Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eli meillä vauva 8 kk, joka on alusta saakka saanut maitonsa mm. tuttipullosta. Lapsi teki n. 2 kk sitten tuttipullolakon. Ei juo, vaikka olisi mikä suuosa (erilaisia silikonisia tai luonnonkumisia). Ollaan kokeiltu myös nokkamukia, taikamukia, tavallista mukia... Mikään ei toimi. Jyrsii vain hampaillaan suuosia :(

Alkaa mennä vähän hermo tähän.

Kommentit (6)

Jos siis ihan vain hätä juomaksi haluat niin kyllä sitä voi pikkusen sille nuppuselle antaa. EI se tapa! Monesti se makea houkuttelee juomaan kun on hyvää. Ei sitä itekään halua sellasta mistä ei tykkää. Eihän vesi ole hyvää auvasta kun on makeaan rintamaitoon tottunut.

Ja anna nokkamuksta. Paperia menee ekoina kertoina kun ei osaa juoda siitä. Mutta kyl se siitä, harjottelun kanssa. Ei sitä tossa vaiheessa kannata ees pullolle opettaa! Siitä kuiten pitää taas vierottaa pois. Tissiä vain niin kauan ku haluat imettää, ja sit nokkamukille. Hampaillekin parempi juttu.

Tarkoitus ei ole lopettaa imetystä.Lapsi on vaan kuumeinen ja yskäinen. Oliski kiva että huuhtosi suutaan kun syö pöydän ääressä soseita.Lisäksi häiritsee se, että on nykyään niin tississä kiinni. Esim. jos olen illalla pois, vauva ei huoli isältään iltapalaksi kuin puuroa. Ei juo tipan tippaa mitään. Menee kyllä ihan hyvin nukkumaan.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saa nestettä esim keittoruuasta ja soseista. Jokaisen ruuan jälkeen anna mukista niin että saa suuhun kostuketta. Ja tarjoa pullosta vain päivällä juotavaa. Eli muistaakseni 600ml pitää päivällä mennä. Ei yöllä muuta kuin tutti.Muutaman päivän kun jaksaa, kelpaa jo pullo. Kaksi päivää ei janoon tapa.Se on teistä kiinni. Jos ette jaksa niin se taas siirtyy. Mitä vanhempi, sen hankalampaa.

Jos siis aiot jatkaa imetystä, niin mä tekisin vaan niin, että tarjoaisin sitkeästi yhdellä tavalla vettä. Meillä oli vähän sama juttu, tosin lakko tuli jo aiemmin. Aloin sitten 6 kk iässä tarjoamaan vettä aina aterialla ja ehkä noin 8 kk iässä oppi juomaan. Meillä toimi kahvallinen tuttipullo, jossa on vellitutti.Tarjoa siis sitä yhtä ja samaa pulloa. Toki voit opettaa vaikka juomaan mukista. Kuitenkin vain siis yhtä tapaa.Jos sitten on tarkoitus lopettaa imetys, niin sitten teet vain hyvin nestemäisiä ruokia. Ja opetat juomaan maitoa valitsemallasi tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat