Uusavuttomalle salaatinteko ohje?? ;)

Vierailija

Itse teen arkisalaatin pilkkomalla jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia ja purjoa. Sekoitan nuo keskenään ja laitan salaatinkastikkeen tarjolle, en sekoita valmiiksi. Perussalaattia voi rikastaa laittamalla joukkoon esim. krutonkeja, paahdettuja pinjansiemeniä, vesimelonia, pähkinöitä tms.

Kommentit (11)

Vierailija

- jäävuorisalaattia

- kurkkukuutioita

- tomaattia (joko puolikkaita kirsikkatomaatteja tai tavallisia paloiteltuna)

- jotain toista vihreää salaattia tai rucolaa

- jotain hedelmää (esim. appelsiini, päärynä, omena jne.)



Laitan mielelläni sekaan myös avocadoa. Sen pilkon ensin pieneen kippoon ja maustan suolalla ja 1 rkl sitruuna- tai limettimehua. (Estää tummumisen.)



Laitan usein salaatin sekaan myös pähkinöitä tai porkkanalastuja tai sipulia. Arkisin saatan laittaa annosten päälle teelusikallisen raejuustoa. Jos haluan juhlavampaa, niin laitan vaikkapa sinihomejuustoa tai vuohenjuustoa tai jotakin kovaa juustoa kuutioina.



Kastiketta ei mielestäni saa laittaa missään nimessä salaatin sekaan. Eri ihmiset kun pitävät erilaisista salaatinkastikkeista ja eri määristä. Yksi laittaa paljon, toinen ihan vähän ja kolmas ei syö kastikkeita mistään hinnasta.



Jos kastikkeen laittaa valmiiksi salaatin sekaan, ei jämiä oikein voi enää syödä seuraavana päivänä. Salaatinlehdet muuttuvat kastikkeen takia ihan löllöiksi.

Vierailija

raaste on terveellistä ja hyvää. Jos laitat lanttua niin 8 porkkanaa, puolikas lanttu. Raasta ja laita pari teelusikallista sokeria. Suoraan kylmään ja alta tunnissa tarjoile.



Tai raastat porkkanat ja sekoitat säilyke mandariineja ja niistä sen mehun. Ja tarjoile pian..



Saat niitä perinteisiä salaatti ohjeita kumminkin muilta niin laitoin nämä.

Vierailija

Miksi ihmeessä juuresraasteen sekaan pitäisi laittaa pari teelusikallista sokeria? Porkkanathan ovat makeita jo ihan itsessään.



Tai miksi säilykemandariineja ja niiden sokeriliemi? Laita mieluummin vaikkapa appelsiini tai kaksi tuoretta mandariinia, jos haluat lisätä raasteen c-vitamiinimäärää. En opettaisi lapsia syömään sokeroitua raastetta.



[quote]

raaste on terveellistä ja hyvää. Jos laitat lanttua niin 8 porkkanaa, puolikas lanttu. Raasta ja laita pari teelusikallista sokeria. Suoraan kylmään ja alta tunnissa tarjoile.



Tai raastat porkkanat ja sekoitat säilyke mandariineja ja niistä sen mehun.

[quote]

Vierailija

Mä oon aina ollu tosi huono tekee salaattia ruuan lisukkeeks niin kertokaa ihan kädestä pitäen mitä laitatte lisukesalaattiin ja minkä verran ja kuinka monelle syöjälle?



Laitatteko salaatin sekaan jo tekovaiheessa jotain kastiketta? Entä mausteita?

Vierailija

</p> <p>teettekö salaattia useamman päivän tarpeeksi kerralla vai aina vain yhden ruuan salaatin?<br /><br /></p> <p>[quote]</p> <p> <br />Mieluiten siten, että salaattia vain yhdelle aterialle. Jämät toki laitan jääkaappiin ja syömme ne iltapalaksi tai seuraavana päivänä. Maukkainta salaatti on kuitenkin tuoreena.<br /><br /><br /><br /></p> <p>[quote kirjoitti:

Miten muuten esim. jäävuorisalaatti niin huuhdotte sen? Jokainen lehti yks kerrallaan vai kaikki vaan nipussa irti ja hanan alle? Entä pilkotteko veitsellä vai riivitte palasiks?




Pesen jäävuorisalaatin useimmiten siten, että halkaisen kerän kannan kohdalta. Huuhtelen puolikkaan, jossa lehdet siis pysyvät kannassa kiinni, juoksevan veden alla ja ravistelen kuivaksi. Salaattilinko on ostostlistalla ;) Kaverit kehuvat sitä kovasti.



Pilkon salaatin veitsellä. Nopeampaa kuin repiminen ja saa tasakokoisia paloja.

Vierailija

useamman päivän tarpeeksi kerralla vai aina vain yhden ruuan salaatin?



Raasteet voiski olla kiva juttu ja tuo porkkana + lanttu kuullostaa hyvältä. Ainoo vaan, että vihaan sitä raastamista... On niin hidasta ja sotkusta puuhaa.



Semmonen vielä, että rajoituksia asettaa se, että ite en pysty syömään mitään kivellisiä hedelmiä enkä omenaa, porkkanaki on vähän siinä ja siinä aiheuttaako aina oireita. Sama myös pähkinöissä, cashew pähkinät ollu tähän asti ne ainoot joita on pystyny syömään.



Raejuusto on kans hyvä idea, antaa makua varmasti kivasti ja vaihtelua. Fetasta tykkään ite, mutta sitä ei ihan joka päivä viitti käyttää eikä lapset niin hirveesti tykkää siitä.



Paljon kiitos vinkeistä!!!!! =D Antoi hyvin kyllä mulle taas uusia ideoita ja kyllä nyt on tarkotus ruveta tekemään enemmän salaatteja. Joskus vaan iskee laiskotus ja harmittaa ku kaupasta ostetut esim. jäävuorisalaatit nukahtaa jääkaappiin ku ei muka mitenkään jaksa sipertää niitä lisukkeiks.



Miten muuten esim. jäävuorisalaatti niin huuhdotte sen? Jokainen lehti yks kerrallaan vai kaikki vaan nipussa irti ja hanan alle? Entä pilkotteko veitsellä vai riivitte palasiks?



ap



Ps. ja edelleen se perhekoko 2+2 syöjää ja joskus yks ylimääräinen aikuinen, kuten jo edellä kerroin ;)

Vierailija

Ihan siis lisukesalaatti liharuualle, normi arkipäivänä. Ei aina jaksais niitä keitettyjä kasviksia tai wokkivihanneksia niin toi salaatti ois vaihtelua.



ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat