Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ehdottakaa menua

Vierailija

kahdeksalle syntymäpäivien merkeissä. Ei tarvitse olla hienostelevaa ripellystä, mutta herkullista kyllä. Mielellään sellaista, jota voi valmistella etukäteen. Suunnilleen samalle porukalle olen laittanut ennen kukkoa viinissä ja burgundinpataa, ja on ollut kiva. Eli monimutkaisemmat valmistelutyöt voi tehdä hyvissä ajoin. Pihvit pannulta lautaselle -tyyppistä en ala virittää, kun h-hetkellä lapsi kuitenkin sukeltaa kukkapurkkiin tai kakkaa housuun... Ehdottakaa myös jälkkäriä!



Täältä on usein saanut niin hyviä ideoita, että laitoinpa kyssärin tänne... Kiitos avustanne!

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Menu



-Vihersalaatti+ itse tehty taivaallinen salaatin kastike

-Porsaan sisäfilettä uunissa tehtynä paistopussissa edel. päivänä viipaloituna

-Sipuli, tomaatti, kesäkurpitsa paistosta uunissa kauan muhineena

- patonkia

-lisäksi punaviinikastiketta

Jälkiruokana:

-Meillä oli kahvia ja keksipohjahyytelökakku

Vierailija

Mä en taida uskaltaa yrittää paistia, jotenkin en ikinä onnistu niissä. Possusta en itse pidä, mutta tuole porukalle ehkä malttais naudan fileetäkin ostaa, joskus oon tehnyt hyvää siitä. Tuo perunavinkki oli kiva! Kiitos ihanasta jälkkäriohjeestakin!

Vierailija

haarukalla, käärit voipaperiin ja laitat lautaselle, kupu päälle. Keskikokoiset täydellä teholla 6-8 min mikrosta riippuen. Vois tehdä foliossa uunissa mut kestää aivan perhanan kauan. Ai niin ja siis laitat tietty niin monta perunaa kerrallaan kuin lautaselle mahtuu, ei kuitenkaan toistensa päälle.

Vierailija

Netistä löysin broiler-pasta paistoksen ohjeen,jota tarjosin pojan 5-vuotispäivillä,vieraat olivat lähinnä aikuisia.Upposi hyvin ja lisänä tarjosin raikkaan salaatin ja itsetehtyjä sämpylöitä.Paistoksen tein valmiiksi edellisenä päivänä ja vain lämmitin h-hetkellä.

Vierailija

niin että jotain hiukan juhlavampaa haen. Vaikka hyvää tuosta varmasti tulisi! Yksi syöjistä on lisäksi allerginen kalalle.



Poronkäristys on muuten hauska idea!

Vierailija

Ajatus oli siis kestitä mm. vanhempiani ja appivanhempiani, jotka eivät tosin ole nirsoja ja perinteisiin sapuskoihin juuttuvia, mutta voisin miettiä vielä jotain vähän perinteisempää. Isäni olisi ehkä ainoa, joka ihmettelisi "hihhuliruokiani". Lisäksi hän ei suostu syömään hapanmaitotuotteita, niin että noi jugurttipohjaiset jutut ei uppoaisi. Olen saanut isältäni kunniamaininnan siitä, että olen oppinut laittamaan kunnon ruokaa suolattomien hihhulisapuskoiden sijaan, enkä nyt viitsisi pilata mainettani... =)



Mutta hukkaan eivät mene vihjeenne, nimittäin laitan samoihin aikoihin toisenkin vastaavan ruokailun nuoremmalle porukalle, ja saatan lähteä tuolle tielle... Mitenhän uppoaa lapsiin (tai mitä lapsiin uppoavaa, tyyliin sopivaa voisin laittaa lisäksi?)

Vierailija

Hedelmät muuttuvat heti vähän löllöiksi ja osa niistä tummuu, jos ne käsittelee (pilkoo, pesee, kuorii, paloittelee jne.) etukäteen. Sen vuoksi itse ainakin söisin mieluummin vaikkapa rahkaa tai jäädykettä.

Vierailija

Heitä uuniin 200 asteeseen ja kypsennä ja toimi muuten samoin kuin mikrokokki ehdotti.



Minulla olisi ehdotus että tekisit nyytit jotka kypsennät uunissa.

Pala leivinpaperia ja sen ympärille folio.



Keitä perunat ja viipaloi ne, ei jauhoista lajiketta. Freesattua purjoa jonka maustat suolalla ja mustapippurilla sekä varaa lohimedaljongit, mausta myös perunaviipaleet ja kala, laita päälle smetanaa. Paketoi nyytit niin että kiepautat ylhäältä kiinni. Jos vieraat pitävät homejuustosta sitä voisi laittaa perunoiden joukkoon.



Rakenna annokset jokaiselle omansa ja tulee uunissa puolihuolimattomasti itsekseen.



Jälkiruokana tarjoaisin Creme caramelia marjojen kanssa jos teiltä niitä löytyy esim. vadelmat sopii hyvin. Jälkiruoan voit tehdä pari päivää ennen tai viimeistään edellisenä päivänä. Voit tehdä joko annokset tai jälkiruoan isossa vuoassa jonka voit kumota esille kokonaisena ja jokainen voi ottaa oman annoksensa. Lisukkeena marjoja, kermavaahtoa ja paahdettuja mantelilastuja.



Goolella löydät ohjeen Creme caramel, helppoa kuin heinänteko

Vierailija

osta rosamundia, kypsennä mikrossa kokonaisina. Halkaise pituussuunnassa ja koverra sisus pois kulhoon. Sekoita perunamassaan esim. ruoretta, raastettua parmesan- tai ricottajuustoa, vähän suolaa ja mustapippuria ja sekoita. Lusikoi takaisin perunankuoriin ja laita takaisin uuniin 200-225 asteeseen kunnes ovat saaneet väriä.



Lisäksi sopii niin paisti, broisku kuin kalakin ja lisäksi joku kiva salaatti.



Yks mun lempparijälkkäreistä on vadelmavaahto:



4 annosta



1 pss (200 g) pakastevadelmia

2 rkl sekamehutiivistettä tai marjalikööriä

2 rkl sokeria

2 kananmunan valkuaista

1 dl vaahtoutuvaa kermaa

mintun tai sitruunamelissanlehtiä



Ota 4 suurinta vadelmaa erikseen ja laita ne takaisin pakastimeen. Sulata loput vadelmat huoneenlämmössä kohmeisiksi. Soseuta marjat, puolet sokerista ja mehu tai likööri. Jos et pidä vadelmien siemenistä, puserra seos siivilän läpi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppu sokeri. Vatkaa vielä sen verran, ettei sokeri rahise seoksessa. Kääntele vadelmaseos valkuaisvaahtoon. Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita joukkoon.

Jaa vadelmavaahto annosmaljoihin ja laita pakastimeen vähintään tunnin ajaksi. Jos säilytät niitä pakastimessa pidempään, peitä maljat muovikelmulla, ettei pakastimesta tartu niihin makua. Koristele vaahtoannokset vadelmilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.



Vinkki: Voit tehdä vaahdon hyvissä ajoin pakastimeen sopivan kokoiseen rasiaan ja lusikoida kohmeisesta seoksesta lastuja annosmaljoihin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat