Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Sivut

Kommentit (20)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

6-ja 8v tytöt. Pientä hienosäätöä on tietysti koko ajan- tällä hetkellä esim. sen ymmärtäminen että vaikeissakin tilanteissa pitää puhua totta- no siihen ei pysty moni aikuinenkaan- että eiköhän sekin vielä perille mene.

Kun lapset olivat pieniä harrastin jonkin verran "holding"-kasvatusta- sittemmin pelkkä puhe on riittänyt. Korotan harvoin ääntäni ja siksi se toimiikin aina. Erittäin hyvä ongelmanratkaisija monessa tilanteessa on ollut ja on se että osoittaa lapsille jonkun yhteisen velvollisuuden johon heidän tulee osallistua- kun on yhteistä tekemistä lapsille tulee olo että heistä välitetään ja he ovat tarpeellisia ja tulee oltua yhdessä. Kasvattaminen on tiettyyn pisteeseen mielestäni melko yksinkertaista kunhan itse voi hyvin niin että oma pinna pitää. No- vaikka tyttäret ovat olleet hyvinkin voimakastahtoisia ja haastavia, pienten poikien turbo-energiasta ei ole kokemuksia. Eli sikäli rajallista tämä kokemus tietysti on.

ole käytöskasvatusta vaan sitä että lapset oppivat oikean ja väärän, tuntemaan itsensä, myötätuntoa jne. Käytöstapojen opettelu on huomattavasti yksinkertaisempaa; se vaatii vaan toistoa. Ja Käytöstapoja tietenkin tarvitaan, mutta vielä tärkeämpää on kasvattaa lapsen itsetuntoa ja tunnetaitoja.

en olisi joskus käyttänyt. En tarkoita mitään pieksämistä, mutta sitä, että olen ikäävä kyllä käyttänyt fyysistä kuritusta, ja se hävettää , ja olen myös menettänyt malttini ja huutanut ihan liikaa, ja väitän että välimme olisivat paremmat ilman näitä.Lapset ovat jo itsenäisiä, aikuisia. Ovat hyväkäytöksisiä, normaaleja, opiskelevia ja työssäkäyviä, empaattisia ja oikeudentuntoisia nuoria aikuisia.Mutta, vaikka sitten tälle nuoremmalle ei ole tuota fyysistä, tai vastaavaa, hän silti käyttäytyy huonosti aika usein.

Muistelen, että nuo vanhemmat lapseni käyttäytyivät paremmin. Eivät suinkaan tukkapöllyn pelossa vaan olivat jotenkin erilaisia perusluonteeltaan. Tämä nuorempi pieni käyttäytyy aika usein ns. huonosti. Esim. kylässä möläyttää ruokapöydässä: PAHAA! vaikkei ole koskenutkaan annokseen, ja asiasta on puhuttu ennen lähtöä, vanhempien kanssa ennen lähtöä käytöskeskustelu riitti ja tuotti tulosta... ??

Vanhin on 20-vuotias, tosi hyväkäytöksinen, ja nuoremmat seuraavat perässä. En kyllä edes ymmärrä, miten fyysisellä kurituksella saa hyväkäytöksisiä lapsia kasvatettua.

Lainaus:

Minun veljeni kyllä saivat korvapuusteja ja piiskaan pienenä, ihan aiheesta, ja hyviä miehiä heistä tuli.
Hienoa. Aiotko antaa omillekin lapsillesi korvapuusteja ja piiskaa? koska tästä huolimatta heistä tulisi hyviä ihmisiä? Olisitko itsekin halunnut, lapsena, että sinua satutetaan, koska siitä ei mitään haittaakaan ole?

Vanhemman ensiarvoinen tehtävä on SUOJELLA lastaan, ei vahingoittaa. Väkivallalla ei voi lasta kasvattaa, se on vain ja ainoastaan nujertamista, nöyryytystä, vahingoittamista. Vaikka lapsi oppisi tuolla tavalla kuinka hyvin käyttäytymään, hänen identiteettinsä on todennäköisesti riekaleina ja perusturva olematon. Näuitähän maamme on täynnä; syvästi onnettomia, itsetuhoisia suorittajia jotka pitää hyvän elämän kulisseja pystyssä ja OSTAA itselleen elämää sen mukaan kun markkinavoimat käskee. Itsensä ovat menettäneet aikoja sitten kiitos huonon "kasvatuksen".

mutta lapset vasta 4 ja 2, joten voihan mielipiteeni vielä muuttua.Kyllä ne joskus osaa kylässä riehuakin, mutta se ei kuitenkaan johdu kasvattamisen puutteesta, vaan ensin väsyneistä lapsista, jotka on raahattu kylään, vaikka ne jo käy väsymyksestä ylikierroksilla ja sitten tilanne jatkuu johtuen väsyneistä vanhemmista, jotka ei jaksa heti nostaa persettään sohvalta. Useimmiten kaikki ei oo väsyneitä yhtä aikaa.Mutta siis valtaosa kodin ulkopuolisista tilanteista sujuu oikein kauniisti. Ja kotonakin osataan ikään nähden ihan kivasti kaunista käytöstä, kiitoksia, kaunista pyytämistä ja kilttiä leikkimistä.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat