Intialaisen Nan leivän ohje hakusessa joka maistuisikin hyvälle?

Vierailija

.

Kommentit (1)

Vierailija

Naan (8 kpl)

1 dl maitoa

puoli pussia kuivahiivaa

0,5 tl suolaa

1 tl sokeria

1 dl maustamatonta jogurttia

4 dl vehnäjauhoja

2 rkl margariinia taikinaan

2 rkl margariinia voiteluun



Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Nypi toisessa kulhossa margariini vehnäjauhoihin ja kaada joukkoon hiivamaito ja jogurtti. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhiin reunoista. Taikina jää kuitenkin melko löysäksi. Peiä kulho liinalla ja jätä kohoamaan pariksi tunniksi. Taikinan kohottua jaa se kahdeksaan osaan. Pyörittele osat palloiksi ja painele ne sitten kostutetuin käsin littaniksi lätyiksi suoraan leivinpaperille. Yhdelle pellille mahtuu neljä leipää. Anna leipien seistä hetken liinan alla.

Kuumenna uunisi grillivastus ja kun uuni hohkaa kuumuutta, voitele pellillinen naan-leipiä vedellä ja laita pelti uunin ylätasolle. Leivät paistuvat todella nopeasti, minuutissa tai parissa, joten ole tarkkana niiden kanssa. (Ohje on loistavasta Saara Törmän Saa vaivata- leivontakirjasta, jossa sanotaan, että jos leivinpaperi syttyy palamaan, tukahduta tuli. Tällä kertaa meille kävi juurikin niin. Säästyimme kuitenkin palovammoitta.) Kun paistuvissa leivissä on ruskeita pilkuuja, käännä ne, voitele toisetkin puolet vedellä ja paista vielä hetki. Voitele valmiit leivät margariinilla (me sekoitamme rasvan joukkoon aina valkosipulimurskaa) ja laita pinoon liinan alle odottamaan. Paista vielä toinen pellillinen. Tarjoa leivät kuumina maukkaan intialaisen ruuan kera!



On vähän vaikeaa tehdä kyllä ilman tandooriuunia, kuvittelisin, mutta tämä tosiaan näytti kuvassakin "aidolta" tavaralta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat