Vierailija

Onko kenelläkään vastaavanlaisia kokemuksia??? Eli meidän 9-vuotias poika, pituutta 138 cm ja painoa tänä aamuna 25,4 kiloa. Paino on pudonnyt viimeisen kolmen -neljän kuukauden aikana noin 2,5 kiloa lääkityksen vuoksi. Lääke vie ruokahalut. Poika on nyt -19% painokäyrien alapuolella. Jannu on kyllä tarkkailussa parinkin lääkärin voimin. En tiedä miten saisin painon nousuun. Löytyisikö joltain hyviä vinkkejä? Ruokamäärää on tosi vaikea saada nostettua.

Kommentit (10)

Olen myös kokeillut ruokaöljyn lisäämistä ruokaan, mutta se aiheuttaa vain sen, että vatsa alkaa heti toimia entistä nopeammin.Kermaiset jäätelöt ovat mielestäni kätevä tapa "lihottaa" lasta.Onko muita vinkkejä?

Lapsi tarvitsee paljon energiaa sisältävää ruokaa, mutta energia ei saa tulla liian epäterveellisessä muodossa. Pilaat sillä vain lapsen terveyden ja tulevaisuuden, jos hänellä on yhtään perinnöllistä taipumusta aivoverenkiertohäiriöihin tai sydänsairauksiin.Ruuassa saa olla paljon rasvaa, mutta sen pitää olla hyvää, pehmeää rasvaa. Sokeri ei myöskään aiheuta terveellä lapsella haittaa oikeastaan kuin hampaille, kun ei kerran lihomispelkoa ole. Valinta on oikeastaan aika helppoa. Sipsejä mieluummin kuin nakkeja, hampurilainen mieluummin kuin pitsa jne. Aika monessa kielletyssä herkussa rasvana on itsasiassa öljy eikä eläinrasva, esimerkkinä nyt vaikka laihduttajien vihollinen majoneesi.

tyttö juo varmaan litran päivässä ja on -19 käyrällä. Samoin syö paljon sokerisia jugurtteja, joita aina sanotaan lihottaviksi, mutta ei ne lihota.

Mitkään lihotusyritykset eivät ole auttaneet Tutkittu on moneen kertaan imeytymiset, keliakiat ym. Mitään vikaa ei ole löytynyt. Syö hyvin ja paljon. Mitat nyt 14 vuotiaana: 178 cm ja 41 kg. Ei harrasta liikuntaa, ulkoilee ja pyöräilee kouluun. Olen luovuttanut, en yritä enää lihottaa poikaa. Teen hyvää ruokaa ja katson että hän syö sitä säännöllisesti.

Liikunta vahvistaa ja on hyvä tapa, missään tapauksessa ei sitä saa ja voi vähentää. Öljyä ruokaan, maukasta jälkkäriä sokerilla lisättynä jne. Siis hyvää ruokaa ja tuhteja, maukkaita voikkareita kunnon oivariinin kera.Sinänsä meillä poika oli noissa samoissa senteissä saman painoinen. On superlaiha. Syö normaalisti ja pituutta tulee hyvin, mutta on vaan luurangonlaiha. Mies on ollut lapsena samanmoinen, nyt nelikymppisenä alkaa mahaa kyllä tulla jo.:) Tällä hetkellä pojan mitat 158/38 ja ikää 12.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat