Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Poika on kärsinyt jo kolmisen vuotta atooppisesta ihosta (ikää nyt 5v) ja ollaan pärjätty hyvin perusvoitein ja ajoittain kortisonivoiteiden kanssa. Allergioita ei ole todettu. Iho on ollut lähinnä kuiva, taipeista punoittava. Nyt talven aikana iho on kuivunut rajusti ja etenkin kasvoista! Silmänympärykset ovat kuin pandalla, punaiset ja hilseilevät. Mikä avuksi? Nyt kaikki hyvät neuvot pinoon, kiitos! =)

Sivut

Kommentit (24)

Kuka teille on lääkkeet määrännyt tähän saakka?Meilläpäin lähetetään herkästi lapsi asiantuntijalle eikä arvailla. Toki tiedän mitä ihotautilääkäri voi sanoa ihottumista. Niitä ei aina pystytä selvittämään koska ovat hankalia juttuja. Useasti on niin että ulkonäön perusteella tekevät diagnoosin, heillä on paljon tietokantoja joissa hyviä kuvia joihin sitten vertaavat.Lisäksi ottavat kuvia niistä ihottuma-alueista ja ne jää potilastietoihin.

Meillä myös atoopikko (3v) ja ainakin tomaatille on allerginen.Luin myös jostain, että ainakin vauvoille RYPSIÖLJY (ja rapsiöljy) aiheuttaa atooppista ihottumaa. Meille neuvolassa oikein tuputettiin rypsiöljylisää, kun lapsella ei paino noussut (löysän vatsan/ripulin takia, joka ilmeisesti johtui juuri tuosta tomaattiallergiasta... ehkä). Eli se "hyvä" rypsiöljy voi olla pahasta...

Itselläni oli atooppinen iho 10v , hoidetiiin kortisoneilla kunnes mikään ei enää tehonnut ja päädyin sukulaisen neuvosta homeopaatille, iho parani parin viikon sisällä hoidon alkamisesta, enkä ole sen koommin vaivasta kärsinyt.lääkkeitä söin ehkä 1/2 vuotta ja hinta oli olematon.

Paljon täällä on kirjoitettu hyviä hoito-ohjeita, mutta yksi toimiva ohje on jäänyt sanomatta.Kylvetä lapsi vedessä, johon olet liottanut perunajauhoja. Toimii. Ei voisi uskoa ennenkuin on kokeillut.

Vaihteletteko niitä?Kun omalla, nyt 5v-pojalla oli vauvana ja taaperona ruoka-aine-allergioista iho-oireita, kokeilujen kautta löytyi hänelle sopivimmat voiteet (violetti Essex ja Locobase repair). Jossakin voiteessa oli (on?) raaka-aineena maitoproteiinia (!) ja se aiheutti selvästi röpelöisen ihon.Kuinka säännöllisesti rasvaatte? Rasvapesettekö (lapsi rasvataan kevyellä rasvalla, minkä jälkeen rasva huuhdotaan pois, ei siis tavallista suihkua tai kylpemistä) lastanne? Joku lastenallergologi sanoi, että jos vain rasvataan ja rasvataan paljon, ihoon kertyy bakteerikertymiä ja rasvapesu on tehokkain tapa pestä ne pois. Toinen lääkäri totesi poikamme ihosta, että vaikka se on atooppinen, siitä huomaa, että sitä hoidetaan (=rasvataan säännöllisesti). Usein vanhemmat vain valittavat atooppisesta ihosta, mutta eivät jaksa/ viitsi hoitaa sitä huolella. Iho-oireet ovat siitä kinkkisiä, että niiden hoito voi olla työläitä ja viitseliäisyyttä vaativia, mutta muut ihmiset eivät näe mitään ongelmaa olevankaan, kun vanhemmat jaksavat tehdä lapsen eteen hommia => ei saa myötätuntoa niin kuin rikkinäiselle iholle. Tämähän ei saisi vaikuttaa hoitoaktiivisuuteen, mutta valitettavasti ihminen kaipaa tunnustusta vaivannäölleen.Helsingissä ainakin tehdään Antioksidanttiklinikalla tarkkoja allergiatutkimuksia. Maksavat hunajaa, mutta miettikää vielä piilevien allergioiden mahdollisuutta (myös mausteet, lääkeaineet)!

oli pienempänä tosi atooppinen iho. Hänetkin testattiin, eikä ollut allergioita, MUTTA kun häntä ja ruokavaliotaan tarkkailimme, huomasimme, että hänellä on muutamia ruoka-aineita (esim. suklaa ja sitrushedelmät), jotka PAHENSIVAT ihottumaa. Eli sitä suosittelen myös teille.

Syö päivässä yhden helokkiöljykapselin ja teelusikallisen kalanmaksaöljyä. Kun iho oli paha, laitoin kuiviin kohtiin Repairia, suupieleen ihan vain vaseliinia. En kyllä lähtisi mitään kortisonia tai lääkekuureja lapselle antamaan ennen kuin testaisin, että saa ruuasta tarpeeksi öljyä ja ettei ole allergiaa.Meillä tytöllä ihan pienenä ilmeisesti lievä maitoallergia, vaikkei missään testissä enää myöhemmin näkynyt. Iho reagoi kuitenkin kauan jälkeenkinpäin.Aurinko auttaa myös, enkä käytä aurinkorasvaa muuten kuin ihan hätätapauksessa, eli jos ollaan kauan esim. uimarannalla. Iho kestää hyvin aurinkoa, ei pala herkästi.

Heti aamulla aikaa varaamaan ennen kuin kokeilette mitään täällä ehdotettuja.

Lainaus:

ei olla koskaan käyty vielä ihotautilääkärillä, mutta nyt olisi tarkoitus kyllä mennä. Noista -limuusivoiteista olen myös kuullut puhuttavan. Ja tosiaan, nuo allergiatestit ei ihan satavarmoja kuulemma ole, joten ollaan kanssa mietitty, että oisko kuitenkin joku allergia taustalla, ruoka-aine siis (isänsä on tosi allerginen).

puhkesi koko kehon vallannut ihottuma syksyllä, sitä meni heti pari tuubia, sitten cocovin coco creme vartalovoide hoiti kosteustasapainoa ihmeellisesti. (noita jälkimmäisiä saa heidän omasta nettikaupasta).

Valohoitoakin toki saimme 2-3 krt viikossa, mutta henkilökunta siellä kyseli monta kertaa näiden voiteiden nimiä, koska auttoivat niin uskomattomasn hyvin. Kokeilemalla löytyy, meilläkin tilanne tuntui toivottomalta.

Tytöllä oli pohjalla atopia ja siihen päälle vielä tämä sairaus joka kutisi mielettömästi..onneksi nyt voitonpuolella. Tsempit sinne.

Tyttö on nyt 8kk ja kesästä asti tätä ollut. Ihotautilääkärillä ja normilääkärillä käyty, nyt oireet taas pahentuneet ja seuraavana vuorossa kortisonikuuri ja allergiatestit. Kiitän näin sivullisena näistä hyvistä ohjeista, täytyykin kokeilla myös tuota perunajauhoa vedessä kun "kylpyrasva" on loppu (Avenen trixera+, tosi hyvä "kylpyrasva" vaan en tiedä saako suomesta).Osaisiko kukaan sanoa tuosta ruokaöljystä, että paljonko sitä vauvan ruoka-annokseen laitetaan? Itse olen laittanut 1tl (täällä lääkärit eivät ole siitä puhuneet, mutta musta tuntuu että se on hieman auttanut). Niin että voiko sitä laittaa huoletta enemmänkin?Täytyy vissiin käydä homeopaatilla seuraavaksi, rankka kortisonikuuri ei hirmuisesti houkuta muuta kuin ihan viimeisenä vaihtoehtona. Allergiaa en usko olevan kun tosi vähän ruoka-aineita vielä ruokavaliossa ja tämä alkoi silloin kun vielä pelkällä korvikkeella oli, enemmänkin kuiva ja kylmä sää tuntuvat vaikuttavan pahentavasti.

Esikoisella tullut myös joulun aikana suun ympärille ihotumaa ja huomasin sen tulevan ja pahentuvan appelsiinien, mandariinien ja suklaan syönnin jälkeen.Piti vaan kiittää neuvoista "ulkopuolisena"! Kiitos!

Kokeile itse viljoja tai käänny jonkun muun kuin lääkärin puoleen ;)http://www.satuleijona.fi/bioreso.php Meidän poika tuli kuntoon 3 kuukaudessa ja samoiten todella monet ystävien lasten kaikki allergiat löytyi kerralla.Noita laitteita on muutamia ympäri Suomea.Meille neuvolasta sanottiin 3v pojasta: tää on atooppinen iho, osta tota ja tota rasvaa.....PASKANMARJAT se mitään atooppinen ole kun ei ole syntynyt semmoisena!!! JA niin vaan oli allergiaa jota ei löytynyt missään normitesteissä...Nyt on pojan iho loistava eikä mitään suolisto-oireita enää :)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat