Oletko onnistunut kasvattamaan hyväkäytöksisiä lapsia kurittamatta heitä fyysisesti?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

mutta kiristys, uhkailu ja lahjonta on käytetty. poika 8.v nyt.

samoin törkeetä tunteisiin ja empatiaan vetoamista on käytetty myös.

Vierailija

6-ja 8v tytöt. Pientä hienosäätöä on tietysti koko ajan- tällä hetkellä esim. sen ymmärtäminen että vaikeissakin tilanteissa pitää puhua totta- no siihen ei pysty moni aikuinenkaan- että eiköhän sekin vielä perille mene.

Kun lapset olivat pieniä harrastin jonkin verran "holding"-kasvatusta- sittemmin pelkkä puhe on riittänyt. Korotan harvoin ääntäni ja siksi se toimiikin aina. Erittäin hyvä ongelmanratkaisija monessa tilanteessa on ollut ja on se että osoittaa lapsille jonkun yhteisen velvollisuuden johon heidän tulee osallistua- kun on yhteistä tekemistä lapsille tulee olo että heistä välitetään ja he ovat tarpeellisia ja tulee oltua yhdessä. Kasvattaminen on tiettyyn pisteeseen mielestäni melko yksinkertaista kunhan itse voi hyvin niin että oma pinna pitää. No- vaikka tyttäret ovat olleet hyvinkin voimakastahtoisia ja haastavia, pienten poikien turbo-energiasta ei ole kokemuksia. Eli sikäli rajallista tämä kokemus tietysti on.

Vierailija

ole käytöskasvatusta vaan sitä että lapset oppivat oikean ja väärän, tuntemaan itsensä, myötätuntoa jne. Käytöstapojen opettelu on huomattavasti yksinkertaisempaa; se vaatii vaan toistoa. Ja Käytöstapoja tietenkin tarvitaan, mutta vielä tärkeämpää on kasvattaa lapsen itsetuntoa ja tunnetaitoja.

Vierailija

en olisi joskus käyttänyt. En tarkoita mitään pieksämistä, mutta sitä, että olen ikäävä kyllä käyttänyt fyysistä kuritusta, ja se hävettää , ja olen myös menettänyt malttini ja huutanut ihan liikaa, ja väitän että välimme olisivat paremmat ilman näitä.Lapset ovat jo itsenäisiä, aikuisia. Ovat hyväkäytöksisiä, normaaleja, opiskelevia ja työssäkäyviä, empaattisia ja oikeudentuntoisia nuoria aikuisia.Mutta, vaikka sitten tälle nuoremmalle ei ole tuota fyysistä, tai vastaavaa, hän silti käyttäytyy huonosti aika usein.

Muistelen, että nuo vanhemmat lapseni käyttäytyivät paremmin. Eivät suinkaan tukkapöllyn pelossa vaan olivat jotenkin erilaisia perusluonteeltaan. Tämä nuorempi pieni käyttäytyy aika usein ns. huonosti. Esim. kylässä möläyttää ruokapöydässä: PAHAA! vaikkei ole koskenutkaan annokseen, ja asiasta on puhuttu ennen lähtöä, vanhempien kanssa ennen lähtöä käytöskeskustelu riitti ja tuotti tulosta... ??

Vierailija

"Mielestäni on parempi kurittaa fyysisesti kuin henkisesti"Siis onko lapsen kasvattaminen ilman väkivaltaa henkistä kuritusta? Hmm...

Vierailija

Vanhin on 20-vuotias, tosi hyväkäytöksinen, ja nuoremmat seuraavat perässä. En kyllä edes ymmärrä, miten fyysisellä kurituksella saa hyväkäytöksisiä lapsia kasvatettua.

Vierailija

Lainaus:

Minun veljeni kyllä saivat korvapuusteja ja piiskaan pienenä, ihan aiheesta, ja hyviä miehiä heistä tuli.
Hienoa. Aiotko antaa omillekin lapsillesi korvapuusteja ja piiskaa? koska tästä huolimatta heistä tulisi hyviä ihmisiä? Olisitko itsekin halunnut, lapsena, että sinua satutetaan, koska siitä ei mitään haittaakaan ole?

Vierailija

Vanhemman ensiarvoinen tehtävä on SUOJELLA lastaan, ei vahingoittaa. Väkivallalla ei voi lasta kasvattaa, se on vain ja ainoastaan nujertamista, nöyryytystä, vahingoittamista. Vaikka lapsi oppisi tuolla tavalla kuinka hyvin käyttäytymään, hänen identiteettinsä on todennäköisesti riekaleina ja perusturva olematon. Näuitähän maamme on täynnä; syvästi onnettomia, itsetuhoisia suorittajia jotka pitää hyvän elämän kulisseja pystyssä ja OSTAA itselleen elämää sen mukaan kun markkinavoimat käskee. Itsensä ovat menettäneet aikoja sitten kiitos huonon "kasvatuksen".

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat