Marokon/Tunisian lomailijat: onko paik. miesten käytös siedettävissä?

Vierailija

Tarkoitan s iis sitä, että olen kuullut että siellä huudellaan ja ehdotellaan naisturisteille vaikka päällä olisi löysä kesämekko ja mies vieressä. Kuinka ahdistavaa meno on, kannattaako lähteä lainkaan vai onko kyseessä vain urbaani lomalegenda?

Sivut

Kommentit (22)

Olin muutama vuosi sitten Tunisiassa miesystäväni kanssa, enkä kokenut ahdistavaa häirintää lainkaan. Liikuin jatkuvasti mieheni kanssa, en lainkaan yksin. Kauppiaat rannalla ja basaarissa ovat toki innokkaita myymään ja kannattaa myös muistaa paikallisten tulinen temperamentti. Ennen lomaa yksi tuttavani kehui paikan taivaaseen ja toiset sanoivat lomansa siellä olleen ihan kauhea. Lähdin vailla ennakko-odotuksia, se oli ensimmäinen lomani arabimaassa, ja voin suositella muillekin.

Älkää menkö!!! Todella ahdistava paikka, vaikka oma mies oli vieressä koko ajan. Musta tarjottiin 20 kamelia ja se ei tainnut olla vitsi. Nainen siellä tosiaankin kauppatavaraa.

Lainaus:


Toinen lomavaihtoehto nimittäin on Etelä-Espanja, josta käsin voitaisiin käydä Marokossa päiväseltään Gibraltarin kautta.
Kansainväliset retket on paljon edullisempia kuin suomalaisten oppaiden myymät. Ne myyvät päiväreissujen lisäksi myös yönylireissuja hotellimajoituksella. Basaareissa on todella aggressiivista myyntiä. Muuten ok. matka. Meille sattui aivan loistava Marokkolainen opas.

keskivertokansalainen on tätä nykyä niin pienituloinen, että turisti nähdään kävelevänä rahakukkarona. Miehet eivät siis ole niinkään iskemässä naisseuraa huutelullaan vaan näkevät mahdollisuuden tienata "helposti" rahaa.

Aika epätoivoisia ovat nekin tyypit, jotka kulkevat rannalla edestakaisin myymässä huiveja yms turistikrääsää. Sitä paitsi flirttaaminen kuuluu sikäläisen miehen perimään, hehän ovat kaikki mielestään lahjoja naissukupuolelle.Tunisiassa on paljon kaunista nähtävää, vaikka maa on pieni. Kannattaa lähteä kolmen päivän jeeppisafarille Saharaan ja käydä pääkaupungissa Tunisissa. Siellähän on sekä historiaa että nykypäivää.Kun perään huudellaan, ei kannata olla kuulevinaan, tai sitten voi opetella pari näppärää kirosanaa arabiaksi:) Jos haluaa tutustua paikalliseen, aloitetaan puhumalla jalkapallosta.T. Tunisiassa asunutkin

Kun minä siellä lomailin ei paikallisia päästetty edes samalla turistirannalle.

Yhden kerran vastaantulija nappasi tyttöystävääni takapuolesta, mutta muuten ei kukaan kiinni käynyt. Oltiin siis tyttöporukassa.

Mustat lasit päässä sai kävellä basaarikujilla etteivät nähneet silmiä, silloin sai olla suhteellisen rauhassa.Uskoisin että ihan ok mesta sullekin.

minusta tarjottiin 200 kamelia ja se todellakin on vitsi.

Kaupustelijat huutelevat perään, mutta mitä se haittaa? Joku huusi, että Anttilan hinta Stocmanin laatu, toinen huusi perään että iso takapuoli, kolmas että Suomalainen ei rahaa... Kuka muu ne on opettanut kuin suomalaiset itse!Muuten siellä kyllä saa olla rauhassa.

Tunisiassa jos joku paikallinen mies yritti tehdä tuttavuutta vei poliisi hänet heti pois. Ystävättäreni tutustui yhteen paikalliseen mieheen yökerhossa. Yökerhon ovella oli paikallisilla vartio että varoittivat jos poliisi tulee paikalle. Mies kertoi, että jos jää kiinni turistin seurasta, hän joutuu armeijaan 2 vuodeksi.Mies saatteli ystäväni hotellille, matkaa oli ehkä kilometri, poliisi oli pysäyttänyt heidät 3 kertaa sillä matkalla ja kysyivät ystävältäni että häiritseekö se mies häntä, mies oli kävellyt muutaman metrin edellä ystävääni, kun ei saanut vierellä kävellä.

Iso osa miehistä käyttäytyi iljettävästi (huutelivat ja tungettelivat). Mutta oli siellä modernejakin miehiä, jotka ymmärsivät ettei suomalainen nainen ole miestä vonkaamassa. Harmi näiden muutamien mukavien nuorukaisten puolesta mutta tämän isomman ja kovaäänisemmän porukan vuoksi en voi maata suositella.

Siis en missään lomakeskuksissa, joten niiden meininkiä en tiedä, vain pääkaupungista ja pikkukaupunkien osalta kokemusta on kertynyt. Siellä minut katsottiin ulos kaikista kuppiloista, ne olivat miehille. Vihamielisyyden oikein tunsi. Basaareissa myyjät taas olivat kauhean tungettelevia.

maissa olen ollut mieheni kanssa ja ihan rauhassa sain olla. Tosin en liikkunut yksin, enkä naisten kanssa, vaan oltiin kahden. Miehelleni kyllä kehuttiin, että hänellä kaunis vaimo. Marokossa joku tarjosi kameleita minusta, mutta otimme sen vitsinä.

Ja pilkettä silmäkulmaan vähän, ette te kuole ekasta kohteliaisuudesta.

Ja aina voitte lähteä flirttiin mukaan ja sitten sanoa, että tässä on tämä minun aviomieheni... Jos et halua lähentelyitä, olet tiiviisti miehesi kanssa, mies arabimaissa suojelee vaimoaan, esim. kädestä kiinni pito on erittäin sallittua lomalaislle, ja torjuu tökeröt iskuyritykset. Baareissa ei oo mitään kummallista länsimäihin verrattuna, tietysti jos katsoo vähän ennen sisäänastumista, että mikä on paikan henki, jos haluaa alkoholia, arabimaissa ei sitä ehkä joka paikasta saa.Tai joissain paikoissa nyt vaan on niitä perinteisesti pukeutuvia miehiä lähinnä keskenään, sellaiseen ei viitsi mennä edes, mieluummin etsii jonkin jossa on enempi sekä naisia että miehiä.Ja basaareissa pelin henki on tinkiminen. Ja teatraalisuus. Asiakkaana roolisi on myös tinkiä ja voit tehdä sen suureenkin ääneen ja olla hankala asiakas.

Käytössäännöt pätee sielläkin, että voi sen kaupan tehdä kohteliaastikin. Suurin osa kauppiaista on kuitenkin rehellisiä, paitsi pahimmissa turistirysissä kantsii aina järki päässä liikkua.

Ei siellä turistirantojen ihmisillä mitään kameileita edes ole, paitsi jollain bisnesmielessä korkeintaan yksi, jolla kiikutetaan turisteja lenkille. Beduiineilla on sitten niitä kameleita, mutta asuvat kaukana kaupungeista Saharassa. Siellä kameleita voidaan antaa myötäjäislahksi morsiamelle, mutta mitään naiskauppaa ei kyllä käydä :).Ei kannata uskoa ihan kaikkia juttuja, joita kuulette :).Mutta niistä miehistä. Marokosta kokemusta, ihan siedettävää oli, etenkin kun olimme miehen kanssa matkalla.

Ei kuulosta kyllä kovin lupaavalta, jos ihan kiinni käydään...Pelkään sitäkin, että mieheltä palaa pinna niihin miehiin, tulee jotain suukopua ja sitten ollaankin putkassa ja sellaisessa pulassa ettei koskaan.Onko siellä mitään niin hienoa nähtävää, että epämukavuuksia kannattaisi yrittää sietää suuremman hyvän edestä? Toinen lomavaihtoehto nimittäin on Etelä-Espanja, josta käsin voitaisiin käydä Marokossa päiväseltään Gibraltarin kautta.

En voi suositella paikkaa...todella päällekäyvää paikallisten miesten käyttäytyminen. Minulla oli mies ja lapset mukana ja itse raskaana, maha näkyi selkeästi. Rannalla ei hetken rauhaa kaupustelijoilta!Menkää ihan minne muualle tahansa, mutta elkää Tunisiaan, piste!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat