Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paljonko arvioisit 250000 euron talon Tuusulassa maksavan parin vuoden päästä?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (16)

Itse veikkaisin, että nimellishinta olisi suurinpiirtein sama kuin nyt. Reaalihinta tietysti siinä olisi sitten laskenut. Mutta korot ovat alhaalla, eivätkä varmaan nyt pääse nousemaan, eikä Tuusula ole niitä pahimpia kupla-alueita ollutkaan.Mutta kaikkihan riippuu siitä missä vaiheessa päästään taas nousuun. Nyt kaikki lasku on pelkkään varautumista epämääräiseen tilanteeseen, kukaan ei vielä tiedä, millainen lasku todellisuudessa on edessä.

Tämä on siis ihan osittain mutua ja osittain arviointia, mutta näin veikkaisin.Jos nyt on hintalappu 250t, niin se lähtenee nyt noin hintaan 225t.Jos mun arvaajan lahjat on yhtään oikeassa, niin vuoden päästä hinta voisi olla luokkaa 205-215t ja siitä vuoden päästä 180-200t.

Nyt 250 000 euroa maksava talo Tuusulassa maksoi 280 - 300 000 euroa vuosi sitten. Hintojen lasku jatkuu vielä n. vuoden ehkä hieman jopa kiihtyen, joten vuoden kuluttua saman talon voisi saada hintaan 180-200 000 euroa. Siitä hinnat varmaan sitten lähtevät taas nousuun, jos taloustilanne paranee (kuten uskon).

ei toivoakaan että pk-seudulla hinnat putoaisivat 30 % niin kuin jotkut luulevat .. hyvä jos 10 % tulevat alas. Ero 1990-luvun lamaan, jolloin hinnat romahtivat on se, että nyt huomattavasti pienempi osa ihmisistä on kahden asunnon loukussa. Kaikki pyrkivät ensin myymään omansa, sitten vasta ostamaan uutta. 90-luvun hypessä asia oli toisin, oli paljon ihmisiä 2 asunnon loukussa ja se laski hintoja, kun oli ihan pakko myydä.

Jos talo josta nyt pyydetään 250 000 euroa on myynnissä vielä parin vuoden päästäkin, en tarjoaisi 200 000 enempää. Mutta jos joku muu sen ostaa, niin en tiedä kannattaako jäädä odottelemaan. Jos asunnolle on nyt ja tulevaisuudessa tarvetta, niin kannattaa se nyt ostaa. Hinnasta voi kyllä neuvotella varsinkin uudiskohteiden osalta. Niitä on nyt varastoissa aika paljon.

Pk-seudulle kasaantuu aina vain enemmän asukkaita ja tonttimaa ja talot ovat pk-seudulla (joksi en VIELÄ Jokelaa laske) katoava luonnonvara, niitä ei juuri kamalan paljon lisää tule.Siksi en usko, että hyvällä sijainnilla olevan talon hinta putoaisi kahdessa vuodessa 30%, kuten monet täällä arvelevat.Oma veikkaus on, että normaali hintojen nousu (siis kaikkien hyödykkeiden, ruuan jne.) ja asuntojen hinnan mahdollisen laskun vuoksi hinta tulee olemaan melko lailla tuo sama 250.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat