Unikoulu 1.5-vuotiaalle, miten menetellään?

Vierailija

Oikeasti, kirjoittakaa joku napakasti ja lyhyesti miten meidän tulisi toimia. 1.5v. ei meinaa nukahtaa lastenhuoneeseen vaan itkee ja vaatii aikuisen lähellä oloa. Huuto alkaa heti jos yrittää poistua.Miten se tassutusjuttu menikään? Kuinka pitkäksi aikaa lapsen voi jättää huutamaan kun taas menee rauhoittamaan?

Kommentit (11)

Joku ikävaihe kaiketi, sillä meillä molemmat 1,5-vuotiaat ovat alkaneet heitellä tuttia ja sillä verukkeella (ja muillakin kyllä) saamaan äidin paikalle. Pitäisi rampata siellä vähän väliä, kun en ole suostunut pidemmäksi ajaksi jäämään...kävisi just tuo, että sitten alkaa huuto, kun menee ovesta.

Kaksi aikuista haluavat ja nukkuvatkin yhdessä. Aikuiset ihmiset!!

Pieni lapsi hylätään yksin.

Minusta kuvio on ihan sairas. Eikö pieni lapsi tai vauva saa nukkua vanhemman läheisyydessä? Miksi toinen vanhempi ei voi nukkua muualla jos samaan petiin ei mahdu?

hätääntyminen/hylkääminen ei auta! Unikoulun voi tehdä turvallisestikin (vauva voi huutaa paljonkin mutta ei saa jättää huutavana yksin!) juuri se turvallisuudentunne auttaa vauvaa oppimaan nukahtamaan yksin. Ja puolitoistavuotias osaa protestoida luultavasti JO tosi lujaa, äläkä säikähdä sitä. Mutta älä jätä yksin, se tarkoittais vauvalle sitä että sen hätä ei ole tärkeä.

Ei oo niinkään väliä mitä teet, kunhan toistat sen samoin aina ja vauva oppii ennakoimaan sen mitä tapahtuu. (nimim. kokemusta on)

Meillä poika ei hyväksynyt tassuttelua, joten aina kun huuto rupeaa yltymään kovaksi se otetaan syliin, ja kun rauhoittuu, lasketaan takaisin sänkyyn. Niin kauan että jossain kohtaa nukahta sinne. Tärkeintä on että oppii nukahtamaan itse, ilman taputtelua tms, koska muuten oppii vaatimaan sitä joka kerta kuin herää. Ei siis pian osaa nukahtaa ilman. Eka yö on pahin, saattaa olla tyyliin parikin tuntia nostelua mutta vauvat oppii nopeasti.

Meilä on poika 1v 2kk jolla on allergioita. Periaatteessa osaa jo nukkua hyvin, mutta välillä kun on huono yö allergioiden takia, jää huono rytmi heti päälle. (se nopeasti opppiminen menee myös toiseen suuntaa) Silloin usein pitää tehdä pieni palauttava unikoulu, mutta palaa rytmiinsä tosi helposti. Tärkeintä on että otat auktoriteetin itsellesi niin vauvallakin on turvallinen olo kun se aistii että tiedät mitä teet. Sekava kirjoitus, mutta uni jo painaa %) Toivottavasti saatte pian unta.

pidettiin se ns. "huutokoulu" joskus 1 v iässä. Kesti pari yötä, sitten rauhoittui. En muista laskettiinko minuutteja tms, mutta aluksi käytiin huoneessa toteamassa rauhallisesti, että nyt pitää nukkua ja sitten todettiin asia oven takaa jne. jne. Lapsi tiesi, että lähellä ollaan, mutta oppi ettei voi "manipuloida" meitä (huom. tuo sana oli tarkoituksella lainausmerkeissä, jottei kukaan av-hysteerikko vedä hernettä nenään).

En voi toiseen huoneeseenkaan mennä ilman lasta.Mitenköhän tuon huudon kanssa, meille tuottaa vaikeuksia jättää lapsi huutamaan eikä pitkään olla huudatettu ennenkuin ollaan menty taputtelemaan. Onko kenelläkään tietoa kannattaako lasta huudattaa? Jos ei, niin joudumme sitten miehen kanssa vuorotellen viettämään sängyn vieressä illat:/ap

Lainaus:

Kaksi aikuista haluavat ja nukkuvatkin yhdessä. Aikuiset ihmiset!!

Pieni lapsi hylätään yksin.

Minusta kuvio on ihan sairas. Eikö pieni lapsi tai vauva saa nukkua vanhemman läheisyydessä? Miksi toinen vanhempi ei voi nukkua muualla jos samaan petiin ei mahdu?
Ap:n perheessä esikoinen nukkui vanhempien välissä vajaa 3-vuotiaaksi, kuopus nukkui vajaa 1,5-vuotiaaksi. Nyt olemme ehkä jo ansainneet sängyn itsellemme. Vai?Samoin olen imettänyt lapsia tosi pitkään, esikoista vajaa 1,5-vuotiaaksi ja kuopusta vasta lopettelen.ap

Jostain muistan vain lukeneeni, että lapsen annetaan huutaa aina vähän pidempään ja pidempään ennenkuin mennään rauhoittelemaan.Hankalaa.

ap

Iltarutiinit (ehkä) uusiksi ja toistuvaksi joka ilta:

- iltapala, iltapesu ja yökkäri päälle

- sylittelyä rauhassa sohvalla istuen. Lapsella tutti, unilelu, rätti ym sylissä

- toivotetaan hyvät yöt kaikille ja sitten sänkyyn.

- lapsi lasketaan rauhassa sänkyyn, suukotetaan ja kerrotaan että äiti/isi menee myös nukkumaan ja hetken aikaa ovat olkkarissa ym.

- ovi raolleen jotta lapsi kuulee perheen puuhat

- itkuun ei heti kannata huomioida ja kerran pari voi käydä sanomassa rauhassa että hyvä yötä ja nyt nukutaan ja samalla lasketaan lapsi makuulle.

- tämän jälkeen käydään vain laskemassa lapsi makuulle ilman puhetta. Paijataan ja tassutetaan ehkä masusta (pidetään käsiä vatsalla tai selällä paikallaan)

- toistuu ehkä alussa todella usein, mutta sitkeys ja rutiiniomaisuus palkitaan. Periksi ei kannata antaa eikä myöskään jättää lasta turvattomaksi yksin huutamaan.onnea teille ja tämä ehkä pieneksi avuksi:) kaikki lapset ovat kyllä yksilöitä, mutta ehkä kokeilisin kumminkin. Meillä toiminut aina ja kaikkien lasten kohdalla todella hyvin!

Olen ottanut sen tavan, että kun huudot alkavat kuulostaa ahdistuneilta, menen laittamaan tutin suuhun, lapsen makuulleen ja peiton päälle. Sitten lähden heti taas puuhiini.

Kävin tässä parin tunnin ajan (mieheni myös) muuuuuuuuutaman kerran, mutta nyt on jo hiljentynyt ja beibit unilla.Muistan nähneeni aiheesta Dr. Philin ohjelmassa ja hän neuvoi, että lapsen annetaan huutaa itsensä uneen. Ei mennä paikalle vaikka oksentaisi tmv.

Minusta kyllä ei olisi tuollaisen metodin käyttäjäksi, sillä lapsen perusturva varmasti järkkyisi : /Sitä vaan ihmettelin mielessäni, että miksi päiväunillemeno sujuu ongelmitta, ilman minkäänlaisia huutoja?

Joku juttu/ero tässä yöunillemenossa selvästi on?

saman ikäinen, alkanut heräilemään muutaman kerran yössä, huutaa mun perään, haluaisi meidän sänkyyn.

nukkuu jo lasten sängyssä. koitan lapsen rauhoittaa, silittelen lasta että nukahtaa.

on ihan normaalia tässä iässä, että vaativat vanhemman, meillä kelpaa vain äiti, läsnäoloa. liittyy jotenkin siihen että ovat tajunneet oman yksilöllisyytensä ja etä ovat äidistä irrallinen, oma yksilönsä.

meillä lapsi nyt muutenkin paljo mussa kiinni, vessaan täytyy päästä mukaan, tosi paljon sylissä jne..mä en jätä lasta yksin sänkyyn huutamaan vaan pysyn samassa huoneessa

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat