Seuraa 

Tyttö lähtee ensi syksynä eppuluokalle. Tämän talven toppahaalari on varmasti ensi talvena jo pieni. Ajattelin alemyynneistä nyt hankkia tytölle toppa-asun ensi talveksi. Takki ja housut olisivat tytön mieleen. Mutta minkälaiset? Minkälaisia tytöt eppuluokalle käyttävät? Itseäni miellytti käytännöllisenä ReimaTecin kaksiosainen puku, mutta tyttö ei siihen varsinaisesti mieltynyt. Hän ennemmin katseli takkeja, joissa turkikset kaulassa ja vähän koristetta. Taisi olla Lennellä semmoisia tarjolla. Meillä on ennenkin ollut Lennen takkeja, mutta ns. kauppatakkeina ei ulkoilutakkeina. Eikös eppuluokkalaiset vielä paljonkin tenua pihalla niin kotona kuin koulussa. Onko epuilla erikseen koulutoppavaatteet ja kotitoppavaatteet? Toisaalta näissä Suomen säissä tuntuu ehkä hullulta ostaa kahta toppakertaa kun pakkaskelejä on niin vähän. Satsaisi ennemmin nollakelin kamppeisiin.

Kommentit (4)

Meidän tytöt kävivät ala-asteen Tampereella koulussa, jossa piti taviaikaan riisua kokonaan ulkovaatteet pois. Olimme varanneet lapsille kaksiosaisen toppapuvun koulua varten ja haalarin kotiin pihakäyttöön. Mutta kun koulussa piti riisua, niin lapset halusivatkin haalarin kouluun, koska se oli helpompi ja nopeampi riisua. Näin ollen ne toppapuvut jäivät todella vähälle käytölle eli ostimme ne etukäteen ihan turhaan.

Ainakin meidän lapset ovat koulussa myös luistelleet ja hiihtäneet, joten kannattaa asua valitessa ottaa nämäkin huomioon. Että luistimet mahtuvat housun punttien alle ja hiihtäessä ranteet eivät jää paljaiksi.

Oli asu sitten yksi- tai kaksiosainen, niin itse kannatan hengittävää, tuulen- ja sateeenpitävää materiaalia. Kuten edellä jo mainittiin, niin urheiluliikkeissä kannattaa asioida.

ei missään nimessä suostunut lähtemään kouluun haalarissa, vaan piti ehdottomasti olla kaksiosainen puku. Itse suosin vedenpitäviä vaatteita ja olenkin ostanut reimatecin ulkovaatteita sekä goretex-kengät ja -rukkaset. Kotimatka saattaa venähtää ojan kautta tms. pyörien, vaikka kyseessä onkin tyttö. Pysyypähän edes jollain lailla kuivana ja on aina säänmukaisesti pukeutunut. Koulussahan ei kukaan seuraa miten ulos pukeutuu..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ainakin meillä tuossa eskarivuoden aikana/jälkeen tytön maku keikahti selkeästi posi kaikesta hörsöstä ja vaaleanpunaisesta, klasiisempiin ja yksinkertaisempiin, vähän ehkä slimmatunpiin malleihin.Satsaisin kosteuden pitäviin perusvaatteisiin (ehkä urheiluliikkeen mallistosta), ohuehkoon toppapukuun. Koulussa housujen alle pitää mahtua sisähousut ja ulkona oloa on vähemmän kuin päiväkodissa joten toppahousujen ei tarvitse olla kovin paksut. Pääkaupunkiseudulla pari edellistä talvea on itse asiassa koululaisella ollut eniten käyttöä trikoovuorisilla ulkohuosuilla kuin toppahousuilla (laittaa mielummin ne kun voi pitää koko päivän sen sijaan että joutuisi riisumaan tunneille toppahousut).

juuri tuon pukemisen helppouden takia. Välitunti voi olla puolikin tuntia ja iltiksessä myös ulkoillaan. Mutta vaikea näitä mieltymyksiä on etukäteen tietää. Aion kuitenkin pitää toppahaalarin vaatevarastossa jatkossakin, mutta ensivuonna kouluvaate taitaa kuitenkin olla takki ja housut, kun sellaiset nyt alesta ostin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat