Vierailija

Kumpaan matkustaisit? Vai onko väliä?

Kommentit (19)

Tosin Sharm el Sheikissä ei ole Egyptistä tietoakaan, se on vain turistirysä, mutta jos Hurghadassa on eri juttu niin sinne sitten. Kävimme joku vuosi sitten kiertomatkalla, joka alkoi Sharm el Sheikistä, siksi tiedän paikan. Mutta aidolel Egyptille, Siinain niemimaalle ja Kairolle menetin sydämeni ihan totaalisesti.Desinfiointigeeli vaan mukaan, ja muistaa olla syömättä tuoreita vihanneksia ja juomatta mitään mikä ei ole pullossa, niin kyllä se siitä. Mekin kyllä ripulimme läpikäytiin, pidän 6 h vessassaravaamista PIENENÄ hintana niin ihanaan maahan tutustumisesta. Ja huom, meikä istui siis bussissa silloin...

..erityisesti jos on lapsia mukana. Rauhallinen paikka ja halvemmatkin hotellit (muut kuin mövenpick ja steigenberger) ovat hyviä. Sultan Bey:ssä yövyin itse ja suosittelen lämpimästi. Aamiainen oli TODELLA kattava ja palvelu muutenkin toimivaa. Egyptin reissuun vaan käsidesiä mukaan, niin vältyt vatsataudilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

käveltiin paljon, oltiin altaalla, ratsastettiin kamelilla (5veen loman kohokohta!). oli rentouttava loma, ei tarvinnut juosta tukkaputkella joka paikkaan. Mutta askelmittariin tuli reilu 15t askelta päivttäin vaikka oli kaksi pientä lasta mukana.me saatiin vatsatauti vaikka käsidesi oli käytössä. pienemmällä jatkunut jo 2,5vk. Syötiin hotellisssa ja kaupungin ravintoloissa.

Hurghadassa on paljon enenmmän liikuskelevia kauppiaita kuin sharmissa, me ainakin yhden kerran jälkeen vaihdettiin hurghada sharmiin ja kaksi kertaa ollaan kkäyty nyt sharmissa. Vatsataudeilta ollaan joka kerta vältytty kun välttää vaan jäätä, jäätelöä ja hanavettä ja aloittaa maitohappobakteerit 20päivää ennen matkaa.

Musta ihan kiva paikka, etenkin jos ottaa vähän paremman hotellin niin että on suojassa ja kunnon ranta.

Mövenpickin laatuhotelli. Týkkäsimme todella paljon ja mietimme ensi talveksi matkaa sinne, nyt kahdeksi viikoksi. Yhtä paljon "oikeaa" Egyptiä näimme kuin amerikkalaiset turistit Suomea, kun tulevat risteilyaluksillaan päiväksi Hgin kauppatorille porontaljoja ostamaan ja ilakoivat, miten ihana kaupunkin tämä Oslo on - vai eihän vielä olla Pietarissa. Eli mitä El Gounassa saa, jos ei lähde retkille Luxoriin tai Kairoon: aurinkoa, siistin ja turvallisen alueen (missään ei ole takuuturvallista), leppoisaa lomailua. Ei mikään diskohilepaikka, jos sellaista etsii, mutta oikein hyvä valinta 4- ja 5 -vuotiaiden kanssa.Perheen isä sai "faaraon kirouksen", vaikka kaikki söimme samoja ruokia ja desinfioimme käsiä etu- ja takaperin. Tujut antibiootit tuodaan suoraan hotellihuoneeseen. Tylsää, mutta ei säikäyttänyt meitä suunnittelemasta uutta matkaa samaan kohteeseen (Huom! Aiemmin en ole koskaan halunnut palata samaan rantalomakohteeseen, koska ovat olleet niin tylsiä.)Hurghadassa piipahdimme pari tuntia: minulle riittää se tuossa paikassa. Jos pitää paikallisesta elämästä, turistien perään huutelusta ja väkisin kauppaamisesta, likaisista kaduista, naisten vonkaajista, niin sitten sinne vaan!

suosittelen minäkin vaikken ole sielä edes käynyt. Me olimme Hurghadassa 2,5 vuotiaan kanssa reilu vuosi sitten ja tykättiin. Siinä on vaan se että sinne todellakin täytyy lähteä oikealla asenteella tai ei ollenkaan. Ei varmaan ihan sama, mutta vois verrata johonkin Kalkutan matkaan...Meille ei vatsapöpöt iskeneet vaikka uhmis mm. nuoli kengänpohjansa kaupunkireissun jälkeen =O ja syötiin miltei kaikenlaista. Hedelmät huuhdottiin huoneistohotellissa kiehuvalla vedellä ennen kuorimista ja maitotuotteista käytetttiin vain hapatettuja, paitsi hotellialueelta ostettiin jätskiäkin. Tilasin pari kertaa ihan salaattiakin ja meinasin silti mennä ummelle. Jotta sitten vielä loputkin tämän lukevat järkyttyy niin olin raskaana ensimmäisellä kolmanneksella.Voisin mennä uudestaankin, mutta mitään pakkomiellettä ei jäänyt pääsemisestä samaan paikkaan. Meri, aurinko ja ihmiset parasta matkassa.

En ainakaan lasten kanssa. Terrori-iskujen riski on iso varsinkin nyt, kun lähi-idän tilanne taas kovin tulehtunut (ja Sharmissa on tehty isoja iskuja nimenomaan länsimaisten suosimia hotelleja vastaan).Ja mahataudilta on vaikea välttyä, vaikka kuinka puunaisi käsiään - se bakteerikanta on VEDESSÄ ja riittää, että ravintolassa on ruoka pantu lautaselle, joka ei ole kunnolla kuivunut pesun jälkeen...Olen matkustellut lähi-idässä paljon, Egyptissä tosin vain Kairossa ja Suezilla.

mutta kukin menkään tyylillään.kaikkien joiden tiedän egyptissä käyneen, olen kuullut kertoneen saaneensa sieltä vatsataudin, osa suomessa antibioottihoidon vaatinutta jne,

Hourghadassa olemme lomailleet, ja toinen kerta ei houkuttele.

Vaikka olihan se tavallaan eksoottista. Mahataudeilta vältyimme,

koska katsoimme tarkkaan, mitä söimme ja joimme: vain varmasti

täysin kypsennettyä ruokaa ja pullotettua juomaa.

tehty hotellialue, viehättävä silti jos se riittää. Hurghada on kylänä rähjäinen, mutta hotellilueet sielläkin mukavia. Ja sieltä pääsee retkille Luxoriin ja Kairoon 1-2pv retket).Totta on että monet saavat vatsataudin - me emme eikä kaverit lapsineen. He pysyttelivät hotellialueella koko viikon, me reissasimme retkillä (mm Luxorissa), söimme paikallisissa ravintoloissa, laivalla, salaatteja, buffetruokia yms "kiellettyä". Itse asiassa taisimme vain kerran syödä hotellilla.Ei ihan ykköspaikkoja lomia ajatellen, mutta kokemisen arvoisia. Sittenhän ne on nähty.

uskomaton paikka sukeltaa, vaikkei olisi ikinä ennen sukeltanut. Olimme Egyptissä vuosi sitten, Sharmissa, tykättiin. Eikä kannata vatsataudin pelossa jättää reissua tekemättä. Meillä oli vauva ja leikki-ikäinen matkassa. Söimme maitotuotteita ja salaattia, ihan maitoakin siis joimme, eikä mikään tauti iskenyt. voi se tauti suomessakin loman aikana tulla. Egyptiin vaan, auringosta nauttimaan, ja ihmisistä.Olin joka aamu hotellilla sir =)

Kaikki tutut, jotka ovat käyneet ovat olleet puolet matkasta vatsataudissa ja osa vielä pitkään matkan jälkeenkin.Ikävä juttu mutta minulta on hävinnyt matkustushalut Egyptiin.Siellä käyneet ovat kertoneet paljon myös epäsiisteydestä. Harmi, koska kulttuurellista nähtävää maassa olisi.

Oltiin 6v tytön kanssa kahdestaan Hurghadassa kuukausi sitten. Sharmissa en ole käynyt, mutta olen kuullut, että on pelkästään turistipaikka. Hurghadassa näkee myös aitoa egyptiläistä elämää. Käytiin paljon retkillä, myös Kairossa asti. Pysyttiin terveenä, mutta desinfiointigeeliä käytettiinkin ihan jatkuvasti.

tavallistakin elämää, mutta kieltämättä on on likainen paikka. Jos haluat luxusta niin el Gouna on paikkasi. Kadutkin kiiltää kuin joku olisi ne nuollut.

Sharm on oikea paikka jos haluat pelata golfia tai olla vain hotellilla. Siellä ei ole mitään muuta, eikä retkillekään pääse oikein mitenkään (paitsi ehkä sukeltamaan)Hurghadassa on ihan kivat hotellialueet joissa tekemistä lapsille (kerhot yms), itse kylä ei ole hääppöinen mutta kyllä siellä voi käydä ravintolassa syömässä ja vähän shoppailemassakin. Retkille voi lähteä mm Luxoriin ja Kairoon.

4,5 v ja 6 kk lasten kanssa. Tykättiin kaikki ihan hirveesti. Ei tauteja, vaikka ei oltu ees tarkkoja hygieniasta, toki pestiin kädet ennen syömista mutta ei oltu koko ajan sohlaamassa desinfiointien kans. Syötiin vain kansainvälisissä paikoissa ja hotellilla (tasokas viiden tähden) ja käytimme maitohappobakteeria koko matkan ajan ja viikon ennen reissua suomessa. Varmempaa aurinkoa Egyptissä saa kun esim. perinteisissä lomakohteissa Teneriffalla ym. Oman kokemukseni perusteella suosittelen!!!!!!!!!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat