Vierailija

tänään. lopetan yösyötöt, vauva 8,5 kk. huono mieli, jotenkin syyllinen olo, vaikka ei se vauva vielä ole kerennyt herätä itkemään. pelottaa, miten kestän kuunnella itkua. sovittiin että mies rauhoittelee vauvaa ja minä nukun viereisessä huoneessa.

Kommentit (9)

8.5kk iässä, kun poika oli alkanut heräilemään 10min-tunnin välein ja pyöriskelemään. Laitettiin omaan huoneeseen ja sänkyynsä. Minä ramppasin siellä lohduttelemassa. Aluksi itki kovin, mutta sitten alkoi tottua syömättömyyteen. Sitten meni rytmit jotenkin pieleen, itkeskelikin enemmän, enkä jaksanut huudattaa sitä, vaan imetin sen hiljaiseksi.. Nyt ollaan samassa pisteessä kuin aikaisemminkin.. Mies ei voinut osallistua, kun sen pitää jaksaa käydä töissä.. Miksi AP aloititte unikoulun, oliko pahakin tilanne?

positiivinen yllätys oli. =) vauva heräsi taas sen kymmenisen kertaa, mutta kun en ollut näkyvillä samassa huoneessa vaan nukuin muualla, niin isä sai vauvan yllättävän hyvin rauhoittumaan "tassuttelemalla". kerran tai pari joutui nostamaan syliin yön aikana.olin varautunut siihen, että saattaa itkeä tunninkin yhtäsoittoa, mutta rauhoittuikin aika nopeasti joka kerta. tankattiinkin illalla kyllä ruokaa niin paljon kuin vain suinkin suostui syömään.ja ei siis suinkaan huudatettu vauvaa yksin, vaan vauva nukkui omassa sängyssään isänsä kanssa samassa huoneessa. ja aina kun alkoi itkemään meni isä silittelemään tai kovemmassa itkussa otti syliin ja laittoi vauvan rauhoituttua takaisin nukkumaan.

ap

Luultavasti parin kolmen yön jälkeen yösyötöt ovat jo historiaa!

Me pidimme vauvallemme unikoulun, tai mikä se nyt sitten onkaan, muutama kuukausi sitten. Oli myös 8kk vanha silloin. Vettä annettiin pullosta jos alkoi kaivata jotakin yöllä. Ei se kyllä sitä juonut, mutta muuta ei tarjottu.

Meni noin viikko siinä hommassa ja sen jälkeen olemmekin koko perhe nukkuneet yöt heräämättä. Samalla vauva myös siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan.Tsemppiä!

mutta kun homma on mennyt siihen että vauva tarvii tissin aina saadakseen unenpäästä kiinni, vaikka ei olisi edes nälkä. tuttia ei huoli. me ollaan usea kuukausi heräilty 20min - 2 tunnin välein, ja ollaan uupuneita ja väsyneitä. pari herätystä ei olisi paha, mutta 10 herätystä keskimäärin joka ikinen yö monta kuukautta on nyt vetänyt ainakin minut ihan piippuun. siksi tämä unikoulu.perusteet siis on, mutta silti jostain syystä paha mieli vauvan "kouluttamisesta". koen kai syyllisyyttä pettymysten ja itkun tuottamisesta.ap

sillä se vaarantaa lapsen turvallisen kiintymyssuhteen. Eli vauvaa ei saa jättää yksin itkemään, vaikka hänelle ei antaisikaan maitoa. Isän tai äidin tulee olla läsnä.

Meillä tyttö vieroitettiin yösyötöistä juuri noin 9 kk:n ikäisenä. Nukkui yhden yön isänsä kanssa. Ja se oli siinä!! Meillä todella tyttö tajusi tuosta yhdestä yöstä, että tästä lähtien yöllä ei enää syödä, vaan ihan vain nukutaan. Tosin tyttö oli (ja on yhä) sopuisa luonnostaan, eli ei mikään vaativa tapaus.Pojan vieroittaminen veikin sitten vähän kauemmin, mutta halusin vain kertoa että se unikoulu ei välttämättä ole mikään tuskien taival. Ja se on koko perheen etu - myös lapsen - että yö on nukkumista eikä syömistä varten.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat