miten lisätä kasviksia ruokavalioon sujuvasti?

Vierailija

kotona olen 2 pienen lapsen kanssa, varsinaista salaattia lapset eivät suostu syömään.. mitä ja miten söisi lisää kasviksia niin että maistuisi pikkulapsillekin?

Kommentit (15)

makaronilaatikkoon jne., tai kasvissoseita ihan mihin tahansa ruokaan lisaksi. Kasvissosetta koyhiin ritareihin maidon sijasta. Tomaatti/selleri/porkkanapohjaista keitoa, johon pastakuvioita. Kaikenlaiset kasvissosekeitot. Itse laitan juuri kavisraateita tai -soseita lahes mihin tahansa ruokiin lisaksi - maistuvat hyvilta ja mehevoittavat samalla ruokia.

laitan makaronilaatikon ja kinkkukiusauksen päälle viipaloituja tomaatteja ja vähän juustoraastetta, "kuorrutan" sen pinnan. Sairaan hyvää! Lasagneen voi kanssa heittää vaikka kasvissuikalepussin pakasteesta, ei huomaa mausta, mehevöittää vain. Suikaloitu porkkanakin käy, tuo kivasti makeutta. Ja kerrosten väliin voi lisätä myös tomaattia.

Leivän päälle aina tarjolle salaattia, tomaattia, kurkkua tai paprikaa viipaloituna. Ja tärkeintä; oma esimerkki! :)

Meidän uhmis ei vihkuja halua syödä kun niitä ruoassa näkee. Niinpä keitän ison satsin porkkanaa, purjoa, kesäkurpitsaa ja muita vihanneksia, soseutan ne ja lisään kaikkiin kastikkeisiin (tulee tosi hyvä maku ja kiva kastike). Näin menee sipulikin kuin väärä raha..

Makaronilaatikkoon laitan pomodo rosso-pakastekasvissekoituksen. Perunamuussiin laitan usein pakastepinaattia muutaman kuution. Tällä tavalla mun mies ja lapsi syövät kasviksia, kun muuten ei "rehut" maistu.

Laatikkoruokiin voi lisätä melkein mitä tahansa kasviksia pakasteena tai tuoreena.

Kiusauksiin mukaan pakastevihanneksia, tomaattia, suikalejuureksia tai -vihanneksia.

Keitot on helppo tehdä käyttäen pelkästään kasviksia ja lisäksi lihaa/ kalaa/ kanaa tms.

Risottoon sekaan paljon hernemaissipaprikaa tms.Naposteltavaksi porkkanaa, kukkakaalia, kurkkua, hedelmiä tikkuina tai paloina.Usein tarjoan lapsille pikaruuaksi keitettyjä vihanneksia ja pinaattilettuja/ verilettuja/ kalapuikkoja tms. Perunaa, riisiä ja pastaa ei suinkaan ole pakko tarjota joka aterialla.

makaronilaatikkoon, paprikaa lihapulliin jne..ja eikö sitä sanota että kun otat lapset mukaan ruoan valmistukseen niin syövät mitä vaan, koska oma tekemä ruoka on hyvää

-hedelmäsalaattia,päälle hieman kermavaahtoa

-porkkanaraastetta makaroonilaatiikkoon,lihapulliin,lihamurekkeeseen herne-maissi-porkkanaa

-pinaatti-,porkkanalättejä,mustikkapannaria ja muffinseja,porkkanamuffinseja

-kuorittuja porkkana ja tuorekurkkutikkuja,paprikatikkuja ja dippikastiketta

eli perusmurkinoitakin voi tuunata terveellisempään suuntaan suht helposti.

jos teet esim jauhelihakastiketta pastalle tai perunoille lisää soosiin vaikka paprikaa, porkkanaa, pinaattia ja kesäkurpitsaa. Makaroonilaatikkoonkin voi pilkkoa kasviksia messiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat