Etelään 2-3 kuukautisen vauvan kanssa?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (19)

Hyvin meni ja tuon ikäisen kanssa on tosi helppo matkustaa ainakin jos imettää. En näe mitään syytä miksi ei voisi lähteä. Mutta ehkä on hyvä idea katsoa ensin miten elämä vauvan kanssa lähtee sujumaan.

Mun mielestä tuollaisen 3 kk ikäisen kanssa on juuri helppo matkustaa ja viettää etelänlomaa, toki sen varmaan kaikki ymmärtävät, ettei silloin ole kyseessä pelkkä rantaloma jossa grillataan nahkaa tuntitolkulla auringossa.3 kk ikäinen on useimmiten täysimetyksellä, jolloin kaikki ruokailuasiat sujuu äärettömän helposti. Myöskään tuon ikäinen ei vielä liiku, eikä siis nuole jalkalistoja tai tunge koirankakkaa suuhun, nukkuu usein ja kulkee hyvissä matkarattaissa mukavasti kaikkialle.Me olemme olleet 3 kk ikäisen kanssa Italiassa ja Kanarialla. Molemmissa paikoissa oli mietitty tarkaan hotelli ja sen sijainti, paljon painoarvoa hyvällä allasaluella, josa myös varjopaikkoja. Vauvan kanssa oli vaivatonta ja mukavaa käydä iltaisin syömässä, varsinkin Italialla oltiin heti laittamassa pöytää niin, että rattaat mahtuivat siihen ja ihailemassa vauvaa. Käytiin myös autoilemassa ja Italiassa matkustettiin junalla.Eka päivä oli tukala kun ei ollut tottunut kuumuuteen, ja tuntui että vauvakin oli ihan hiessä. Mutta ihan samalla tavalla vauva tottui ilmastoon ja nautti kevyessä vaatetuksessa köllöttelystä. Myös lentomatkat menevät usein ihan pienen kanssa paremmin kuin jonkun 1-vuotiaan, joka ei enää nuku, mutta ei myöskään tajua kun selitetään, että tässä nyt ollaan kun täit tervassa seuraavat 4 h.

Lainaus:

Tietenkään etukäteen ei voi tietää, miten nopeasti sitä toipuu synnytyksestä ja miten arki vauvan kanssa lähtee sujumaan, mutta kiva kuulla positiivisista reissukokemuksista! Kai se on paljon omasta asenteestakin kiinni.
Tosiaan ei kannata mihinkään +30 lämpöiseen maahan mennä, mutta muuten en näkisi suurta ongelmaa.

esikoinen kun on jo muuttanut pois kotoa, ja nuorimmainenkin vasta nyt kolme. Ei olisi meidän vanhin lapsi päässyt sitten koskaan mihinkään. Meillä on matkustettu monta kertaa etelänlomille kun meillä on ollut 3-5kk ikäinen vauva. Aina on ollut vauva se helpoin matkustaja. Joku kysyi, miksi pitää matkustaa vauvan kanssa. No tuossa se kai tuli jo aiemmin kerrottua, eli meillä ainakin on matkustettu sen takia, että meidän perheessä on monta muutakin jäsentä ajateltavana kuin vain yksi helposti matkustava vauva.

Kyseessä siis vielä syntymätön lapsi ja ihan teoriassa mietitään miloin voisi lähteä reissuun. Esikoista odotetaan eli kokemuspohjaa ei ole. Mikään turistihelvetti ei ole kyseessä, vaan ideana on vuokrata talo kaikilla mukavuuksilla.

Tietenkään etukäteen ei voi tietää, miten nopeasti sitä toipuu synnytyksestä ja miten arki vauvan kanssa lähtee sujumaan, mutta kiva kuulla positiivisista reissukokemuksista! Kai se on paljon omasta asenteestakin kiinni.

vaan koska sinä et halua matkustaa?Lainaus:

Miksi siihen vauvaan ei voi tutustua ihan kaikessa rauhassa kotona.

On niin tärkeää näyttää kaikille, kuinka vaivatomasti vauva-arki sujuu eikä elämä ole muuttunut ollenkaan.

Miksi reissuun ei voi lähteä sitten vasta kun lapsikin siitä nauttii ja jotain ymmärtää?

Ei lapsi myöskään opi matkustamaan ja oikeaa ikää ei koskaan tule.Suomalaisilla perhematkailu on vielä ihan lapsen kengissä. Muut pohjoismaalaiset matkustavat helpommin eri-ikäisten kanssa vauvasta vaariin. Usein näkee kolmen sukupolvenkin porukoita perhelomamatkalla.Lainaus:

jos pitää odottaa, että lapsikin siitä nauttii? Kuljemme mielellämme kaupungeissa, katselemme kulttuurikohteita yms. En usko, että esim. viisivuotias olisi näistä kovin innoissaan. Tai moni kymmenen tai 15-vuotiaskaan. Helpommalta kuulostaa matkustaa vauvan kanssa, joka ei vielä ymmärrä kuin vähän vanhempien, jotka haluavat ihan erilaista viihdettä. Vai pitäisikö olla matkustamatta parikymmentä vuotta tai kunnes lapset saa hoitoon matkan ajaksi?

On niin tärkeää näyttää kaikille, kuinka vaivatomasti vauva-arki sujuu eikä elämä ole muuttunut ollenkaan.

Miksi reissuun ei voi lähteä sitten vasta kun lapsikin siitä nauttii ja jotain ymmärtää?

Elämää se on vauvankin kanssa eikä todellakaan kannata mökkiytyä ja ajatella lähtevänsä sitten joskus. Itse olemme matkustelleet jonkin verran ja suoraan sanottuna pienen vauvan kanssa ollut paljon helpompaa kun nyt kahden, vilkkaan ja villin tenavan kanssa. Go for it!!!!!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat