Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Alkaneen vuoden kunniaksi pamautettakoon uusi visa käyntiin.Etsitään harvinaista nimeä, josta löytyy diftongi (kaksi eri vokaalia samassa tavussa, esim kAUko).Lähdettäköön tällä liikkeelle.pIOnella

Kommentit (349)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusia arvauksia on tullut enää harvakseltaan, lienee aika auttaa ;o)Uusi vihje:

- Kyseessä on vanha uniikki nimi, joka muistuttaa toista vanhaa, hieman tutumpaa nimeä (annettu liki tuhannelle).- Ja aiemmat vinkithän olivat: Nimessä on vierasperäinen kirjain, tavuja enemmän kuin kaksi ja siitä löytyy diftongi (ai, ei, oi, ui, yi, äi, öi, au, eu, iu, ou, äy, öy, uo, yö, iy, ey ja ie > oltava samassa tavussa).

taas tämän keskeneräisyydessään ärsyttävän visan. Jospa jollain teistä olisi aikaa perata tämä. Nimiä voisi löytyä. Tuskin tätä loppuun saadaan, kunon jo kuukausia ollut kesken.

Kiitos, kun olette peranneet ja nimiä eteenpäin toimitelleet. Syvästi pahoillaan, kun en ole linjoille lainkaan päässyt pitkään aikaan, mutta minkäs teet!! Visakin oli jo aikoja sitten valmiiksi perattuna..Ja visa jäi taannoin kurjasti kesken. Haettu vanha, diftongin ja vierasperäisen kirjaimen sisältämä nimi muuten oli Aufemia.Pionella

Visa jatkuu, haettua nimeä kun ei ole vielä ilmaantunut. Mutta aivan mahtava määrä listalta puuttuvia sen sijaan on jo kasassa! Hyvä te!- Uusi vihje: nimestä löytyy vierasperäinen kirjain.- Aiemmat vinkit: nimessä on tavuja enemmän kuin kaksi ja siitä löytyy siis tuo diftongi (ai, ei, oi, ui, yi, äi, öi, au, eu, iu, ou, äy, öy, uo, yö, iy, ey ja ie > oltava samassa tavussa).

Visailuemäntä perhe vanavedessään sairastui kunnon flunssakierteeseen ja töitäkin piti silti yrittää tehdä, joten emännöiminen (tahi palstalla vierailu) jäi kyllä tyystin! Pahoittelut.Kangasrousku se on jaksanut rouskuttaa ja pohtia, hienoa! Haettu nimi vaan uupuu vielä.UUSI VIHJE (jos joku vielä jaksaa tätä visailla..):

- Nimestä löytyy keskeltä lukusana (mutta ei arvatenkaan suomeksi..).

- Ja Kangasrousku on jo löytänyt sen vanhan, hieman tutumman oloisen nimen diftongin (ks. edellinen vihje).Joko näillä visa ratkeasi.Uupunut Pionella

Huomasin, että olen laittanut monta nimeä, joissa ei ole diftongia.Välillä mietin, että mitenkähän se tavutus menee missäkin nimessä, ja jos en ole ollut varma, olen laittanut nimen tänne.

Valtavan ahkerasti olette visailleet! Uusia nimiäkin löytynyt jo paljon. Vaan ei sitä haettua.- Uusi vihje kuuluu: nimessä on enemmän kuin kaksi tavua.- Ja vähän tarkennusta. Suomen kielen diftongithan ovat: ai, ei, oi, ui, yi, äi, öi, au, eu, iu, ou, äy, öy, uo, yö, iy, ey ja ie. Ja pitää löytyä siis samasta tavusta.

Joten esim nimessä Lumia ei ole diftongia (tavutus Lu-mi-a & ia-yhdistelmä ei ole diftongiluettelossa). Ja huomasin itsekin avausviestini mokan jälkeenpäin; myöskään nimessä Pionella ei ole diftongia...

Listalle löytyi peräti 28 uutta nimeä!Adéa 2n (toinen 2008) - Kangasrousku

Ailisa 1n (2000-l.) - Öppis

Aiti 1n - Öppis

Alai 1m (2000-l.) -Kangasrousku

Aleyne 1m - Kangasrousku

Aliane 1n (2000-l.) -lumitähti77

Auren 1n -lumitähti77

Beijam 1m -lumitähti77

Caili 1n (2000-.l) -Kangasrousku

Casimier 1m -lumitähti77

Ceidie 1n - lumitähti77

Daena 1n -Kangasrousku

Deilina 2n - lumitähti77

Jaela 1n (2000-l.) -Kangasrousku

Jeugenij 1m (-1899) - luppa_korva

Keyla 1n - Kangasrousku

Laeke 1m (2000-l.) -lumitähti77

Leunora 2n - Kangasrousku

Leyli 1n - Kangasrousku

Mairitta 1n -Kangasrousku

Mayse 1n -lumitähti77

Raimari 1n -lumitähti77

Raisaliina 1n (2000-l.) - lumitähti77

Saite 1m -Kangasrousku

Sarae 1n (2000-l.) -lumitähti77

Saulie 1n - lumitähti77

Sinie 1n (2000-l.) -lumitähti77

Valeira 1n (2000-l.) -lumitähti77Kukahan toimittaisi?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat