Siis eikö teitä pelota tuo tulivuorijuttu? Mä oon ihan paniikissa, en varmasti saa unta

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (24)

ehkä johtuu juuri siitä, että ei jatkuvasti ajattele että jotain tuollaista voi tapahtua, palaa mieleen kun joku juttu on esilläKertokaa nyt että mitä PAHIMMILLAAN voi suomeen vaikuttaa?ap

"Asiantuntijat ovathuomauttaneet, että Yellowstonen kaldera on kohonnut ja vajonnut 6-8 kertaa ilman tulivuorenpurkausta viimeisten 14000 vuoden aikana, ja maanjäristyksiä mitataan alueella usein."Outoa että tästä on tullut nimenomaan suomalaisten keskustelupalstojen paniikkijuttu - muualla maailmassa ei juri kiinnitetä huomiota koko asiaan. (Asun ulkomailla, roikun pääasiassa englanninkielisillä foorumeilla ja seuraan kansainvälistä tiedonvälitystä.)70 000 vuotta sitten oli edellinen jättipurkaus - siloin kuoli 60% ihmiskunnasta. Ja mietitäänpäs: silloin ihmiskunta eli vielä hyvin primitivisissä olosuhteissa, muistaakseni kaikki vielä Afrikassa. Täysin riippuvaisia ympäristön senhetkisestä tilasta, ilman lääketiedettä - ei mahdollisesti vielä edes puhunut. Ja silti 40% jäi henkiin.Vaikka tulisi miten paha tussaus, sinä ap ja kaikki muutkin siellä rikkaassa,kehittyneessä, katastrofeihin hyvin varautuneessa, tehokkaasti organisoidussa Suomessa olette kyllä kaikin puolin loistavissa todennäköisyyksissä henkiinjääjien joukossa.

jonka tuollainen supertulivuori aiheuttaisi. Öljy ei liikkuisi minnekään. Suomessa ruoka ei liiku mihinkään ilman polttoainetta. Kuinka pitkäksi aikaa sitä on varastossa? Millä ruoka tulee markettiin? Mistä ruoka ylipäänsä tulee? Millä traktorit liikkuu, jollei ole polttoainetta? Mistä riittävästi hevosia? Mistä hevoskäyttöisiä auroja? Osaisitko itse metsästää oman ravintosi? Vienan karjalassa on vielä lähiseuduista omavaraista porukkaa, jotka pärjäisivät jonkun maltillisen katastrofin sattuessa, esim. jättimäisen supertappavan ebolatyyppisen pandemian.

On elettävä niin, että voi myös kuolla. Pussattava ja halittava tänään lasta, tehtävä sovinto Jumalan ja ihmisten kanssa. Sille ei voi mitään jos maailmanloppu tulee. Niinkuin ei voi hallita miljoonia muitakaan asioita jotka muodostaa potentiaalisia uhkia. Pelossa eletty elämä on varmasti kurjempi kuin se pelätty kuolema. Luulen että samoin kuin minä, et ennen tätä ollut kuullutkaan mistään Utahin tulivuoresta. Voit siis jatkaa elämää aivan samoin kuin ennen. Tieto lisää tuskaa.

Ei mua pelota, mutta mielenkiinnolla sitä seuraan. Elämän rajallisuus on jotenkin ollut elämässä niin paljon läsnä, etten osaa pelätä, niin paljon kaikkea voi sattua ja toisaalta voi olla sattumatta. Haluan elää täysillä tätä päivää tuhoten kuitenkaan huomista.

Lainaus:

Vaikka tulisi miten paha tussaus, sinä ap ja kaikki muutkin siellä rikkaassa,kehittyneessä, katastrofeihin hyvin varautuneessa, tehokkaasti organisoidussa Suomessa olette kyllä kaikin puolin loistavissa todennäköisyyksissä henkiinjääjien joukossa.
Primitiivinen yhteiskunta nimenomaan selviää, meidän yhteiskuntaa haavoittuvampaa saa hakea ihmiskunnan historiassa. Jo ihan populan määränkin suhteen.Ja lisäksi 70 000 vuotta ei suinkaan ollut sellainen jättipurkaus josta näissä ketjuissa puhutaan, se oli pienempi purkaus.Laitoin tuohon yhteen ketjuun noita aikoja, eiköhän se rauhoita eniten.Purkauksetn 2,1 miljoonaa vuotta sitten, 1,3 miljoonaa vuotta sitten ja 640 000 vuotta sittenEli välit 800 000, 660 000 ja nyt ollaan menossa kohdassa 640 000. Että ei tässä nyt kannata ehkä laittaa rahojaan säilykkeisiin vielä?

jossa käsiteltiin megatulivuoria. Sen artikkelin todennäköisyydellä italiassa possahtaa ensiksi. 200km väitöntä totaali tuhoa. Suuret hiukkaskertymät ylemmissä ilmakerroksissa aiheuttaa kylmettymistä ilmastossa, nälänhätää ja sotaa kun ihmiset taistelevat kapenevasta eloalastaan. Rikkikaasujen ja muiden pienhiukkasten teratogeenisuus, luunmuodostumisien viat, jne, kuin muinaisessa islati/gröönladissa konsanaan... Näitä on ollut aina. Ei tarvitse olla mikään profeeta ymmärtääkseen tiettyjä elon lainalaisuuksia.

Niin kauan kuin on eloa, on toivoa. Eläkää elämää niin kuin jokainen päivä olisi viimeinen. Ei siis piittaamattomasti ja itsekeskeisesti, vaan rakastaen, vaalien ja arvostaen jokaista hetkeä. Toisinaan se voi olla liian myöhäistä.

kun ei ollut parempaakaan palstantaytetta. Ainahan Yellowstonessa tarisee ja geyserit purkautuvat kellon tarkkuudella. Asun USAssa, ei taalla mitaan paniikkia ole eika asiasta uutisoida.

Taisi olla Suomi24 palstalla missa joku oli linkittanyt "asiantuntijaan" joka sanoi purkauksen olevan "eminent"(oik. imminent) ja kirjoitti kaksi kertaa "magna" kun olisi pitanyt olla magma. Etta sellaisia asiantuntijoita sita siella uskotaan.

Taitaa Venajan Kronotsky olla teita lahempana, ruvetkaa nyt siita huolta kantamaan.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat