Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mielestäni opettaja, sosiaalityöntekijä, sairaanhoitaja ja lääkäri ovat palvelu-

Vierailija

ammatissa. Heidän tehtävänään on "palvella" asiakkaitaan/potilaitaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Sivut

Kommentit (139)

lääkäriltä reseptiä? Oletko sä mussukkaiseni ihan yksinkertainen kun väität vastaan vaikka yritin sanoa juuri samaa kuin sinä. Eli toistona vielä: se, että on palveluammatissa ei tarkoita sitä, että asiakkaat saa päättää, mitä palvelua tulee. Siwastakaan ei saa muuta palvelua kuin sitä mikä on päätetty tarjota Siwassa. Siwassa myydään niitä tuotteita, mitkä kuuluu Siwan valikoimiin, turha valittaa ettei sieltä saa Vuittonin laukkuja eikä parturikampaamopalveluita. Kun menen ortopedille, saan ortopedin osaamista, en ihotautilääkärin. Koulun palveluihin kuuluu opetustoiminta, oppilashuolto ja yhteistyö vanhempien kanssa; nonstop-leffateatteritoiminta yleensä ei.

niin silti voi olla (ja usein onkin) palveluammatissa.Tosin tämän nieleminen oli ennen ainakin kovin vaikeaa joillekin viranhaltijoille, joillekin taas itsestään selvää.

Ei ole ikinä tullut mieleen vanhempainvartissa mitään ylempi/alempiarvoisuudesta. Opettaja on ihminen joka tekee töitään, niinkuin itsekin teen. Hänen työnään on opettaa lastani ja minulla on oma työni. Kun kumpikin tekee työnsä parhaansa mukaan, se on mittari jonka mukaan ihmistä voi arvottaa.

Lääkärin tehtäviin kuuluu paljon suunnittelua, kehittämistyötä ja asiantuntija-asemassa konsultointia, toisin kuin palveluammatteihin, esimerkkinä vaikka Mäkin kassa. Lääkärin antama hoito potilaalle ei myöskään ole perinteistä palvelua tyyliin "saisinko hampurilaisen" "tässä olkaa hyvä", vaan omaan arvioon ja asiantuntemukseen perustuvaa toimintaa.Lääkärin ensisijainen tehtävä ei myöskään ole olla miellyttävä vaan asiantunteva, vaikka ensinmainittu välillä meidän muiden mielissä nousee ensimmäisenä pinnalle.

mutta eivät termit muuta sitä, että esimerkiksi juuri poliisiviranomaisten asiakkaiden säilöönottohuoneissa on vain ulkopuolelta aukeavat lukot. On valtava ero siinä, oletko jonkun instanssin asiakas vapaaehtoisesti vai onko sinut siihen velvoitettu. Ja sitten näiden välissä on vielä se välitila, jossa periaatteessa olet asiakas omasta halustasi, mutta käytännössä vaihtoehdot ovat vähissä (esim. peruskoulu, synnytyssairaala jne.)

Lainaus:

jKun täällä opettajat sanovat, etteivät ole palveluammatissaahe ovat ylemmällä arvoasteikolla kuin oppilaiden vanhemmat.
Miksi muut enää kommentoisivat, kun siitä lähtien puhe on vain opettajista?

</p> <p>Mutta miksi puolustaa jonkun tuntemattoman ihmisen lapsen opettajaa täällä niin hanakasti? Kukaan ei ole haukkunut sinun persoonaasi vaan jotain tuntematonta, jonka persoonaa et tunne. Miksi ottaa se itseensä?<br /><br /><br /><br /></p> <p>[quote kirjoitti:
Siksi puolustetaan sitä tuntematontakin, kun sen tietää, että jokin vastaava tilanne on itselläkin taas joskus edessä. Ja siis riippumatta siitä kuinka hyvin työsi teet, aina löytyy joku vanhempi, jonka mielestä olet surkea opettaja.Toiseksi: Opettajan ammattia haukutaan keskusteluissa hyvin paljon. Toki on paljon muitakin sellaisia ammatteja, joita haukutaan. Mieleen tulee paperimiehet, rekkakuskit, maanviljelijät, talvella teiden auraajat, jne. Mutta opettajan ammatti on yksi niistä, joita aina haukutaan, ja joskus sitä sitten vaan tekee mieli sanoa takaisinkin.

Lainaus:

miten opettajat perustelevat kantaansa hyvin monipuolisesti, selkeästi ja kärsivällisesti. Samaan aikaan vanhemmat jankuttavat siitä, miten opettaja on palveluammatissa, ja samaa toistetaan ja toistetaan kyllästymiseen asti.
Opettajat ne nimenomaan toistelevat uudestaan ja uudestaan että eivät ole palveluammatissa, vaikka se on todistettu moneen kertaan.

Ei se musta muutu valkoiseksi vaikka miten sitä toitottaa.

Lainaus:

Oikeassa elämässä jokainen opettaja varmasti puhaltaisi pelin poikki ja jättäisi asian hautumaan, kun se ei nyt etene tämän pidemmälle.
Tervetuloa nettiin!

Lainaus:

en halua tehdä sinunkauppoja, joten jatkettaisiinko teitittelylinjalla? Vai sanoiko hän, että joojoo, ja jatkoi silti teitittelyä?Suhtautuisin eri tavalla näihin.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat