Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

...onko teillä jokin ohjesääntö tai hyväksi todettu tapa, miten saa arvioitua seuraavan talven kengän koon lapsella. Tuuripeliähän se varmasti loppupeleissä on, mutta.... Luin vaan keskusteluista, että stockalla kenkiä alennuksella ja tekisi mieli käydä sieltä talvikenkiä lapsille katsomassa. Poika nyt 2v ja jalka 15 cm pitkä ja ja kenkännumero 25.

Kommentit (4)

Käyrien mukaan vuoden päästä 3v neuvolassa pituutta olisi noin 107-108cm. Sen kokoisilla tuntuu olevan kengät kokoa 28-30.Itse arvioin niin että pojan jalka kasvaisi vuodessa noin 1,5cm jolloin se olisi 17,8cm ja siihen 1,5 käynti ja kasvunvara, jolloin kengän pitäisi olla noin 19,3cm. Ostin ensi vuoden kengiksi Ecoon 29, joissa sisäpohjan pituus 19,1. Valitsin näin koska ajattelin että ensi talven aikana jalka ei kuitenkaan senttiä kasva, joten turha jättää 1,5cm kasvun ja käytivaraa vaan 1,3cm riittää. Syksyllä sitten näkee osuiko arvaus oikeaan. Tähän asti arvaukset on osuneet oikein, mutta sellaista tuuriahan se on.3 vuoden jälkeen jalan kasvu hidastuu eli silloin voisi ajatella että kasvaa noin 1cm vuodessa, mutta tietenkin riippuu myös siitä onko lapsi pitkä vai lyhyt, kaikki kehon osat on samassa suhteessa toisiinsaan eli 80cm pitkällä kaksi vuotiaalla on pienempi jalka kuin 100cm pitkällä.Toivottavasti sait jotain vihjettä osuus myös sinulla koko arvaukset oikein.

Hyvä näppisääntö (josta voi kyllä heittää numeron, mutta tuskin kovin paljon enempää)1 kävelytalvi -> 2 talvi 3 numeroa

2 talvi -> 3. talvi 2-3 numeroa

jatkossa 2 numeroaItse ostaisin luultavasti 27 tai 28 koon seuraavalle talvelle. Riippuisi siitä, että paljonko tuossa 25 koossa on nyt kasvu- ja käyntivaraa. Ja oletuksella tietty, että on sitten samaa mitoitusta se toinen kenkä suhteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja leikkaan irti.. tai sitten ihan mittanauhan kanssa...

ja sitten kauppaan lähtiessäni nappaan paperin palan tai mittanauhan mukaan..

kaupassa sitten mittaan kengän sisäpohjan. monissa kengissä se lähtee irti..

tuohon mittaan lisään 1.5cm.. aina on tullut oikein sopivat kengät, hyvällä kasvu ja liikkuma varalla.

Tyttö syntynyt heinäkuussa -051,5v. talvena kengät kokoa 22

2,5v. talvena kengät kokoa 24

3,5v. talvena kengät kokoa 26Ja nyt uskoisin että jalankasvu on sen verran hidastunut, että ens talveksi ostan 27 kokoiset, tosin riippuu merkistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat