Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miten todennäköistä on että voi saada joskus epäidenttiset kaksoset

Vierailija

jos on jo muutaman lapsen äiti jotka eivät ole kaksosia,mutta jos silti suvussa on yhdet kaksoset. Äidin äitini on meinaan kaksonen. he ovat siis siskonsa kanssa epäidenttiset kaksoset. Ajattelin vaan kysyä täältä että tietääkö kukaan että lisääkö tuo että mummi on kaksonen niin yhtään riskiä saada kaksosia. Tiedän että kaksoset on harvinaisia mutta tässä kolmatta miettiessä tuli myös tuo asia mieleen.osaisiko joku vastata.

Kommentit (13)

Mutta vaikutus toki näkyy vain naisilla, se että miehen suku on täynnä kaksosia ei lisää hänen todennäköisyyttään saada kaksoset, mutta hän voi periyttää ominaisuuden tyttärelleen.

Itselläni on siis 3 "yksikköä", ja sokerina pohjalla epäidenttiset kaksostytöt. Epäidenttisyys siis on periytyvää, sillä taipumus irrottaa samalla 2 munasolua on perinnöllistä. Jos äidilläsi on tämä taipuisuus, saattaa se sinullakin olla.

Äitini ei koskaan saanut kaksosia mutta hänen isänsä oli kaksonen (äidin isoäidillä siis oli tämä ominaisuus).

Meillä siis meni näin:

1) sukupolvi 1: sai kolme lasta joista yksi kaksospari.

2) sukupolvi 2: kaksosparista poika sai 4 lasta joista ei yhtään kaksosta (kaksostyttö sai 1 lapsen).

3) sukupolvi 3: kaksospojan tytär sai kaksi lasta joista ei kumpikaan ollut kaksonen. Molemmat tyttöjä.

4) sukupolvi 4: Minä sain 5 lasta joista kaksi viimeistä kaksoset. Siskollani on 2 lasta (ei kaksoset).Taipuvaisuus on siis perytynyt minulle äidin isoäidiltä. Äitinkin olisi siten ehkä voinut saada kaksoset jos hän olisi tehtaillut lapsiaenemmän. Kten siskoni, tai isoisäni kaksossisko...

mutta odottaessani kaksosia yksi kaksosäiti kysyi, olenko yli 35v, kun kuulemma kaksosten todennäköisyys sen ikäisillä lisääntyy. Meillä kaksosia on suvussa mummillani, tädilläni ja nyt meillä.

minullakin on, että äidin puoleltsa peritytyy, ainakin meidän suvussa, ja että useimmiten nen kaskoset tulee sitten viimeisinä lapsina tms hieman kypsemmällä iällä.

Eli jos äitisi äidillä, äidillä, tämän siskoilla ollut erimunaisia kaksosraskauksia, on sinullakin mahdollisuus kehittää kaksi munasolua samnaikaisesti. Ei periydy isän puolelta.

Mitä lähempänä kaksoset ovat, sen suurempi "riski" on. Mitään jokatoisen sukupolven ylihyppäystä ei ole olemassakaan, niinkuin urbaanilegenda kertoo. Toki voi silti tulla sieltäkin.Identtiset kaksoset eivät ole periytyviä vaan "luonnonoikkuja", munasolu jakautuu väärin.

tai näyttää ainakin siltä silloin jos mummu saa poikakaksoset jotka periyttävät saman ominaisuuden tyttärilleen, jotka saavat myös kaksosia.

Pääasiassa perinnöllisyys kulkee äidin puolella, periytyy äidiltä tyttärelle.Voit siis ap ihan hyvin saada kaksoset perintönä, tai sitten muuten vain... Itselleni on tulossa erimunaiset kaksoset kuukauden sisällä ja meillä ei mitään sukurasitetta ole:)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat