Vierailija

Meillä nyt edessä, ja olen aika hermona. Ei ole kuin muutaman päivän viikossa päiväkodissa onneksi. Miten teilä on tämän ikäisten kanssa ura alkanut?

Sivut

Kommentit (25)

Meillä aloitti vähän alle 2-vuotiaana, ja sopeutui saman tien. Viikon verran oli harjoittelua, ja muutama ensimmäinen kuukausi lyhyttä päivää. Toivottavasti saitte kivat hoitajat.

Se Montessorin kaynyt lapsi on nyt tasapainoinen, hyvin menestyva aikuinen. Kylla minun mielestani saa paremmat lahtokohdat elamalleen kun annetaan oppia silloin kun se on helpointa ja luonnollisinta. Ja eihan siella tarhassa tai koulussa olla 24/7, kylla sita ehtii aidin sylissa istua ihan tarpeeksi.

Suomessa sitten ihmetellaaan etta seitsenvuotias ei opi lukemaan kun ei annettu oppia silloin kun se olisi ollut kuin leikkia.

Suomessa nama "tarhatuulet" puhaltelevat vahan sen mukaan mika on tyottomyystilanne. Nyt kun on paljon tyottomyytta pidetaan mammat kotona talla "hyva-aiti-myytilla".

Ihan hissukseen aloiteltii 2 - 3 pv viikossa alle 5 h/krt. Nyt ollut siellä noin 6 kk. Ei vaan tykkää. Ihan ihmettelen miksi ei tykkää. Ei puhuta kotona pahaa päiväkodista tai tädeistä. Saa siellä askarrella ja leikkiä jne. On kavereita ja turvalliset ympyrät. Tilat vaikuttavat viihtyisiltä. Miksi lapsi ei vaan viihdy.Nyt joulunaikaan on ollut kotona "lomalla". Taas tänään sanoi ettei halua mennä päiväkotiin, vaikka ei ole ollut siellä yli viikkoon. Haluaa kuulemma mieluummin olla vaikka kipeenä ja kotona kuin mennä päiväkotiin.

mutta otuus aivan toinen ja päiväkodin tilat eivät todellakaan ole samat kuin oma koti. Olisitko itse toisen kodissa aikuisena vähintään 8 tuntia..

Olisiko rentouttavaa??

että puhu sitten lapsen kuullen ainoastaan positiiviseen sävyyn päiväkodista! Lapsi kuuntelee korva tarkkana juttujasi, ja muodostaa niiden perusteella oman mielikuvansa tarhasta.

Montessori kouluun. Erittain positiivinen kokemus, imi oppia kuin sieni. Oppi itsekseen lukemaan siina 3v. tienoilla. Suomessa hyysataan lapsia kotona seitseman vuotiaaksi asti mika on muualla maailmassa ennenkuulematonta.

psykologit sanovat aivan samaan jos olet lukenut lehtiä...paitsi jos todella aktiivinen ja ylivilkas lapsi voi olla hyväksi.

jos pakko viedä lapsi hoitoon niin ehdottamasti vain ja ainoastaan perhepäivähoitajalle. lapsi omillaan päiväkodissa :(

uraihmiset eivät tätä ymmärrä vaan ura menee lapsen edelle...

Ei missään karjalaumassa , muiden kirkuvien ja äitejään ikävöivien lasten seassa.Tällä tavoin kasvatetaan lisää , mieleltään sairaita lapsia.

Turvattomuudentunne jo vauvaiästä tai 2-vuotiaasta lähtien. Näin kasvatetaan nykyisiä pekka-erik-auvisia ja vastaavia.

päiväkodilla tulee olemaan lapsen kehitykselle. Psykologi Liisa-Kkeltikangas Järvinenhän on huolissaan siitä, kuinka liian suuret ryhmät (+ liika stressi sen seurauksena) liian pienillä lapsilla vaikuttaa lapsen stressivasteen kehitykseen negatiivisesti ja sillä on elinikäiset seuraukset. SIksi riittävän pieni ryhmäkoko ja empaattiset hoitajat, jotka ehtivät ja kykenevät vastaamaan lapsen tunne yms. tarpeisiin ovat ensiarvoisen tärkeät. Monissa paikoissa päiväkodeista tähän ei ole resursseja, Esimerkiksi nuo 12 lapsen ryhmät mitä alle 3 -vuotiaille on yleisesti on asiantuntijoiden mukaan liian suuret.Monet lapset varmaan kestävät tällaisissa oloissa, mutta eivät kaikki - se riippuu lapsen yksilöllisistä geneettisistä/fysiologisista yms. tekijöistä. Huono stressivaste on ja tulee olemaan tärkeimpiä ihmistä syrjäyttäviä asioita, sillä ainakaan nykyisessä työympäristössä huonolla stressivasteella ei pärjää - seurauksena on sitten uupumista, masennusta ja ahdistusta. Tuskin tulevaisuudessa on yhtään helpompaa?Siten hoidon laadulla on todellakin väliä lapsen kehitykselle - onneksi päiväkodissakin kasvaa pärjääviä ja hyvinvoivia lapsia, mutta sillä voi olla myös negatiivinen vaikutus lapseen.

Kun minä häivyn näköpiiristä, niin ryhmän koko yllättäen kasvaa kaksinkertaiseksi ja kivoista hyväntuulisista hoitajista kuoriutuu pms-oireisia hirmuliskoja? Vai mitä?Päiväkodin tilat eivät tosiaan ole samat kuin oma koti, siinä osuit oikeaan. Ne ovat päiväkodin tiloja.10Lainaus:

mutta otuus aivan toinen ja päiväkodin tilat eivät todellakaan ole samat kuin oma koti. Olisitko itse toisen kodissa aikuisena vähintään 8 tuntia..

Olisiko rentouttavaa??

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat