takarajaksi 1v, sitten tähän jouluun ajattelin lopettaa. Menee tosiaan ihan pelleilysk jo imettämiset ja YÖT ne on pahimmat, en jaksa enää niitä :( Niihin on saatava tolkku! Ja unikouluja on kokeiltu 3kk..Mutta totta, etten missään tapauksessa ole valmis tähän, en varmaan koskaan ;) Imettäminen on niin ihanaa ja kun maitoa on aina tullut niin että kolmekin vauvaa ois imettänyt..Lisäksi muuten lapsi on alkanut puremaan imetyksen päätteeksi, joka sekään ei tod, ole mukavaa, vaikka imetyksessä on paljon muita ihania puolia..ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yöllä rauhoittuu jotenkin kun oen antanut kaksi tuttia, toinen suussa ja toista nyplää ja rauhoittuu siihen. Ei oikein ymmärtänyt miksi päivällä saa tissä ja yöllä ei.

viesti 5 kirjoittaja

jos voisit olla vähemmän maisemissa tällä hetkellä. Muistutat läsnäolollasi koko ajan maidosta. Voisiko isä hoitaa lasta enemmän ja sinä kävisit kyläilemässä tms?

- Lapsi on jo 1v3kk ja alkaa olla äärimmäisen kiintynyt tisutteluun mm. öisin

- Mitään ravinnollista hyötyä en näe imetyksessä enääJa alkaahan tässä olla varsin lehmämäinen olo ;)

Ensimmäiset kaksi päivää oli vaikeimmat, itselle ja lapselle. Oli kärttyinen ja seurasi minua. Ikävää oli kun toinen oli suu auki ja odotti rintaa.Nyt juo jo lämmitettyä maitoa nokkamukista halukkaasti. Haikealta se itsestä tuntuu mutta olen ottanut syliin kun annan maitoa nokkamukista ja hellinyt silloin. Rinnat ei ole vielä antanut periksi mutta helpottaa joka päivä enemmän. Kahtena ekana päivänä lypsin vähän pois ja toppasin ne lämpimästi (ruskovillan rinnanlämmittemet) ja otin särkylääkettä. lämmin suihku auttoi myös. Yö imetyksen lopetin aiemmin jo muttei yöt vielä ole kauheasti rauhoittunut. Toivotaan parasta! Tsemppiä teille. Helli paljon lasta, Kyllä se siitä.

Viikon päästä on jo paljon helpompi olo. Itsellä imettämisen lopettaminen on myös tuntunut todella vaikealta, siis eniten sen läheisyyden loppuminen. Mutta aika auttaa! Paljon vaan sylittelyä, ja muuta mukavaa yhteistä puuhaa. Ekat yöt imettämisen lopettamisen jälkeen meillä mies hoiti lasta, ei edes hirveästi protestoinut, kun ei siltä isukilta tisuhuikkaa heru. Ja itse sai nukkua tulpat korvissa...Kun kerran olet päättänyt imettämisen lopettaa, niin se on varmasti teidän tilanteessa paras ratkaisu. Voisi olla vähän hämmentävää lapselle, jos nyt palaisitkin imettämiseen.Tsemppiä! Eikä se side häviä minnekään, sitten vain hellyyttä muilla tavoin!

mitä sitä vielä lopettaa, jos kerran sulta tulee vielä noinkin paljon maitoa, lapsi ei oo valmis ja itekään et 100% motivoitunut. odota edes 1 kk!!

jos imetin esim. aamulla, päivällä ja yöunille niin imetin niin että illalla.. seuraavan kerran päivällä (jätin sen aamun väliin) sitten taas illalla.. sitten jätin aamun ja päivän väliin. imetin illalla.. ja sit taas imetin illalla.. jne.. yhtäkkistä lopettamista en suosittele, mutta lapselle se voi olla tavallaan paras.. meillä kyllä tuo vähitellen lopetus toimi, annoin aina pullosta maitoa tuon tisun sijaan .. ja sit pullolla mentiin jonkin aikaa.. ei kauaa kuitenkaan...

Helli pientä vaan tavallista enemmänkin. Itse en kyllä lopettaisi seinään, vaan pikku hiljaa, kerta kerrallaan. Katso sieltä imetystukilistan sivuilta, siellä selvät ohjeet ja neuvot!

Eikö lapselle ole selkeämpää kun ei saa ollenkaan, kuin se että saisi esim. vain yhden kerran päivässä..Tästä syystähän alkoi tissiä kaipaamaan entistä enemmän, kun vähitellen lopettelin.. Imetys kertoja päivässä on ollut siis enää vain pari, mutta nekin ilmeisesti elintärkeitä ;)Nukkumaanmeno meillä ai ole ongelma, isinkin kanssa nukahtaminen sujuu! Se on lähinnä yö aika kun tulee tissi (ja turvattomuus?) mieleen ja siis kinuaa tissiä. Lapsi nukkuu jopa paremmin omassa sängyssä - jos otan viereen, haluaa niin hanakasti tissiä että unissaankin itkee. Omassa sängyssä nukkuu huom. paremmin.Eiköhän se tästä kun oikein sinnikkäitä ollaan :) Syliä saakin nyt rutkasti, kirjoja katsellaan sohvalla makoillen.. Ja ruokavaliossa on jo maitokin ollut 3kk, että ruuan kanssa menee maidot omasta mukistaan! Ei siis huolta näistä asioista - ottaa vaan koville muuten ;)

kun lapsi oli ap:n lapsen ikäinen. Imetys loppui pikkuhiljaa vähentämällä siten, että lopussa oli enää aamu- ja iltaimetys ja sitten pelkkä nukkumaanmenoimetys. Tuo viimeinenkin jäi lopulta pois siten, että lapsen isä laittoi lapsen nukkumaan viikon ajan ja itse olin "piilossa" sillä aikaa. Viikon kuluttua lapsi oli sitten unohtanut nukkumaanmenoimetyksenkin.Itselle se oli kyllä haikeaa, mutta ei se olisi helpottanut pitkittämälläkään.

Ymmärrän kyllä, että lapsi kinuaa maitoa yölläkin, mutta jaksaisitteko edes esim viikon ajalle jakaa sen imetyksen lopetuksen, niin vois mennä paremmin. Nyt vaikuttaa siltä, että olet saamassa rintatulehduksen. Voisi helpottaa huomattavasti, jos antaisit rintaa vaikka kerran päivässä.

Ja onnistuikin siinä mielessä että sain hyvin/helposti useat tisuttelut päivästä pois, iltaan ja päiväuniaikaan vielä imetin - mutta tästä seuras se että lapsi alkoi kinuta tissiä öisin :( (joka siis meilläkin oli jo aikaa sitten lopetettu)Siksi nyt kerralla pois tästä imetyksestä - tuntuu että jos lapsi saa päivälla, ei ymmärrä miksei vois saada yölläkin..ap

Ensin vieroitat ne yöimetykset. Sitten alat korvat päiväimetyksiä joko maidolla aterialla tai vaikka vesimukilla ja halauksella. Jos siis on hakemassa enemmän syliä kuin ruokaa.

Samassa iässä lopetin kolmosen imetyksen; yöt menivät aivan mahdottomiksi. Kun olet päätöksen tehnyt, pysy siinä. Olen samaa mieltä, että lapsi hämmentyy, jos nyt "annatkin periksi". Seuraava lopetusyritys olisi vielä vaikeampi.Älä lypsä rintoja kuin ainoastaan aavistus, jos mikään muu (lämmin suihku/sauna, hautominen tms) ei auta. Muutoin maidontuotanto vain jatkuu. Kyllä rinnat muutamassa päivässä jo sopeutuvat ja alkaa helpottaa.Itse annoin pienen tulla viereen öisin, kun lopetin imetyksen Vaikka jo nukkuikin omassa sängyssä. Läheisyyttä siis. Toki lapsi "vaati" tissiä, mutta annoin vain tulla iholle ja tarjosin tuttia (tämä kolmas sitä vielä silloin söi). Muutamassa yössä huudot muuttuivat satunnaisiksi ja viikossa jo nukkui taas omassa sängyssään. Meillä kun ei isi tässä(kään) asiassa auttanut.Päivisin kävi sylissä nostelemassa paitaa, pyysi "tissi", mutta totesin sen vain olevan loppu ja otin syliin hellittäväksi. Viikossa tuokin väheni selkeästi. Hämästyttävintä mielestäni oli se, että tuon viikon päästä ei edes saunassa paljaat rinnat nähdessään halunnut tissiä =)Meillä kolmonen oli tuohon imetyksen lopettamiseen saakka äärimäisen huono syömään mitään muuta. Siinäkin viikon sisään alkoi selkeästi muu ruoka maistumaan kuin napista painaen.Kun lapsi tuli tissiä pyytämään, olin jämpti ja pyrin keksimään muuta puuhaa ja ajateltavaa. Ei se rakkauden määrä ole suorassa suhteessa imetykseen tai sen pituuteen! Vaikka imetys onkin myös paljon muuta kuin pelkkää ruokintaa, niin joskus se on lopetettava ja tuon "muun" tilalle tulee toisenlaisia juttuja. Se on kasvua ja elämää, ei sen kummempaa!Tsemppiä!, hyvin se menee Huomenna on jo paremmin, samoin ylihuomenna ja viikon päästä teillä on jo kenties täysin unohdettu koko tissi =)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat