Vierailija

Olemme mahdollisesti myymässä omakotitalomme ja muuttamassa kerrostaloon. Haluaisin kuulla millaisia ja miten paljon asumiskuluja yhtiövastikkeen lisäksi kerrostalossa on? Meitä on siis 2 aikuista ja 2 leikki-ikäistä lasta. Monissa taloyhtiöissä näyttää olevan vesimaksu esim. 15€/kk/henkilö. Entä miten sähkökulut? Lämmityskulut? Kotivakuutus? tietenkin nämä kaikki vaihtelevat, mutta jonkilainen mielikuva olisi kiva muodostaa.

Kommentit (2)

meillä se viime vuonna ollut 577 euroa yhteensä (meitä on viisi, 105 neliötä). Lämmityskulut kuuluvat vastikkeeseen.Kotivakuutus on vapaaehtoinen, ja sen summaan voi vaikuttaa. Meidän vakuutuskulut ovat noin 800 euroa vuodessa, summassa on tosin muutakin kuin pelkkä kotivakuutus.

Vakuutukset toki vapaaehtoisia ja riippuvat neliöistä sekä turvan laajuudesta.Sähkökulu meillä kolmiossa taitaa olla noin 30 e/kk. Mahdollinen autopaikka/talli maksu, saunavuoromaksu, pesutupamaksu.Lämmitys usemmiten keskuslämmitys eli kuuluu vastikkeeseen.Suurin kuluerä tulee mahdollisista yhtiön remonteista jotka vaikuttavat vastikkeseen tai pakottavat ottamaan yhtiölainaa (jos siis omaistatte asunnon, vuokralaisella hieman eri tilanne). Voi olla julkisivu, putkiremppaa, parvekeremppaa. Näiden suunnitelmista siis syytä ottaa tarkaa selvää, kulu voi olla useita satasia kuukaudessa /osakas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat