Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lapsi paikalliseen kouluun, kun ei osaa kieltä

Vierailija

Hei!Olemme muuttamassa toiseen eurooppalaiseen maahan. Meistä kukaan ei puhu ko. maan kieltä sujuvasti (opiskelemme kyllä), vaan toisella meistä on työpaikka kansainvälisessä firmassa.

Muutamme kaupunkiin, joka on isohko, mutta jossa ei kuitenkaan ole kansainvälistä koulua.

Lapsemme on nyt 5-vuotias. Onko liian rajua hänelle joutua paikalliseen kouluun (tai lähinnä esikouluun) kun ei osaa kieltä?

Lapset toki oppivat nopeasti eivätkä kärsi kielimuurista samoin kuin aikuiset, mutta... Silti hieman epäilyttää.Miten muut ulkosuomalaiset toimivat, jos lähistöllä ei ole kansainvälistä koulua?

Kommentit (5)

Perheet jotka ovat juuri muuttaneet Suomesta tänne Ruotsiin niin pistävät lapsensa suomenkieliseen kouluun. Mutta siinä maassa minne muutatte ei taida olla suomenkielistä koulua?Kannattaa jutella koulun rehtorin kanssa.

niin kyllä varmaan pärjää, etenkin jos kielikylpypäiväkodista jo kokemusta. Olen itse opettajana kielikylpypäiväkodissa ja kokemukseni mukan ne lapset, jotka jo tullessaa osaavat kahta kieltä tai ainakin tiedostavat ettei suomi ole ainoa kieli, usein oppivat nopeimmin ja uskaltavat alkaa kieltä käyttämään. Tosin varmasti alku on rankkaa ja vaatii voimia.

Lähin suomi-koulu (joka kokoontuu kerran viikossa) on yli 200km:n päässä.

Kansainvälinen koulu auttaisi siinä mielessä, että lapsi on nyt englanninkielisessä kielikylpypäiväkodissa. Englanti on siis vähän tutumpi kieli, vaikka se ei äidinkieli olekaan.

mitaan oikean koulun vaihtoehtoja, niissa lahinna pidetaan suomen kielitaitoa ylla (paitsi siis esim. ruotsissa olevat suomenkieliset koulut). totta kai se on lapselle hieman rankkaa alussa kun laitetaan vierakieliseen ymparistoon mutta pakon edessa lapsi oppii kielen muutamassa kuukaudessa ja saattaa olla sujuva 6kk jalkeen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat