Vierailija

Luotan lastenäitien olevan parhaat ammattilaiset arvioimaan talon suunnitelua.Koska talohan tehdään perheen toimintoja helpottamaan.Onko onnistunut? Itse en ole oikein samalla aaltopituudella kyseisen kohteen suunittelijoiden kanssa.Suunnittelijat ovat lyöneet viisaatpäänsä yhteen suunitellen tyyppitalon ahtaille kaupunkitonteille.

http://www.kastelli.fi/helsinki/

-Talo on tosi korkea-2 täyttäkerrosta+jyrkkä harja.Ehkä edellytys tehokkaaseen tontin käyttöön.Toisaalta lisää huolto/rakennuskustannuksia huomattavasti.

-Talosta puuttuu räystää lähes kokonaan.Kuvan mukaan näyttäis olevan 2lautaa eli 20cm.Minusta talossa räystäät 50-70cm.Että rakenteisiin ei pääsisi vettä kovalla tuulen ja sateen yhdistelmällä.

-Eteinen suuri(7.1m2) on kiva, mutta sen hyödyntäminen vaikeaa kun 2 ovea ja isot lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat estää kaapien sijoittelun.

-Kuraeteinen outo, kun istuu kakilla niin ovestä ryntää nuoriso kavereineen sisään.Eli talossa käytännössä 1 vessa mikä ylhällä.

-Yläkerta minusta ok

-Ainoastaan ranskalainen parveke terassin päällä.Matoista tulevat roskat suoraan terassin päälle.

-Keittiökaappien vähyys,mitä ei voi lisätä mihkään.

-Tekninen tila nerokas.

-Alakerran olohuoneen ikkunat korostetun suuret.Piennellä tontilla pakko tukkia ettei näy liikaan sisään.Lisää hintaa-lämmitystarvetta tuulisella säällä-ikkunan pesua.

-isot ikkunat vaikeuttaa kirjahyllyn ja arvotaulujen sioittelua:)Jos kaupunki edellyyttää kyseisen talon rakentamista ilman muutoksia joillekin vuokratonteille, niin uskon halukkaita karsiutuvan.

Mielipiteitä arvon raati!

Sivut

Kommentit (34)

Muuten ihan kamalia. Yläkerrassa on tosi reilua, jos lapsilla on toisella 7 m2 huone ja toisella 15 m2 huone.... Jotenkin neliöt on hukattu jonnekin isolla kädellä.Mutta jos tuonne tekee kellarin, saa siitä lisätilaa jo n. 70 m, eli silloin tulisi kerrosalaa jo 210 m2.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä jotain pariskuntaa mutta tuskin lapsiperheitä.Lainaus:

jokainen voi miettiä omansa ja parempansa... itse tai arkkitehdin avustuksella.Täytyy aina muistaa että valmistalo on kompromissi, sen on tarkoitus tyydyttää mahdollisimman helposti mahdollisimman monen tarpeet ja vieläpä kannattavasti. Tokihan Kastellikin tekee muutoksia pohjiin tarvittaessa

arvoa myydessä. Itse asiassa sen puute on todella haitake, varsinkin omakotitaloissa!Eli tuohon pienempään kannattaisi se tekninen tila iskeä portaiden alle. Portaat lähtemään jo eteisestä. Vähän suurentaa sitä eteistä ja teknisen tilan vessoineen ja pikkukoppeinen muuttaa saunaksi ja kylppäriksi alakertaan. Kaikenlaiset pesutilat yläkerrassa ovat kosteusvauriohomepommeja ja toiseksi niihin tulee kalliiksi rakentaa viemäröinnit yms.Takka on muuten Helsingissä pakollinen. Vie paljon tilaa alakerrassa. Harmi!

Ja tosiaan se yksi päätyikkuna pois, että saa jonkun hyllynkin olkkariin edes telkkarin alle. Mihin te laittaisitte tuolla telkkarin?Ulkoverhoilu pitäisi olla pystyyn noin korkeassa talossa. Tai jaettu yläosa erivärinen kuin alaosa ja eri suuntaan niissä laudoitus. Keventäisi ilmettä.Tosiaan tuon parvekkeen voisi laittaa talon päätyyn.Muuten mielettömän kallis. Me saatiin saman kokoinen omilla piirustuksilla paljon halvemmalla vuosi sitten (ei takuulla hinnat noin nousseet), kun mietittiin juuri noita halpoja niksejä, ettei laiteta kylppäriä yläkertaan, ei tarvita kahta jääkaappia jne. Ei tosin otettu edes Kastellia, kun ei se taida olla enää mikään halpa ratkaisu (virheellinen kuvitelma monella). Varsinkaan kun on kyse vaan kasasta määrämittaan pätkittyä rakennustarviketta. Hintaa tulee sitten työmiesten palkoistakin kun nikkaroi niitä ainakin puolivuotta kasaan pitempään kuin suurelementtitaloa.Isompaa ehdostusta en edes katsonut.Eikös noista Helsinkitaloista ollut joku kampanja ja niitä lupasi muutama muukin talotehdas valmistaa omia mallejaan? Hyvä idea kaikenkaikkiaan, sillä vielä vuosi sitten pienen talon mallia ei löytynyt mistään talokirjoista. Siksi jouduttiin itse piirtämään tämän meidänkin 110 m2 talon.

kuivatustilaa tarvitaan jostain kuitenkin. Samoin ne teknisen ovet on niin isot, koska tila on niin kapea, että kaikki koneet on huollettava ulkoa: ihminen ei mahdu sisälle. Mutta toi on silti liian pieni tekninen tila.No, tässä talossa on monta juttua, miksei voisi olla meidän talomme, mutta kai nää on makukysymyksiäkin.

Ymmärsin että tämä pohja on kaikilla sama. Otat sitten kivitalona tai suur-elemanttinä.Ei taida enään olla helsinkipientalo jos muutetaan pohjaa/siirretään kylppäriä tai rappusia.Menee ainakin kaikki kuvat uusiksi.Siinä häviää koko idea.

Suurin osa ammatin edustajista on ihan naula päässä syntyneitä. Tuosta helsinkipientalon suunnitelleesta porukasta en osaa sanoa muuta kuin että eivät ainakaan mitään asuntosuunnittelijoita ole. Olisi kannattanut satsata osaamiseen.T. arkkitehtiLainaus:

Loistavia mielipiteitä! Olisipa arkkitehtiporukka käynyt av:lla...

Lainaus:

lumet putoisi omalle pienelle tontille, eikä kadulla olevien kävelijöiden niskaan (eli kaupungin ei tarvi aurata ja viedä niitä pois). Mutta epäilen, että onkohan laskelmat pitäneet paikkansa, katto kuitenkin on niin jyrkkä.
Nykyisten rakennusmääräysten mukaan talossa pitää olla lumiesteet paikoissa, joiden alla on kulkua yms. Eli lumet eivät todellakaan saa tippua kadulla kävelijöiden tai autojen päälle. Kastellin kuvassa ainakin sisäpihalla olikin asianmukaiset lumiesteet sisäpihalla, oletan, että myös kadun puolella. (Jos ei ole, niin viimeistään rakennustarkastaja puuttuu asiaan, jos on riskiä lumen putoamisesta kadulle.)Silmämääräisesti arvioisin kylläkin räystään mitaksi noin 40 cm. Melko lyhyt sekin, mutta tuplasti pidempi kuin jonkun arvioima 20 cm. 20 cm räystäs on oikeasti todella lyhyt kuvassa.

Mä kiinnitin huomiota invaliuskiin, kumminkin alakerrassa ei yhtään makuuhuoneetta. Jos tarvitsee invaliuskaa että pääsee taloon sisään, miten pääsee toiseen kerrokseen. Vaiko onko ne invaliuskat vain vierailijoille tarkoitetut?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat