Onko normaalia, että 5-vuotias ei parin viikon lomalla päiväkodista

Vierailija

kaipaile kavereiden pariin? Muutenkin hän on arka aloittamaan leikkejä ja haalimaan kavereita ympärilleen. Pitäisikö olla sosiaalisempi?

Kommentit (9)

Ei kai siinä oo mitään pahaa. Nykyään vain korostetaan kaikkea sosiaalisuutta hirmuisen paljon. Mutta oikeesti sosiaalisuus tarkoittaa ihan muuta kuin sitä porukassa meluamista niin kuin se yleensä ymmärretään. Eikä se mitenkään voi olla mikään hyvän ihmisen mittari.Etsi lapsestasi kaikkea sitä hyvää mitä hänestä löytyy ja kehu hänyä siitä. Minun poikani esim. osaa olla kauniisti hiljaa, osaa totella tätien ohjeita, on kiltti,jne. Sitten kun on reipas ja äänekkäämpikin, niin muistan kehua siitä, jotta sen tyyppinenkin puoli pojassa vahvistuisi.

kauheasti nauttii siitä päiväkodin pakkokaveeraamisesta ja nauttii nyt kun saa kerrankin olla rauhassa.t. loma-ajoista samasta syystä aina nauttinytps. tämän on pakko olla provo. Että "pitäisikö" olla sosiaalisempi, voi gaad.

Esikko on arka ja ujo ja pikemminkin nauttii, kun saa olla kotona rauhassa sen hirveen metelin, hössötyksen ja ylivilkkaiden, rajattomien muloitten seasta. Todennäköisesti lapsesi nauttii kotonaolostaan täysin rinnoin!

t. toisen ujon äiti

Tuolla "pitäisikö"-ilmauksella tarkoitin, että olisiko lapselle parempi olla sosiaalisempi, isossa ryhmässä viihtyvä ja itse kavereita aktiivisesti hankkiva luonne. Kaikki ovat samanarvoisia, mutta onko toislla helpompaa? -ap

Kaipa sen ikäinenkin voi haluta lomaa päiväkodin hulinasta ja nauttii kun saa olla kuin ellun kana. Se päiväkoti on kuitenkin sen 5-vuotiaan "työpaikka" ja monet ovat pitkiä päiviä siellä. Mä olisin ennemmin huolissani, jos meidän 5-vuotias kaipaisi lomalla päiväkotiin, että kokisi kotona olon niin tylsäksi, ettei jaksa olla siellä. Mutta tää on kai nykyajan trendi, että jo 5-vuotiaana pitää olla sosiaalinen ja aktiivinen. Ap:lta taitaa olla hukassa yks pikku juttu... Lapsesi on VASTA 5V!!!

Ihan voit olla huoletta, kyllä se on ihan normaalia 5v.n käytöstä ( varsinkin ujon) että nauttii hiljaisesta kotielämästä. Ei tarvitse olla sosiaalisempi , jos kuitenkin "pärjää ryhmässä " siellä pk.ssa ollessaan.

Se että ei ole sisaruksia, ei tee kotielämästä ankeampaa ( onhan siellä äiti ja / tai isä !!!) vaikka monien pk-lasten äidit niin väittävät. ( Se helpottaa heidän huonoa omaatuntoa siitä kun vievät lapsensa pitkiksi päiviksi hoitoon).

Kyllä esikoulu ja alaluokat kasvattavat sosiaalisuuteenkin ja silloin lapsi alkaa vasta oikeasti tarvita kaverikontakteja useammin.

Lapsen kasvaessa kaverien seura tulee tärkeämmäksi mutta 5v. kaipaa paljon vielä vanhempien seuraa . Nauti siitä nyt kun vielä elätte tätä aikaa ... toiset 5 v. eteenpäin niin et näe lastasi juuri ollenkaa kun haluaa olla vain kaverien kanssa :D

Hyvää lomaa teille!!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat