Saavatko lääkärit provikoita lääkkeistä vai miksi joku lääkäri suosii tiettyä antibioottia aina?

Vierailija

.

Kommentit (5)

sponsoroi paremmin esim. lääkäreiden pikkujouluja ja koulutuksia... Ja tietysti mielellään annetaan ensin mahdollisimman laajakirjoista ja mietoa antibioottia, jos ei ole otettu viljelyä josta tiedettäisiin tarkkaan mitä bakteeria hoidetaan.

Antibiootteja on valtava määrä joten lääkärin on vaikea hallita kaikkien ominaisuuksia. Niillä on esim. erilaisia yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, jotka täytyy tuntea, samoin annostuksessa on eroja. Lääkärit yleensä määräävät vain muutamaa, itselleen tuttua lääkettä, jotka he tuntevat parhaiten. Ettei tarvise potilaan läsnäollessa koko ajan tarkistaa pharmaca fennicasta.

samasta lääkkeestä on yleensä monta eri nimeä (valmistajaa), pakkauskoot voivat olla vähän erilaiset kuten vahvuudetkin. On siis mahdotonta muistaa kaikkia ulkoa, nopeimmin selviää kun osaa jonkun kustakin käyttämästään lääkeaineesta. Ei tarvitse sitten tarkistaa koko ajan Farmacasta. Itse yleensä yritän kirjoittaa Orionin lääkkeitä ensisijaisesti, koska ne ovat kotimaisia. Kirjoitan esim. reseptille Buranaa enkä jotain rinnakkaisvalmistetta.

Eikä nykyään mitään lahjoja, illanviettoja tai mitään muutakaan, tosi tarkka kontrolli. Jos lääke-esittelyssä saa kahvin ja pullan, se on jo hyvä... tai ehkä mainoskynän. Kannattaa käyttää tiettyjä tuttuja lääkkeitä ja annoskokoja, niin ei tarvi koko ajan tarkistaa annostuksia, haittavaikutuksia tai yhteisvaikutuksia eri lääkkeisiin. Lisäksi apteekeissa vaihdetaan lääke aina hintaputken halvimpaan, ellei potilas itse sitä kiellä. Eli ei mitään salaliittoja tässäkään, sori vaan.....

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat