Vierailija

kontrollissa, ei sitä ainakaan sanottu olevan. Voiko parantua siis itsekseen? vai eikö sitä joka papassa katsota?

Sivut

Kommentit (29)

Tietynlaisten solumuutosten syynä on usein HPV, mutta itse viruksen olemassaoloa ei näytteestä normaalipapassa tutkita. Viruksen todentaminen vaatisi esim. PCR-tutkimuksen (tai vasta-aine-?), jotka tehdään vain eristyistilanteissa (ja ilmeisesti noissa joissain joukkoseulonnoissa). Lääkärit puhuvat vähän sekavasti noista, eivät itsekään ilmeisesti tiedä milloin aina tutkitaan HPV ja milloin ei. Normaalikielenkäytössä siis epäpuhtaudet papassa tulkitaan aina johtuvaksi HPV:sta, vaikka näin ei välttämättä ole. Kohdunkaulansyövän kehitykseen tuo virus käytännössä vaaditaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Virustyyppejä on muitakin, jotka voivat aiheuttaa muutoksia ja syyliä, mutteivät yleensä syöpää.Aina ei muutokset näy vaikka virus olisikin.. samalla tapaa kuin esim. herpes. Se on joskus näkyvillä, joskus ei. Jos muutoksia on.. on ne yleensä hpv:stä johtuvia. Ja silloin sulla on se virus. Jossei muutoksia ole, voi virus olla silti, se vaan ei ole juuri nyt "päällä".. Sitä varten seurataan papaa, ja sitä varten niissä pitäisi käydä.Joko selvis?T.22

Minulla oli 15v sitten 2 ja todettiin litteitä kondylomasyyliä. Ei hoitoa.

Puolen vuoden kuluttua kontrolli jolloin syylät olivat hävinneet.

Siksihän siellä papassa pitää käydä säännöllisesti, että voidaan hoitaa aikoinaan jos visvasyylä on ruvennut oireilemaan. Kaverillani oli jo luokka 4, kun ei ollut käynyt papassa. Hoitona kohdunkaulasta poistettiin kartionmallinen pala.

Itselläni ei syyliä ole enää 15v ollut vaikka joka vuosi käyn papassa.

Toiset virukset todellakin paranevat ja poistuvat elimistöstä. Toiset jäävät piileksimään elimistöön ja voivat aktivoitua herkemmin.Lainaus:

On kuin herpes, piilevänä elimistössä ja voi aktivoitua milloin vain.

Luokitus on muuttunut tai pikemminkin tarkentunut CIN- luokitteluun. Luokittelussa annetaan myös ns. sanalliset kommentit löydöksistä.Ja osa papilloomaviruksista todella paranee itsestään. Osa viruksista on ns. korkean riskin kantoja, jotka ovat ärhäkämpiä aiheuttamaan pahalaatuisia solumuutoksia ja jovat joskus ikävä kyllä myös vaikeammin hoidettavissa.Jos kyseessä on ns. HSIL- muoto (korkea riski), ohjataan kyllä kolposkopiaan ja näytepalan ottoon.

eikö juuri noita papaseulontoja tehdä sen vuoksi, että saataisiin kiinni mahdolliset syövän esiasteet ajoissa, ja juuri tuo kondylooma HPV aiheuttaa niitä esiasteita. Ja nytkö sitä ei siis edes tutkita siitä papasta?

Paras luokka on luokka 1. Jos on tietynlainen HPV, niin se saattaa tehdä muutoksia papaan, jonka vuoksi papaa seurataan! Ei sitä sen kummemmin mistään tutkita!! Jos luokka on jotain muuta kuin 1 ja jos on muutoksia, ovat ne yleensä HPV:n aiheuttamia.Virustyyppejä on erilaisia, joista toiset tekevät muutoksia, toiset eivät.. Aina muutokset eivät näy, joten niitä ei saada kiinni.Selvensikö??

että jos papa on lk 1, niin se on silloin NORMAALI? Eikä tarvitse enempää odotella että se siitä puhtaammaksi muuttuu?Lainaus:

se on tosiaan joukko erilailla käyttäytyviä viruksia. Jos papasi on ollut luokkaa yksi, käy vaikka kerran vuodessa papassa. Kun se muuttuu puhtaaksi, käy harvemmin.

se on tosiaan joukko erilailla käyttäytyviä viruksia. Jos papasi on ollut luokkaa yksi, käy vaikka kerran vuodessa papassa. Kun se muuttuu puhtaaksi, käy harvemmin.

Silloin kun se on "nähty", sinulla on ilmeisesti nähty sen aiheuttamia muutoksia kohdunsuun soluissa. Nyt muutoksia ei ole. Se ei kuitenkaan tarkoita, että itse virus häviäisi, viruksen olemassaoloa ei edes noista solunäytteistä "näe", vaan sen olemassaolo voidaan ehdottoman varmasti sanoa vain molekyylibiologisilla tutkimuksilla.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat