Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

1. Paljon teilläpäin on ulkona pakkasta? Tuuleeko? Onko lunta?

2. Olitteko tänään lasten kanssa ulkona? Kuinka kauan?

3. Mitä lapsilla oli päällä? Palelivatko vai tarkenivatko?

4. Tykkäätteko ulkoilla pakkasilla?Ja omat vastaukset:1. Aamupäivällä, kun oltiin ulkona, oli pakkasta n. -9 astetta. Tuuli aika vähän. Lunta ei ole maassa yhtään.

2. Olimme ulkona 1,5 tuntia.

3. 5-vuotiaalla oli päällä pikkukalsareiden lisäksi lyhythihainen T-paita, collegehousut, collegepaita, puuvillasukat, toppahaalari (muhkea ja lämmin), kypärämyssy, talvimyssy, toppahanskat sekä goretex-kengät. Lapsi oli aivan lämmin, kun tultiin sisälle, vaikkei ulkona edes koko ajan ollut liikkeessä.

3-vuotiaalla oli pikkarit, lyhythihainen T-paita, puuvillaneulepaita, collegehousut, villahaalari, villasekoitesukat, kypärämyssy, paksuhko talvihattu, toppahanskat, toppahaalari (lämmin) ja goretex-kengät. Sisään tullessa varpaat ja sormet olivat viileät, mutta eivät kylmät. Ei valittanut ulkona kylmyyttä, vaikka liikkui aika vähän. Huomenna laitetaan ulos T-paidan tilalle pitkähihainen aluspaita ja ohuet lapaset hanskojen alle (mahtuu kyllä, kun hanskat on aika reilut).

4. Me tykätään kaikki ulkoilla säällä kuin säällä. Varsinkin 5-v viihtyisi ulkona tuntikaupalla. Mun on oikeastaan "pakko" päästä joka päivä ulos, kun muuten tuntuu liian tunkkaiselta olla vaan sisällä. Ulkoillaan siksi joka päivä, paitsi silloin, jos on jotain muuta menoa, ettei ehditä ulos.

Kommentit (10)

1. pakkasta -13 astetta ja kylmä viima puhaltaa, lunta olisko noin 25-30 cm eli ihan riittävästi

2. lapset lähtivät juuri isänsä kanssa luistelemaan, iät 6-12 v, eivät varmaan tuntia pidempään ole. Itse olen tehnyt kaksi noin puolen tunnin lenkkiä koirien kanssa.

3. lapsilla toppavaatteiden alla normaalit sisävaatteet, ei villavaatteita koska liikkuvat koko ajan. Varmaankin tarkenevat.

4. tykkään olla pakkasella ulkona, samoin lapset. Ei sellaisia pakkasia ole vielä ollutkaan etteivät olisi ulkona piipahtaneet. Tänään oli sitä paitsi oikein loistava sää tuulettaa petivaatteet ja sulattaa pakastin.

1. Paljon teilläpäin on ulkona pakkasta? Tuuleeko? Onko lunta? -15, kylmä tuuli, lunta on.

2. Olitteko tänään lasten kanssa ulkona? Kuinka kauan? Kävimme vain geokätköilemässä. N. puoli tuntia ulkona.

3. Mitä lapsilla oli päällä? Palelivatko vai tarkenivatko?Koululaisella kalsarit, collegehousut, lyhyt- ja pitkähihainen pusero, huppari, Haltin puku. Hyvin tarkeni.

4. Tykkäätteko ulkoilla pakkasilla? Tänään tuntui yllättävän kylmältä. Kävelin kolmen kilometrin lenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. -9.6 oli mittarissa, ei tuullut, ei lunta.

2. Oltiin, vajaa tunti.

3. Pitkähihainen, sukkahousut, villahaalari, fleecehousut siinä päällä, toppahaalari, kauluripipo, fleecepipo, paksut lammasnahkatumput, villasukat ja kuomakengät jaloissa.Pienempi paleli, isompi tarkeni:

Sormet oli kohmeessa pienemmällä ja huulet sinisenä, vaikka liikkuikin, kunnes istahti kylmissään lampaantaljalle ja lämpöpussiin kun kävelin 5-10 min kotiin puistosta. Isommalla oli vain viileät sormet, ei ollut kylmä, vaikka seisoi kotimatkan seisomalaudalla.4. Tykätään, muuten olisi tylsää sisällä, ja sitten maistui välipala paremmalta, ja katkaisee sopivasti päivän. Ulkoillaan joka päivä, jos ollaan kotona, jos vain suinkin ehditään.

1. Pakkasta oli aamulla ja aamupäivällä n. - 15, iltapäivällä about - 10.

2. Tunnin verran ulkoitiin aamupäivällä.

3. sisävaatteiden päällä villahaalari + toppahaalari, lämpimät kenäg, myssyt, hanskat. tarkenivat hyvin.

4. Tykkään!!! Se on parasta ulkoilua!

1. Etelä-Suomessa aamulla -16, lunta näöksi, ei onneksi tuullut kovin kovaa

2. Ulkoiltiin yhteensä varmaan reilu tunti - oli hautajaiset keskellä päivää ja ajomatkaa kerty n. tunti suuntaansa

3. Pojat 3 ja 5v., päällä alushousut, pitkät kalsarit, suorat housut, kauluspaita, slipoveri, fleecetakki, toppahousut, toppatakki, sukat, karvavuoriset nahkakengät, topparukkaset ja toppalakit.

Pienempi valitti, että on kylmä, sisälle päästyä molemmilla varpaat ja sormet kylmät.

4. Ulkoillaan yleensä säästä riippumatta, lapset tykkää olla ulkona ja yleensähän sää ei ole este kun on oikeanlaiset varusteet. Tänään kylmä varmaan koska ulkona oltiin niin paljon paikallaan, sattuneesta syystä...

1.Saaristossa. Ulkona -9 astetta, aurinko paistoi eikä yhtään tuullut.

2. ulkoiltiin aamupäivällä 1h ja iltapäivällä 1,5h.

3.Lapsilla 2.v ja 4v. päällä normaalit sisävaatteet+fleecepuserot ja toppahaalarit (Lenne ja Rasavill). Jalassa Kuomat. Kädessä Didrikssonin fleecevuoriset kurahanskat. Hattuna pipot. Molemmilla oli hiukan kylmät kädet sisälle tultaessa.

4. Ollaan ulkona jos sää on ok, ei muuten. Lapset tykkää olla ulkona, äiti ei jos on tuulista ja sateista.

1. Paljon teilläpäin on ulkona pakkasta? Tuuleeko? Onko lunta?

2. Olitteko tänään lasten kanssa ulkona? Kuinka kauan?

3. Mitä lapsilla oli päällä? Palelivatko vai tarkenivatko?

4. Tykkäätteko ulkoilla pakkasilla?1. -10, ei juuri tuullut ja lunta 10cm

2. Oltiin luistelemassa, pelaamassa kiekkoa n. 2,5h

3. Toppatakit, toppahousut, välivaatteet ja kalsarit ja trikoopaidat. Hyvin tarkenivat, posket punaiset ja tukat hiestä märät. Oli tiukka peli;)

4. Tykätään ulkoilla pakkasilla ja muutenkin säällä kuin säällä

1. Pakkasta oli noin 13 astetta, ei suurempaa tuulta, vähän lunta

2. Oltiin ulkona, vajaa tunti

3. 10 kk ikäisellä sisävaatteet, toppapuku, villakypärä, lapaset, fleecehattu, lämpöpussi. Hyvin tarkeni.

3 v:lla pitkähihainen ja -lahkeinen aluskerrasto, sisävaatteet, villapuku, toppahaalari, villasukat, Tepsut-nahkakengät, Reimatec-hanskat, villakypärä, Reiman villapipo. Paleli selvästi ja halusi sisään.

5 v:lla pitkähihainen ja -lahkeinen aluskerrasto, sisävaattet, villapuku, toppahaalari, Viking goretex-kengät, reimatec-hanskat, Reiman villapipo. Hyvin tarkeni.

4. Ei me kauheasti tykätä ulkoilla, millään keleillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat