Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kuopuksen kasvettua ulos turvakaukalostaan tuli eteen uusi ongelma. Jotta yli 180 cm pitkä äiti mahtuisi pelkääjän paikalle, niin takapenkille ei mahdu kovinkaan moni selkä menosuuntaan -turvaistuin (esikoinen istuu naama menosuuntaan kuskin takana, kuski myös tosi pitkä). Periaatteessa haluaisin pitää lapseni mahdollisimman pitkään selkä menosuuntaan.Ainoa istuin joka sopisi jotenkin takapenkille selkä menosuuntaan on Brio Zento. Se on vaan saanut ainakin autoliitolta aika huonot arviot turvallisuudesta:+ erinomainen pääntuki

suhteellisen korkea kuormitus etutörmäystestissä

kohtalainen kuormitus sivutörmäystestissä

vyön reititys erittäin hankala

istuin ei ole vakaa auton istuimellaVaihtoehtoisesti hyvä naama menosuuntaan -istuin esim. Maxi Cosi Priorifix sai arvioiksi autoliiton testissä:+ matala kuormitus etutörmäystestissä

+ erittäin matala kuormitus sivutörmäystestissä

+ vyön reititys helppo

+ erinomainen pääntuki

+ istuin on vakaa auton istuimella****************************************

Ja nyt tulee kysymys: Kumpi on parempi. Hyvä istuin naama menosuuntaan vai välttävä istuin selkä menosuuntaan? Mitäs sanotte?Innolla mielipiteitänne odottaen!

Sivut

Kommentit (27)

Vaikka 90% kolareista olisi peräänajoja niin silti ne ovat toiselle osapuolelle nokkakolareita. Eli ikinä ei voi olla tilannetta missä olisi suurempi todennäköisyys joutua perään ajetuksi vaikka ajaisit minkälaisella tiellä (peräänajajalle kolari on etupäätörmäys!).Lainaus:

mutta ajeletteko te kaikki selkä menosuuntaan -vouhottajat yksinomaan maanteillä? Me ainakin ajamme n. 90 % ajoista joko suht ruuhkaisissa kaupunkiolosuhteissa tai moottori- tmv. teillä joissa nokkakolarin todennäköisyys minimaalinen peräänajoon verrattuna. Lapset siis olleet n. 1,5-vuotiaista mukavasti naama menosuuntaan. Jotenkin tuntuu että suurin osa täällä vouhkaavista "turvallisuus"friikeistä, jotka jopa vaihtavat autoa, jotta saisivat lapset selkä menosuuntaan, ei edes tiedä, missä olosuhteissa mikäkin suunta turvallisempi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Henkilövahinkoriskin prosenttinen muutos 0-4 -vuotiailla lapsilla autossa (verrattuna ilman turvalaitetta matkustaviin); Kasvot menosuuntaan -turvaistuin: -50%, selkä menosuuntaan -turvaistuin: -80%. Tutkimukset perustuvat sekä kolaritesteihin että tilastoihin." http://www.liikenneturva.fi/fi/turvalaitteet/lasten_turvalaitteet/tutkim..."Lapsen pää on suuri ja raskas ruumiin painoon nähden, ja kaula on hento. Törmäyksessä pää paiskautuu eteen- ja taaksepäin kovalla voimalla. Selkä menosuuntaan istuttava turvaistuin ottaa vastaan rajut iskuvoimat ja suojaa lapsen herkkää päätä ja kaulaa. Siksi lasta ei pidä kääntää menosuuntaan liian varhain." http://www.ntf.se/Stockholm/pdf/Fin_Barn.pdf

Vaikka olisi kuinka hyvä istuin pienellä kasvot menosuuntaan, niin nokkakolarissa tai peräänajotilanteessa lapsen niska retkahtaa edestakaisen piiskaliikkeen. Alle 3-vuotiaan pää on suhteessa vartaloon sen verran iso ja niska heikko, että pahimmassa tapauksessa lapselta menee henki, kun niska menee poikki piiskaliikkeessä (tai sitten halvaantuu kaulasta alas päin)!

Jos joku ajaa sun perään se on sulle peräänajo, mutta sille toiselle nokkakolari. Jos joudutte ketjukolariin niin tasan tulee siitäki sulle nokkakolari. Ja saatika jos ite ajat jonku perään niin entäs sitten ku mukuloilla retkahtaa niskat??Ja miten niin muka selkä menosuuntaan ei voi olla mukavasti?

Lainaus:

Vaikka olisi kuinka hyvä istuin pienellä kasvot menosuuntaan, niin nokkakolarissa tai peräänajotilanteessa lapsen niska retkahtaa edestakaisen piiskaliikkeen. Alle 3-vuotiaan pää on suhteessa vartaloon sen verran iso ja niska heikko, että pahimmassa tapauksessa lapselta menee henki, kun niska menee poikki piiskaliikkeessä (tai sitten halvaantuu kaulasta alas päin)!

lähipäivinä ja siihen liittyen mies kävi just kyselemässä istuimista liikkeissä. Hänelle oli sanottu, että turvallisuuden kannalta ei ole olennaista se mihin suuntaan lapsi istuu. Ainoastaan jos ajetaan koko ajan kaupunkiajossa, silloin on hyvä istua selkä menosuuntaan, niska ei koko ajan retkahtele. Tärkeintä on siis muuten hyvä istuin, jonka saa tukevasti kiinni jne. Me ostetaan tod.näk. BeSafen istuin.Tsemppiä valintaan! :)

Oli asennettuna selkä meno suuntaan, kun esikoinen oli 6kk - 1,10kk . Poika nukkui aina siinä unia, ja ihan hyvin pystyi nukkumaan kun laittoi vaikka harson tms tyynyksi posken alle, niin ei retkottanut pää.

Käännettiin nassu menosuuntaan kun kuopus syntyi, ihan siitä syystä kun poika ei enää viihtynyt yhtään autossa katsomassa takakonttia (farmari) vaan alkoi aina kiljua, niin että sai vauvankin kiljumaan...

Zento kuitenkin hyvä ollut meillä. Kuopus nyt 5 kk ja kohta pitää alkaa esikoiselle isompaa katsomaan, kun vauva muutaman kuukauden päästä siirtyy zentoon.Olisko kellään hyvästä isommasta istuimesta vinkkiä?

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat