6-v. valittaa kipuja nilkoissa - kasvukipujako?

Vierailija

Tyttö valittaa nilkkojen särkyä kerran, pari viikossa. Monesti nilkkoja särkee alkuyöstä, mutta usein myös päivisin. Yleensä hän valittaa yhtä jalkaa kerralla.Ei kipu kuitenkaan tyttöä tunnu häiritsevän, hän saattaa mainita asiasta ja hetken päästä taas jatkaa leikkejä normaalisti.Olen aina pitänyt näitä kasvukipuina, mutta nyt etsin aiheesta tietoa ja joka paikassa sanottiin kasvukipujen vaivaavan vain öisin, eikä nilkoista mainittu juuri missään. Ja kuulemma kasvukipujen pitäisi tuntua molemmissa jaloissa.Voikohan tämä olla jotain muuta? Muuten tyttö on ihan virkeä ja terve, eikä jaloissakaan ole kipua jatkuvasti.

Kommentit (8)

olisiko se näin vähäoireinen pitkään? Tyttö kun on valitellut ajoittaista yösärkyä varmaan jo 2 vuoden ajan. Päiväkipua hän on valitellut ehkä puolisen vuotta. Ja tosiaan aina nilkoissa, ei muualla.Oireiden pitkäaikaisuudesta johtuen en oikein usko leukemiaan. Eiköhän se olisi antanut jo muitakin oireita.ap

on särkenyt monia paikkoja...Eli jalat ovat särkeneet tosi usein eri paikoista, mutta myös selkä.

Mitään vikaa ei lapsessa ole. On lääkäreissä käyty.

Sen jälkeen olen ollut sitä mieltä, että verikoe on melko pieni paha tiettyjä asioita poissuljettaessa. (Pikkuihmisellä jatkuvat vielä hoidot, hänellä fiksu lääkäri lähetti tarkempiin tutkimuksiin ja tuo leukemia diagnosoitiin.)

Aikuisia nyt kolottaa milloin mistäkin eikä se ole vaarallista, mutta jos lapsi valittaa toistuvasti särkyä samassa paikassa, asia on tutkittava.T. lääkäri

Tyttö on nyt 6-vuotias, ja säryt alkoivat tytön ollessa 4-vuotias. Kaikki (?) mahdollinen on tutkittu, otettiin röntgenit selästä ja jaloista, tehtiin verikokeet ja ENMG-tutkimus, kun puutumisoireitakin on usein, mutta mitään vikaa ei ole löytynyt.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat